Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlasnica očajna

Ni pokvareni printer nije zaustavio inspektore da zatvore objekt

Zapečaćen objekt od strane poreznih inspektora
Ivo Cagalj/PIXSELL
06.08.2013.
u 12:00

'Inspektori su nas posjetili u petak navečer. Tog dana, između 18 i 19 sati, pokvario nam se printer na fiskalnoj blagajni.'

I dalje se diže prašina oko poreznih inspektora koji ''češljaju'' obalu nadzirući fiskalizaciju. Posljednji u nizu zatvorenih ugostiteljskih objekata je kebab bar Cezar, čija će vlasnica morati platiti i 20.000 kuna kazne.

Kako je ispričala za Dubrovački vjesnik, inspektori su zatvorili objekt zbog niza nesretnih okolnosti.

'Inspektori su nas posjetili u petak navečer. Tog dana, između 18 i 19 sati, pokvario nam se printer na fiskalnoj blagajni. Odmah smo zvali Libertinu kako bi nam nabavili novi printer. Imamo čak i potvrdu vlasnika Libertine koji su stali na našu stranu, kao i tvrtke čiji program koristimo. Međutim, u vremenu dok printer nije radio, naš zaposlenik račune je upisivao u Knjigu računa.

Budući da je bila gužva, na odlasku nam to nije rekao. Kada je došao inspektor, u blagajni je našao 270 kuna viška koji su bili upisani u knjigu računa. No, to ih nije zanimalo i nisu nam uvažili žalbu – ispričala je vlasnica sada zatvorenog objekta.

 Dodala je kako porezni inspektori ''očito moraju naplatiti kaznu po nalogu i ne žele uzeti u obzir razloge zbog kojih je došlo do viška''. Kritiku je uputila i visini kazne. 'Nisu uzeli u obzir ni da smo mali fast food, a platit ćemo kaznu kao netko tko drži restoran na Stradunu i ima trostruko veći promet od nas'.

>> Fiskalne račune izdaju i u javnom WC-u na plaži!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije