Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
e, To je 'krkljanac'

Pogodite koji je grad prozvan da ima najgori promet na svijetu

Moskva promet
Screenshot/YouTube
05.04.2013.
u 21:30

Vozači se zbog gužvi prosječno voze čak 66 posto duže nego da promet "teče slobodno". U jutarnjoj "špici" se ta brojka penje na 106 posto, dok je navečer čekanje još duže sa 138 posto.

Moskovski promet proglašen je najgorim u svijetu u godišnjem "izvještaju o zagušenosti" nizozemske tvrtka koja se bavi GPS sustavima TomTom, piše RT.

Spora vožnja u onome što narod voli zvati "krkljancem", prosječno vrijeme provedeno na cesti u Moskvi produljuje više nego dvostruko dok vozačima godišnje čekanje oduzme pet dana života.

Istanbul je "ponosno" zauzeo drugo mjesto, a Varšava treće mjesto na listi od 161 grada. U ruskom glavnom gradu se vozači zbog gužvi prosječno voze čak 66 posto duže nego da promet "teče slobodno". U jutarnjoj "špici" se ta brojka penje na 106 posto, dok je navečer čekanje još duže sa 138 posto vremena provedenog za volanom u odnosu na "slobodnu vožnju".

Prosječno je vozač u Moskvi prošle godine proveo 137 sati u prometu, u što se ne uračunava normalno vrijeme koje je potrebno za prijeći od mjesta "A" do mjesta "B". Najveća gužva u 2012. godini zabilježena je 29. studenog kada su moskovske ulice bile gotovo potpuno paralizirane velikim količinama snijega. Najlakše se moskovskim ulicama vozači probijaju ponedjeljkom ujutro i petkom navečer, dok ih najveća gužva čeka srijedom.

No, ovu listu ipak treba primiti samo uvjetno, jer nizozemska tvrtka je radila detaljno istraživanje samo u Sjevernoj Americi, Europi, Africi, te u Australiji i na Novom Zelandu, a izostavljene su Južna Amerika i Azija u kojoj zasigurno ima kandidata da zasjene i Moskvu poput Indije i Pakistana gdje je promet još puno kaotičniji, nego u najgorim europskim gradovima po pitanju prometa. 

U snimci ispod teksta pogledajte kako to izgleda kada u Moskvi "zapnete" u prometu.

10 gradova s najzagušenijim prometom

1. Moskva

2. Istanbul

3. Varšava

4. Marseilles

5. Palermo

6. Los Angeles

7. Sydney

8. Stuttgart

9. Pariz

10. Rim

>>Izgubio živce u prometnoj gužvi i slomio ruku 71-godišnjaku

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije