Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedna rupa...
Povratak na članak

Polančec ili Kutle mogli bi biti odmah oslobođeni

Tako smo, poslije dva desetljeća samostalnosti, blizu toga da nam u Ustavu piše kako pretvorbeni kriminal ne zastarijeva a da pritom nema zakona po kojemu bi ga se moglo suditi.

Komentari 60

DU
Deleted user
09:17 14.06.2010.

a da ih puste van! možd su se opametili pa nas izvuku iz krize

VL
CO
coreduo
14:51 14.06.2010.

koji su to mozgovi,treba se diviti tim ljudima

VL
PE
perfa
15:04 14.06.2010.

@ pa_zar_su_svi_budale - dobro si napisao ,ja to oduvijek govorim...političatima koji pljačkaju treba suditi za veleizdaju..polančecu pogotovo koji je kao ministar gospodarstva radio upravo ono protiv čega se trebao boriti..veleizdaja po definiciji

VL
OB
-obrisani-
12:45 14.06.2010.

Polančec ili Kutle su prema hrvatskim običajima ponašanja i vrednovanja pravi istinski ljudine i majstori..

VL
DI
dr-ivek
12:57 14.06.2010.

ok , široki, ne kužim tvoju poantu ?? šta bi sad trebali šutjeti jer je ivek ukrao više? svi ostali lopovi su opravdani jer je ivek ukrao više ? ma daj ajde.. očito je da si hercegovac (nemoj misliti daa vrijeđam na osnovu toga tko gdje živi samo primjećujem) i očito je da pokušavaš opravdati ovog kriminalca ali ne razumijem kako te nije sram čovječe uopće ići i pokušati tako nešto napraviti poslije svega ovoga što nam se dešava i to na hrvatskim forumima???

VL
GO
gordonic
21:07 14.06.2010.

Stvarno nam je vec pun k... slusati o polancecu, kutli i drugima ali zbilja je krajnje vrijeme da i ovi boljsevicki sudovi pocnu vise suditi na temelju dokaza (po mogucnosti legalno pribavljenih), a da se prestane podrzavati lov na vjestice, i razne hajke kako bi se podilazilo narodu i na taj nacin stitilo same sebe od istih tih celija!!

VL
OB
-obrisani-
17:02 14.06.2010.

Neki ovdje se pozivaju na Zakon i tko ga je pisao, nema problema ! Ali zašto se pri tome ne zapitaju zašto taj Zakon ako nije valjao nije promijenjen nego je ostala na snazi verzija iz 1996. gdoine po kojojj je nakon 2000 godine nastavljena privatizacija i kada je započela rasprodaja \"obiteljskog srebra\" ? Također se ovog naziva kriminalcem, a pravomoćna presuda bez obzira na izuzetne napore sudstva i pravosuđa koje je komponiralo optužnice i to više nego loše, jer su uglavnom bez dokaza, jer se rekla-kazala koliko god to oni željeli ne može uzeti kao dokaz, pa čak ni namješteno vještačenje kada je vještačeno cca trećina od ukupnog materijala, tj. pokušalo se namještenim vještačenjem dokazati krivnja. Bez obzira što su 2000. godine vratili u sudstvo i pravosuđe uglavnom stari YU kadar ne uspijevaju mu kvalitetno ni napakirati ! ITD... Pitam se zašto se onda isto tako i npr. Linić ne naziva kriminalcem, ako radi ničega a onda radi Riječke banke, Splitske banke, brodogradiliša, Daimlera, Samurai obveznica, kupnji hrvatskim kolosjecima nekpompatibilnih nagibnih vlakova neposrednom pogodbom cca 30% skuplje, sporazum o NEK-u iz 2001. godine itd itd itd - ima toga još koliko hoćeš, pa zato i je jedan Kutle izmišljen kao \"Pedro\" kojim je javnosti bačena kost, a po većini ovih komentara se vidi da su uspjeli ! Ovo nije branjenje ovog Kutlea, neka se njime zabavlja sud, ali ovakvi napadi i ovakve reakcije maltene pozivi na linč su samo pokazatelji da nismo pravna država, jer jedna pravila vrijede za tzv. desničare, a druga za tzv. ljevičare, a da pri tome ne spominjem odnos sudstva i pravosuđa prema hrvatskim braniteljima i srpskim agresorima (ali to je neka druga tema) ! P.S. A naslov članka ne može biti kretenskiji, bez obzira što ga je pisala ova polupismena novinarka ! naime da bi bili oslobođeni i to odma prvo bi trebali biti osuđeni ! Samo te pojmove ova još nije prokužila bez obzira što se već preko 15 godina \"specijalizirala\" za sudsko-pravosudnu-sigurnosnu problematiku. Još bi je trebalo pitati da li je ovaj naručeni tekst dobila SMS-om ili je išla po njega ?

VL
OB
-obrisani-
17:36 14.06.2010.

@ 14.06.2010. u 05:10h dr-ivek je napisao/la: Minuta. Vidiš, za razliku od tebe, meni trolovi poput tebe nisu uopće zanimljivi. Dapače, prema tebi i tebi sličnim parazitima, koji su navikli živjeti na tuđoj grbači ne osjećam ništa drugo nego sažaljenjeje zbog više nego i očitog primjera i rezultata miješanja dvoje ljudi koji su najvjerovatnije bili u krvnom srodstvu. Ti sm**de zaostali niti si rođen u Zagrebu, niti su ti roditelji iz Zagreba (vjerovatno bi bio sretan da uopće i znaš tko su ti roditelji) a niti si se ti borio za Hrvatsku. Borio se vjerovatno ................................ itd ========================= Ne služi se mojih konstatacijama u svojim laprdanjima, budi originalan, ako možeš. A sudeći po kretenluku i ponavljanjima demagogije ili si \"mladi ljevičar\" ili još gore \"mladi antifašisti\" u svakom slučaju ljudski retardirani izrod. Ali sudeći po tvom reagiranju, opet sam pogodio, kada je bijednik poput tebe u pitanju: - Nisam se dovoljno nisko spustio da bi tvoja bijedna kognitivna razina išta shvatila i - Ipak te je neki zastavnik JNA napravio, ali ti se mama ne može sjetiti koji je bio ? Zar ne? Ima još ali si prejadan da skužiš pa neću trošiti tipkovnicu. Moj prezir prema svemu što je hrvatsko, kako kažeš, valjda tumačiš time što ne samo da prezirem smrdljive izrode poput tebe (iako mi takva odurna kukavičko-dezerterska imbecilna gamad pomaže pri opstipaciji), jer ti sebe kao smatraš Hrvatom? Mogao bih ti odgovoriti na svaku tvoju rečenicu, ali na laprdanja i demagogije se u principu ne odgovara jer se tako retardiranim idiotima poput tebe samo daje na važnosti a ništa se ne postiže, jer ništa ne shvaćaju niti mogu shvatiti, jednostavno živite u svom malog svijetu imbecila, što je pogotovo karakteristično kod ireverzibilnih slučajeva idiotluka poput tvoga ! btw. moji roditelji za koje znam sigurno koji su, čak mi je i otac \"presumptio iuris et de iure\" (za rzliku od tvoga koji je samo \"presumptio iuris\") su pokojni odavno, čak i prije nego si se ti okotio ! A ovaj tvoj post od 14.06.2010. u 05:10h samo pokazuje koliki si degenerik, jer se tim floskulama više ne služe ni na Iblerovom, čak ni u predizbornim kampanjama. Sada je samo pitanje da li su sretni što ima idiota koji su sve to popušili ili im ipak barem malo smeta, jer se za puno toga utvrdilo da se uglavnom radi o najprizemnijoj demagogiji lansiranoj za mentalno zaostale debile poput tebe? Pitanje je da li si zaslužio da se uopće hračne na tebe s obzirom koliko si gadljiv ?

VL
RE
returnofTito
22:13 13.06.2010.

Ako ne postoji zakon za kaznjavanje lopovluka u gosodarstvu, sto ne kazete! Idemo onda svi u lopovluk! Daj boze da ovo propadne sto prije! FUJ!

VL
MI
miso
22:34 13.06.2010.

Rješenje postoji. Revolucija. Jer iz ovog se nikada nećemo izvući.

VL
GO
Gogs
22:41 13.06.2010.

lopovi, izdajnici i dvije nabijene puške

VL
ZM
zmaj5
22:42 13.06.2010.

13.06.2010. u 22:34h miso je napisao/la: Rješenje postoji. Revolucija. Jer iz ovog se nikada nećemo izvući --------------------------------------------------------------- Nisam za drastične medote,pobune i revolucije,ali nažalost ovo je izgleda jedini način da se u ovoj zemlji napravi red,ovo je začarani krug gdje pošten čovjek nema više šanse,zato potpisujem ovo gore.

VL
FU
fudbal
23:09 13.06.2010.

?????Pa upita li se neko tko je krojio vecinu zakon i pravila.Stara lisica seks,zajedno sa drugim kradezovcima predvidio je sve varijante,kad te uhvate tek ce onda najebati jer ih ceka druga tacka zakona po kojoj je dozvoljeno pljackati vlastitu drzavu i to posve legalno.Pa zar su oni onako bezveze privatizacijom napravili najvecu pljacku u povijesti hrvatske.Sve su to lopine predvidjele i djepove legalnom pljackom napunile.Revolucija sto rece miso,to je rjesenje za bandu lopova koji svakodnevnim aferama skrecu pozornost sa prave stvari,njihove pljacke.

VL
ST
standup
01:19 14.06.2010.

..ova novinarka I.Toma...koju placá Nobilo,...namisto da pomazé Klijentima od Nobila.., ona stvara dvosmislenu-frku...

VL
DI
dr-ivek
01:35 14.06.2010.

minuta Županijski sud u Zagrebu, podsjetimo, oslobodio je Kutlu 2005. godine, od optužbi za dvije zloporabe ovlasti na štetu Globus holdinga: kod kupovine dionica trgovačkog lanca Diona te bjelovarskog Univerzala. Kutle je 29. rujna 1995. godine kupio 147.200 Dioninih dionicaca u nominalnoj vrijednosti od 29,4 milijuna njemačkih maraka za 14,168.000 maraka, a dan nakon kupnje 6476 dionica bjelovarskog Univerzala za 800.000 kuna prodao ih je Globus holdingu za 2,4 milijuna kuna. Na dionicama je zaradio 58 milijuna sumnjivih kuna, međutim sud ga je morao osloboditi zbog loše sastavljene optužnice, zbog čega je Državno odvjetništva dobilo packu od Vrhovnog suda, što je javnosti ostalo do danas nepoznato, navodi Večernji list. Već je poznata stvar da je bivši „prvi“ tajkun vodio evidenciju kome je sve devedesetih uplaćivao novac, a „crna knjižica“ se od 2000. nalazi u posjedu Državnog odvjetništva. Također je poznata informacija kako se na popisu nalaze mnoga imena iz političkog i poslovnog života. No, ime koje svakako iskače iz crne knjižice je bivšeg premijera Ive Sanadera koji je navodno dobio 800 tisuća njemačkih maraka za posredovanje pri dobivanju kredita u Hypo banci. ######################################################### znamo mi minuta imbecilu jedan dotepenački jako dobro radi čega se kutlea goni , radi gospodarskog kriminala. također je iz navoda moguće zaključiti i zašto će biti oslobođen svih optužbi! ali mi nije jasno , zašto si vi strani državljani, odnosno državljani bosne i srbije uzimate za pravo uopće komentirati nepravdu koja se dešava u našoj državi Hrvatskoj ??? ovo danas što se dešava ovdje u Hrvatskoj je nešto što će biti zapisano u našoj povijesti kao jedna mračna era kriminala, nepotizma , mučenja običnog radnika, nesposobnosti vladajuće elite i enormnog rasta bogatstva onih 200 - 300 obitelji na račun običnih građana Hrvatske sa valjanom hrvatskom domovnicom koji nisu ni malo krivi za ovo što im se danas dešava a koji najviše ispaštaju upravo zbog te nesposobnosti i korumpiranosti vlade i njezinih podanika !!! mislim da ovo sve neće dobro završiti, a isto tako mislim da su jako dobro toga svjesni! nama je već pun qu*ac kojekakvih kutli, sanadera, polančeca i inih kriminalaca koji su opustošili našu zemlju da bi sutra imali dugove koje generacije i generacije neće uspjeti vratiti!! i sad se go*na kao što je minute i njemu slični krenu javljati iz svojih čuka i počnu braniti te kriminalce koje su iznjedrili u vrijeme rata!!! ma reći ću ti samo minute, vidjet ćeš i iznenadit ćeš se koliko si u krivu glede nas hrvata! jer mi ćemo trpjeti nepravdu jedno vrijeme, ali zauvjek ju trpjeti sigurno nećemo, zapamti šta sam ti rekao !

VL
KR
kreont
02:50 14.06.2010.

Pravi divlji zapad gdje vladaju najveći divljaci. Tudjman je \"oslobodio\" hrvatsku a potom je predao tajkunima uz montiranje zakone. Po tome svemu ispada da je običnom puku prije bilo jako puno bolje.

VL
VG
Veseli Gost
04:46 14.06.2010.

03:02h Minuta .. Nemoj vrijedati komentatore (dr-ivek). Svaki ko komentira iznosi svoje misljenje. A ti mu odgovori sa sa svojim stavom i podkrijepi svoj stav cinjenicama a ne nepristojnim rijeciam. A sto se tice Kutle, prvo njemu po zakonu mogumogu srusiti kucu koju je nedozvoljeno i bez gradevinske dozvole sagradio. Rekli su da ce mu srusiti kucu ali izgleda da mu je Bandic veliki prijatelj i nista od rusenja

VL
DI
dr-ivek
05:10 14.06.2010.

Minuta. Vidiš, za razliku od tebe, meni trolovi poput tebe nisu uopće zanimljivi. Dapače, prema tebi i tebi sličnim parazitima, koji su navikli živjeti na tuđoj grbači ne osjećam ništa drugo nego sažaljenje zbog više nego i očitog primjera i i rezultata miješanja dvoje ljudi koji su najvjerovatnije bili u krvnom srodstvu. Ti sm**de zaostali niti si rođen u Zagrebu, niti su ti roditelji iz Zagreba (vjerovatno bi bio sretan da uopće i znaš tko su ti roditelji) a niti si se ti borio za Hrvatsku. Borio se vjerovatno i jesi ali tamo negdje iz švabije kao sluga nekakvom njemcu koji te je guzio za tih bijednih nekoliko maraka koje si zarađivao. Svakim postom otkrivaš ništa nego prijezir prema svemu što je hrvatsko, a povrh svega još i tako silno pokušavaš istaknuti kako si veliki hrvat a veze blage nemaš niti sa Hrvatskom a niti sa hrvatima općenito. Ako već ideš pričati o dokazima, gnome, reci mi, tko je na kraju od svih ovih silnih lopova koji su pritvoreni i koji su opljačkali Hrvatsku do te mjere, da su ljudi počeli provaljivati u ljekarne sa ciljem da ukradu hranu za bebe jer mu jedna kod kuće umire od gladi, osuđen na više od 3 mjeseca? Nitko od kradezenjarskih sponzora nije bio osuđen, a niti će biti jer im oni omogućuju raskošne izbore i trpaju na švicarske račune naše novce koje su go*na poput tebe pokrala dok im u isto vrijeme ti iz čijih redova svako malo čujemo za nekakvu pljačkašku aferu omogućuju nesmetan privredni kriminal, pljačku i gaženje po običnom hrvatskom radniku ! Ovo što si natipkao svojim batrljcima o 90-tima, o ljevičarima kako neznaju \"napakirati\" i ostalim poluretardiranim proserima, neću ni komentirati, jer nije vrijedno moga vremena ni tipkanja budući da pokušavaš spojiti kutlino uhićenje i ljevičare a spremljen je iza rešetaka za vladavine tvoje kriminalne organizacije! Što se tiče tvoje domovnice, ne sumnjam da ju imaš, ali onu sa 4 C napisanu ćirilicom majmune futavi! Nemoj misliti da nemogu prepoznati osobu koja se svim silama trudi ocrniti, obeščastiti i popljuvati sve ono za što su se ljudi borili u domovinskom ratu ! (Govorim o ljudima koji su uistinu bili u ratu i borili se za Hrvatsku za razliku od tebe koji si danfao međunožje nekakvom njemačkom starcu za 200 maraka, maj**ne.) Tko je uništio Hrvatsku više od trenutne vlade i njihovih podanika, ako ćemo pričati o dugovima?? Hoćeš reći da je SDP 2000 godine napravio većinu ovih dugova koje danas imamo i koje, ponavljam, GENERACIJE I GENERACIJE NEĆE JOŠ VRATITI!!! Maj**ne! Ono što je SDP pokušao napraviti 2000 godine je spasiti ovu načetu zemlju, i kad su počeli raditi rezultate, preuzeli su vlast ponovo oni isti koji su ju i dotada uništavali na sve moguće načine da bi nas doveli do ovoga gdje smo sad, da bi ti rejo išao pričati o nekakvom poštenju i da je svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno ! Bit će jednostavno da su novci isparili, da su se tvrtke koje vrijede same prodale za kunu i da su eto, svi ovi nedavno pritvoreni, pritvoreni zbog ljevičara i nepravedno?? Ostatak tvojih ograničenih razmišljanja neću ni komentirati jer ne zaslužuješ ni da te popljujem više. Idi završi prvo osnovnu školu, prouči malo povijest Hrvatsku, pročitaj za šta su ginuli istinski branitelji pa ćemo moći razgovarati, jer ovako imam dojam kao da pokušavam neživom predmetu objasniti osnove kvantne mehanike. Popij mlijeko, izmoli se za te roditelje koje još upoznao nisi i pamet u glavu!

VL
KA
Kakma
23:23 13.06.2010.

Revolucija? Nista od toga zar ne vidite da ih je HDZ previse podkupio.Puno njih ovise od HDZ,i naravno da nece pilati granu na kojoj sjede.

VL
MI
mikec
08:03 14.06.2010.

Naravno zna se tko je pisao HRVATSKE zakone VLADIMIR SEX. Pametna glava sve za zastitu HDZ--ovaca i tajkuna STVARNIH I JAVNIH PLJACKASA LIJEPE NAM NASE. Pametnom dosta. Lijep pozdrav BOG. Lijep pozdrav BOG.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.