Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo jedna ponuda

Poništen natječaj za savjetnika u privatizaciji HPB-a

HPB
Marko Lukunić/Pixsell
30.08.2012.
u 18:58

Švedski konzultanti najavili su žalbu Europskoj uniji zbog, kako kažu, diskriminacije u postupku javne nabave

Ministarstvo financija objavilo je da se poništava postupak javne nabave za predmet nabave „Usluge savjetnika za privatizaciju Hrvatske poštanske banke d.d.", objavljen 12. srpnja ove godine vrijedan 10 milijuna kuna.

Iz ministarstva su poručili da je prilikom pregleda i ocjene jedine pravodobno zaprimljene ponude, a poslao ju je KPMG, zajednica ponuditelja isključena sukladno Zakonu o javnoj nabavi. S obzirom na to da nakon isključenja jedinog ponuditelja nije preostala nijedna valjana ponuda, donesena je odluka o poništenju postupka javne nabave.

Ministarstvo financija pokrenut će novi postupak javne nabave za isti predmet nabave.

Reuters pak piše da se na natječaj javila i švedska konzultantska tvrtka Lagerkvist&Partners, no njihova je ponuda odbačena pa su najavili žalbu Europskoj uniji zbog, kako kažu, diskriminacije u postupku javne nabave.

Poslali su i pismo Ministarstvu financija u kojem izražavaju svoje nezadovoljstvo jer im nije objašnjeno zašto njihova ponuda nije bila pravovaljana te su upozorili na nejasnoće u samom natječaju koji je bio isključivo na hrvatskom jeziku.

Najavili su i da će se javiti na novi natječaj ako uvjeti budu transparentni i jasno objašnjeni.

Komentara 4

DU
Deleted user
19:56 30.08.2012.

Da mi je pet minuta vlasti, svi bi na trgu visjeli da im vrane oci kopaju... oni trebaju savjetnika koji ce prodati zadnju hrvatsku banku i za to ce platiti 10 milijuna kuna. Banda lopovska, svi su isti!!!!!

BO
bobostar
20:02 30.08.2012.

Evo dio teksta iz drugih novina: Prošlog tjedna je Ministarstvo objavilo da je važeća jedino ponuda KPMG -a (hrvatskog i mađarskog ureda) i odvjetničkog društva Šavorić & Partneri teška 10,4 milijuna kuna. Odluka o prihvaćanju te ponude trebala bi uslijediti u roku od 30 dana. Šveđanima je odgovoreno da se mogu žaliti Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave te je rečeno da njihova ponuda nije evidentirana i da je zajedno sa službenim odgovorom vraćena u Stockholm. ... i sada natječaj poništen. E moji crveni drugari....

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
20:15 30.08.2012.

... tih 10 milijuna komunisti su već raspodijelili pa naravno da neće odabrati nekoga tko taj novac ne bi sa njima podijelio ... 10 milijuna komunisti će platiti nekom "trgovcu" koji će prodati jedinu domovinsku banku ?!?! ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije