Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
omalovažavanje

Policija i dalje ne zna tko stoji iza besramnih Facebook-grupa

Facebook
Reuters/PIXSELL
14.05.2013.
u 15:09

Pokretači grupa K… Županjske i Najveće k… u Županji objavljivali su fotografije svojih sugrađanki koje su onda ostali posjetitelji vrijeđali

ŽUPANJA – Ni nakon dva dana otkako su portali i mediji pisali o skupinama na Facebooku K… Županjske i Najveće k… u Županji policija nema saznanja tko bi mogao stajati iza tih grupa.

– Odmah nakon što smo putem medija doznali za te grupe na Facebooku, počeli smo s istragom kako bismo utvrdili okolnosti i tko iza toga stoji. Inače, grupa K… Županjske nakon najava da će policija početi istragu više se ne može otvoriti. Ne znamo koliko te grupe postoje, ali do sada u vezi s njima nismo imali nikakvih prijava. U svakom slučaju radimo na slučaju kako bismo utvrdili sve činjenice i okolnosti, ali i kako bismo odredili kvalifikaciju toga slučaja – rekao je Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU.

U isto vrijeme građani Županje zahtijevaju da se pronađu osobe koje su odgovorne za pokretanje ovih Facebook-grupa koje su služile za vrijeđanje i omalovažavanje tinejdžerica iz Županje i okolice. Pokretači ove dvije besramne grupe objavljivali su fotografije svojih sugrađanki koje su onda ostali posjetitelji vrijeđali. Zabrinjava i to da je grupa pod nazivom K… Županjske imala više od 430 lajkova ostalih građana, dok je druga grupa ipak bila „manje popularna“ i imala je svega 75 lajkova.

Županjci misle da iza svega stoje tinejdžeri, ali da je njihova „zabava“ otišla predaleko i da za ovo moraju odgovarati i oni ali i njihovi roditelji. Postavlja se pitanje i duševnih boli tinejdžerice čije su se fotografije pojavile na grupi i koje su komentirali posjetitelji. Ponovno se postavlja pitanje i rada PP-a Županja, odnosno, kako je moguće da jedna ovakva Facebook-grupa u kojoj se vrijeđaju i omalovažavaju tinejdžerice danima i tjednima postoji, a da se to nije znalo dok mediji s tom informacijom nisu izašli u javnost. 

>> Fotografije i vulgarnosti na račun tinejdžerica iz Županje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije