Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samoubojstvo?

Policija potvrdila: Pravoslavni pop Niko iz Garešnice pronađen mrtav

nikola radomirović
Nestali.hr
31.10.2012.
u 17:40

Popa Nikolu Radomirovića iz Garešnice pronašli su obješenog u vlastitoj kući na tavanu

Nikola Radomirović, pravoslavni svećenik iz Garešnice, pronađen je u srijedu poslijepodne obješen na tavanu kuće - potvrdio je glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske Dražen Medved. Potvrđujući da je pronađeno Radomirovićevo mrtvo tijelo, iz Županijskog državnog odvjetništa navode da na tijelu nema tragova koji bi upućivali da se radi o nasilnoj smrti.

- Policija radi svoj posao, a obdukcija koja je na Odjelu patologije bjelovarske Opće bolnice zakazana za petak dati će odgovor radi li se o samoubojstvu - kazao je glasnogovornik ŽDO-a Živko Slijepčević.

Njegov nestanak prijavila supruga

Radomirovićev nestanak, kako doznajemo, policiji je 26. listopada prijavila njegova supruga Mirjana navodeći da ga je posljednji put vidjela 18. listopada. Naime, toga dana, kada se vratila s posla, nije ga zatekla u obiteljskoj kući u Moslavačkoj ulici broj 19. Idućih dana provjeravala je kod rodbine i prijatelja, no kako o njemu nitko ništa nije znao, na koncu je nestanak prijavila policiji. Zašto joj je za prijavu trebalo više od tjedan dana, nažalost, nismo uspjeli doznati. Na telefon se ne javlja, a u tvrtki u kojoj je zaposlena rekli su nam da je već neko vrijeme na bolovanju. Nikolin nestanak iznenadio je mnoge, a među njima i Darka Karanovića, predsjednika Županijskog vijeća srpske nacionalne manjine.

– Godinama smo prijatelji i jako sam iznenađen, i ja i svi koji ga poznaju. Zadnji put sam s njim kontaktirao još 10. ili 11. listopada kada smo dogovarali posjet manastiru u Slavoniji. Obećao mi je da će se javiti za koji dan, no više se nismo čuli – ističe Karanović navodeći da ga je prošli tjedan zvao nekoliko puta, ali se nije javljao.

Da se nešto čudno događa, kaže, zaključio je kada je od drugog svećenika doznao da umjesto njega dolazi održati službu u njegovoj parohiji jer mu se izgubio svaki trag. Spomenuti svećenik Dalibor Petković, jerej u susjednoj parohiji u Stupovači, potvrđujući da je umjesto kolege održao bogoslužje, navodi da je i sam iznenađen njegovim nestankom, no da ništa ne može komentirati. Iznenađenje ne krije ni protojerej Marko Nogić, prvi nadređeni nestalom Radomiroviću.

– Čuli smo se prije dvadesetak dana, no sve je bilo uobičajeno i ničim nije upućivao da bi mogao nekamo otići – kaže iznenađeni Nogić.

Nikola Radomirović svećenikom je postao tek prošle godine jer je u mladosti napustio bogosloviju, oženio se i tada izabrao svjetovni život, no lani mu se ispunila dugogodišnja želja da ipak postane svećenik i tada je preuzeo parohiju u Trnovitičkom Popovcu, s obzirom na to da pravoslavne crkve u Garešnici nema.

Prema tvrdnjama nekih vjernika koji su željeli ostati anonimni, Radomirović je u posljednje vrijeme pokazivao veliko razočaranje. Mjesecima je živio bez crkvene plaće i jedina primanja bili su mu milodari vjernika. Prema istim izvorima ni odnos sa suprugom Mirjanom već duže nije idiličan, no nitko u tome ne vidi razlog za nestanak. Radomirović je inače i član kluba liječenih alkoholičara, no u klub, doznajemo, više nije dolazio nakon što je postao svećenik. S nekim od članova kluba ostao je u kontaktu, no i oni su iznenađeni njegovim nestankom.

>>U tjedan dana u Hrvatskoj nestalo deset osoba – sedam maloljetnih

Komentara 40

PA
panto
18:03 31.10.2012.

Teško je živio bez plate koje nema od siječnja i često se žalio medju narodom

Avatar stravaxx
stravaxx
18:14 31.10.2012.

ma ošo čovjek k drugoj. šta sad. nać će ga već. možda je u vojvodini. šta navalila žena.

AN
Android
17:55 31.10.2012.

I da sam ga vidio ne bih vam rekao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije