Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kupnja stanova

Policija provjerava anonimnu prijavu USKOK-u protiv Mesića

'22.11.2011. Grskoviceva 13, Zagreb - Bivsi predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesic. Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
'Boris Scitar/PIXSELL'
23.04.2012.
u 17:48

Jakić: Nikada službene institucije nisu kontaktirale bivšeg predsjednika Stjepana Mesića u vezi s kupnjom stanova

Policija provjerava navode iz anonimne prijave podnesene USKOK-u protiv bivšeg predsjednika Stjepana Mesića o navodno sumnjivom načinu kupnje stanova nakon što je prestao biti predsjednik. Mesić, dakle, u ovoj fazi postupka još uvijek nije ni pod kakvom istragom, a radnje koje policija obavlja, kako doznajemo, još uvijek su daleko i od eventualnih policijskih izvida.

– Nikada nitko, niti iz jedne službene institucije nije kontaktirao bivšeg predsjednika Stjepana Mesića u vezi s kupnjom stanova, a niti on zna nešto o navodnoj predistrazi Uskoka – rekao je Tomislav Jakić iz Mesićeva ureda za HTV-ov Dnevnik 3. Dodao je da je Mesić novac posudio od prijatelja kad više nije bio na funkciji, te smatra kako se radi o istom scenariju kao i u slučaju "Patria".

Odvjetnik Branko Šerić, gostujući u Dnevniku 3, rekao je da svaki građanin, pa tako i Mesić, mora opravdati svoju imovinu.

Podsjetimo, Mesić je, o čemu je Večernji list prvi pisao, kupio dva stana u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni za 1,9 milijuna kuna koje nije imao na imovinskoj kartici na kraju mandata. Mesić je rekao da je novac posudio od prijatelja. Obitelj Mesić na adresi Borčec 68 kupila je pola stambene zgrade – stan u prizemlju površine 56,85 četvornih metara s terasom i vrtom te četverosobni dvoetažni stan na katu i u potkrovlju od 106,76 kvadrata.

Zgradu na kućnom broju 68, kao i njoj identičnu na broju 66, izgradila je tvrtka Arhitektonski studio, čija je vlasnica Štefanija Balog, dugogodišnja Mesićeva prijateljica i suradnica koja je bivšem predsjedniku vrlo uspješno vodila i dvije predsjedničke kampanje.

Ključne riječi

Komentara 204

JS
jsestak
19:48 23.04.2012.

sudeći po komentarima pitam se tko je uopće za njega glasao?

OB
-obrisani-
20:06 23.04.2012.

Mesic, najlukaviji politicar u drzavi, skoci i vrati se na vlak uvijek u pravo vrijeme...

Avatar antuntun55
antuntun55
20:02 23.04.2012.

haški druker

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije