Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malverzacije

Policija uhitila Ivana Kolara, člana predsjedništva HSS-a

kolar
Foto: Robert Anić/24sata
1/3
04.05.2010.
u 10:44

Kolar je punih 12 godina bio načelnik Općine Molve, a na lanjskim izborima uspio ga je pobijediti HDZ-ov Stjepan Fosić.

Bivši načelnik Općine Molve kod Đurđevca i dugogodišnji član predsjedništva HSS-a Ivan Kolar uhićen je jutros u svojoj kući, potvrdio je izvor iz policije.

Uhićen je zbog sumnje da je zbog ugovora koje je kao načelnik sklapao s jednom tvrtkom Općina Molve oštećena za velik iznos.

Od izvora iz policije doznaje se kako je uhićena i odgovorna osoba u toj tvrtki, a navodno je riječ o Anđelku Tošu, vlasniku bjelovarskog građevinskog poduzeća Jata.

Neslužbeno doznajemo kako je u gradnji društvenog doma u Molvama, što je bilo povjereno poduzeću Jata, investicija narasla dvostruko od ugovorene cijene, a i radovi su se s godine dana produžili na dvije. 

Kolar je, navodno, kao  načelnik potpisao desetak mjenica prema Jati, a neke od njih naplaćene su dva puta. Stjepan Fosić, HDZ-ov načelnik Molva, koji je na prošlim lokalnim izborima pobijedio Kolara, izjavio je danas kako je još za predizborne kampanje upozoravao na Kolarove mutne poslove, no tvrdi da on nije pozvao policiju da istraži slučaj.  

Za malverzacije je, tvrdi, znalo i Općinsko vijeće, koje je tražilo da se napravi revizija i vještačenje kako bi se utvrdilo  pravo stanje. Zbog loše Kolarove vladavine, tvrdi Fosić, općina je u lošem stanju, a prošli su mjesec morali pozajmiti novac kako bi zaposlenicima isplatili plaće.

-  Nemamo novca jer stalno rješavamo stare, naslijeđene dugove. Još imamo oko 1,8  milijuna kuna duga, koji namjeravamo namiriti novcem od Inine rente, a nismo je dobili već četiri mjeseca – kazao je Fosić.

Kolar je svojedobno tvrdio kako ga je Anđelko Toš izigrao i nanio veliku štetu općini te kako se on i njegovi suradnici nisu okoristili općinskim novcem.

Friščić:Suspendirat ćemo Kolara

HSS će najjvjerojatnije slijedeći tijedan suspendirati uhićenog člana predsjedništva HSS-a- Ivana Koleara najavio je predsjednik te stranke Josip Friščić. Dodao je pritom da je njegova stranka dio Vlade u kojoj je na djelu nulta tolerancija na zlouporabe, lopovluke, korupciju i kriminal.Friščić pojašnjava:

- Kolar je bio načelnik Općine Molve, radovi su bili na društvenom domu, izvođač radova je bio iz Bjelovara koji je u međuvremenu otišao u stečaj. Zloporabom jamstava je uspio situaciju dva puta naplatiti, ali odgovornost, bez želje da se bilo što brani, je uvijek i onih koji takve radnje rade ali i onih koji ne vode računa da do takvih radnji ne dođe odnosno da se takve zloupotrebe ne mogu dogoditi.

Komentara 20

OB
-obrisani-
11:29 04.05.2010.

Još je ostalo 436 (od 437 ukupno) načelnika, gradonačelnika koji trebaju slijediti svijetli put ovog HSS-ovca ( a zapravo kriminalca koji radi u firmi HSS, ostali rade u drugim firmama - HDZ,SDP,HNS, itd)

ZM
zmaj5
11:40 04.05.2010.

I šta sad,nekoliko dana o njemu da imamo šta komentirati i onda mjesec dana Remetinca. Nakon toga će ga pustiti jer ne utječe na svjedoke,kao što su svi pušteni.Još malo pa će i Polančec za tri tjedna.I tako nas zabavljate danima,tjednima,mjesecima i nikom ništa,kazalište.

DR
drugTitoforever
10:55 04.05.2010.

Jos jedan sa rukom na srajtoflinu kad se svira himna. PLJUC!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije