Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naoružani do zuba

Pored kuće skrivali arsenal oružja među kojim su bile i zolje

oružje
Ličko-senjska policija
27.07.2012.
u 10:45

Pronađena su četiri ručna bacača raketa, tzv. zolje, jedan ručni bacač raketa s optičkim ciljnikom i šest kumulativnih mina za taj bacač, dvije tromblonske kumulativne mine, tri tromblonske trenutačne mine...

Ličko-senjska policija tereti 73-godišnju ženu s područja Udbine i 49-godišnjeg muškarca iz Rijeke zbog kaznenog djela nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je dvojac u blizini obiteljske kuće u vlasništvu 73-godišnjakinje skrivenim držao veću količinu minsko-eksplozivnih sredstava. Pronađena su četiri ručna bacača raketa, tzv. zolje, jedan ručni bacač raketa s optičkim ciljnikom i šest kumulativnih mina za taj bacač, dvije tromblonske kumulativne mine, tri tromblonske trenutačne mine, jedna raketa za ručni bacač, tzv. OSA, četiri barutna punjenja i dijelovi oružja.

Također je utvrđeno da je žena u svojoj obiteljskoj kući nezakonito držala lovačku pušku s kratkim cijevima.

Dvojac će biti kazneno prijavljen  nadležnom državnom odvjetništvu, a 73-godišnjakinji dodatno slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Pronašli mu četiri puške, pištolj i oko 3000 komada streljiva

Splitska policija prijavila je zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari 48-gdoišnjeg Vladu P. iz Dugopolja.

U četvrtak su mu pretražili kuću temeljem saznanja kako u njoj drži oružje. Policija je pronašla dvije automatske i dvije lovačke puške, pištolj i oko tri tisuće komada streljiva za pištolj i puške.

Oružje su mu oduzeli, a prijava protiv 48-godišnjeg Dugopoljca bit će podnesena redovnim putem.

Ključne riječi

Komentara 20

OB
-obrisani-
11:16 27.07.2012.

Ne znam zašto , ali užasno me zanima nacionalnost navedenih vlasnika naoružanja, udbina i rijeka , koje je pripremljeno tko zna za koje svrhe, možda su sa zoljama htjeli ići u lov na veprove

BA
BARUH
11:30 27.07.2012.

Kod koga god da je ovo pronadjeno i bez obzira na nacionalnost to su umobolni ljudi, kojima ne mozes pomoci. Samo je trebalo da to oruzje dospije nekako u ruke djeca, kao u Bosni i eto ti tragedije. Oboje na dozivotnu robiju jer to nisu skrivali iz casnih poticaja. Milicijo i DORH - akcija za vas.

JA
james49
11:04 27.07.2012.

Nikad ne znaš kad opet može zatrebati. Pa svi smo mi prošli obuku NNNI!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije