Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELO SUĐENJE

Policajac koji je dao slike Vidoševićeve kuće: Nisam kriv

Josip Vrbić
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/3
11.07.2014.
u 20:00

Osim za dostavljanje fotografija s pretrage Vidoševićeve kuće, Vrbić se tereti i za nedopušteno držanje oružja

- Nisam kriv, časni sude! – kazao je Josip Vrbić, policajac koji je široj javnosti postao poznat nakon što je medijima dao fotografije s pretrage kuće Nadana Vidoševića, danas na zagrebačkom Županijskom sudu. Tamo mu je počelo suđenje jer ga USKOK zbog davanja fotografija tereti za zloporabu položaja, a osim za to, optužen je i za nedopušteno držanje oružja. Naime, za pretrage njegova ureda nađene su veće količine streljiva, pištolj penkala te jedna stara puška. Vrbićevi branitelji Zvonimir Hodak i Tanja Vranjican Đerek u uvodnom govoru naveli su kako će dokazati da Vrbić na pretrazi nije bio kao službena osoba te da mu je motiv za dostavljanje fotografija medijima bilo to što se bojao da će se sve zataškati. S druge strane, tužiteljica Željka Panza Ostrogonac kazala je da će optužba dokazati da je Vrbić počinio to za što ga se tereti, istaknuvši i da je Vrbić priznao djelo.

Na početku suđenja saslušano je petero svjedoka, a među njima i Vanja Nezirović, novinarka Jutarnjeg lista, koja je dobila i objavila fotografije. Te su fotografije nakon objave šokirale javnost jer se na njima, osim brojnih umjetnina, vide i preparirane životinje, a među njima i polarni medvjed.

– Vrbića poznajem otprije, a kontaktirala sam s njim jer sam vidjela da je bio na pretrazi kuće. Kada smo se našli, razgovarali smo, a on mi je pokazao te fotografije. Zatražila sam ih, a on mi ih je dao. Mislim da je fotografije dao u javnost jer se bojao da će se sve zataškati. Mislim da je smatrao da javnost za to treba znati – kazala je svjedokinja. 

>> Inspektor koji je dao fotografije Vidoševićeve vile pušten iz Remetinca

Komentara 29

MN
Marijan Nikic-Pejic
11:00 11.07.2014.

Sto god je ucinio ovaj policajac, dobro je ucinio. Nikada hrvatska javnost ne bi saznala nista o tome. A sada ce ga vjerojatno osuditi na vecu robiju nego onog Vidosevica. O tempora o mores.

IV
IvaHorvath
11:06 11.07.2014.

Naravno da nije kriv.

KA
kafka
12:09 11.07.2014.

Moja podrška policajcu Josipu Vrbiću. Uvjeren sam da bi sve bilo skriveno od javnosti da nije bilo njega. ! ! !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije