Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Printer nije radio

Porezna: Vlasnica kebab-bara zatvorenog zbog 270 kuna laže

porezna
Filip Brala/PIXSELL
07.08.2013.
u 12:59

"Naknadno dostavljeni računi nisu se mogli uvažiti kao vjerodostojna dokumentacija te je prigovor na zapisnik odbijen", pišu iz Porezne uprave.

Porezna uprava u priopćenju je optužila za laž, odnosno za "iznošenje neistine", vlasnicu kebab-bara Cezar iz Dubrovnika koji je zatvoren zbog 270 kuna viška u blagajni. Vlasnica je uz zatvaranje dobila i kaznu od 20 tisuća kuna zbog kršenja fiskalizacije koju Porezna uprava žestoko provodi ovoga ljeta na Jadranu.

"U blagajni je bio višak novca"

"Zbog iznošenja neistina o radu Ministarstva financija i Porezne uprave od pojedinih poreznih obveznika, objavljujemo pravo činjenično stanje o postupcima nadzora nad ugostiteljskim obrtom Cezar", piše Porezna uprava te dodaje kako su inspektori s pravom privremeno zatvorili kebab-bar jer je u blagajni bio višak novca, odnosno "neevidentiran promet".

"Na temelju vjerodostojnih dokumenata i novčanog iznosa koji se u trenutku nadzora nalazi u blagajni, utvrđuje se evidentirani promet. Ako se u blagajni zatekne bilo kakav višak novca, koji nije potkrijepljen vjerodostojnom dokumentacijom, i dalje će se smatrati neevidentiranim prometom", pišu iz Porezne uprave.

"Naknadno dostavljeni računi nisu se mogli uvažiti kao vjerodostojna dokumentacija"

Vlasnica je Dubrovačkom vjesniku kazala da je višak nastao zbog "niza nesretnih okolnosti", odnosno da im se pokvario printer na fiskalnoj blagajni. – U vremenu dok printer nije radio, naš zaposlenik račune je upisivao u Knjigu računa. Budući da je bila gužva, na odlasku nam to nije rekao. Kada je došao inspektor, u blagajni je našao 270 kuna viška koji su bili upisani u knjigu računa. No, to ih nije zanimalo i nisu nam uvažili žalbu – ispričala je vlasnica sada zatvorenog objekta.

No, iz Porezne uprave tvrde da vlasnici nisu pokazali inspektorima "bilo kakve račune iz ovjerene Knjige računa u vrijeme nadzora". "Naknadno dostavljeni računi nisu se mogli uvažiti kao vjerodostojna dokumentacija te je prigovor na Zapisnik odbijen", pišu iz Porezne uprave.

Na kraju napominju da će nastaviti pojačanim intenzitetom provoditi nadzore diljem Hrvatske, a posebno na Jadranu.

>>Ni pokvareni printer nije zaustavio inspektore da zatvore objekt

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije