Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bili su u vezi i imaju dijete

Policija o talačkoj krizi u Baranji: Muškarac (49) zatočio ženu i prijetio aktiviranjem ručne bombe

Beli Manastir: Muškarac zatočio ženu i dijete i prijeti bombom, policija na terenu
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.04.2023.
u 11:57

Nakon višesatnih pregovora, danas u 2,40 sati, osumnjičeni se predao policijskim službenicima pregovaračkog tima te je, uz uporabu sredstava prisile, priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, kažu iz policije

Talačka kriza u kojoj je u mjestu Kneževo u Baranji muškarac satima u stanu držao zatočenu ženu okončana je bez žrtava. Muškarac je uhićen. Satima je u stanu držao ženu, prijeteći da će aktivirati eksplozivnu napravu zbog čega su evakuirani svi susjedi koji se polako vraćaju u svoje domove. Osječka policija priopćila je da je jučer oko 17,45 sati na području Kneževa 49-godišnji hrvatski državljanin ograničio slobodu kretanja  34-godišnjakinji, s kojom je bio u vezi i s kojom ima zajedničko dijete. Kako je prijetio aktiviranjem ručne bombe ukoliko policijski službenici pokušaju ući u stan, iz zgrade su evakuirani stanari te je na mjesto događaja upućen pregovarački i taktički tim Jedinice specijalne i interventne policije Osijek.

"Nakon višesatnih pregovora, danas u 2,40 sati, osumnjičeni se predao policijskim službenicima pregovaračkog tima te je, uz uporabu  sredstava prisile, priveden u službene prostorije policije na  kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protupravno oduzimanje slobode i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari", priopćila je policija.

Osumnjičeni  i 34-godišnjakinja prilikom opisanoga događaja nisu ozlijeđeni, kažu iz policije.

Neslužbeno se doznaje da je napadač tijekom nedjeljne večeri oslobodio dijete, devetogodišnjeg sina, koji je potom smješten kod djeda. Osumnjičeni je već bio prijavljivan zbog obiteljskog nasilja, zbog čega je neko vrijeme proveo i u istražnom zatvoru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije