Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vole munje

Pogledajte fotografije dubrovačkih lovaca na oluje

munja u dubrovniku (1)
Foto: Boris Bašić
1/7
24.07.2012.
u 18:28

Ako ste među onima koji za nevremena jedva provire kroz prozor, pogledajte fotogaleriju i vidite što propuštate.

I dok mnogi bježe na sigurno kada munje sijevaju, lovci na oluje upravo tada stupaju na pozornicu. Storm Chasers Dubrovnik (Dubrovački lovci na oluje) zasigurno se neće zavući pod krevet kada vani zagrmi, što pokazuju i njihove fotografije objavljene u istoimenoj grupi na Facebooku.

Munje, magla, bura, pijavice...sve su to motivi njihovih fotografija. U albumu ima i ''zalutalih'' zimskih i ljetnih fotografija s područja Dubrovnika, no munje su ipak njihov omiljeni motiv. Ako ste među onima koji za nevremena jedva provire kroz prozor, pogledajte fotogaleriju munja jučer snimljenih u Dubrovniku i Cavtatu.

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
19:13 24.07.2012.

U predzadnjoj slici sa ljubičastinm nebom, u sredini slike na dnu, vidi se munja koja igrelada kao da se "diže" sa malog brda u daljini prema nebu .......... To je nova tek otkrivena pojava da munje se okidaju i uu obrnutom smjeru - zemlja prema zraku. ............ bravo dečki za snimku !! .... . "Amazing Upward Lightning!" ........... može se vidjeti podrobnije .....

BO
boxerzg
11:34 26.07.2012.

Munje se ne okidaju u obrnutom smjeru :). Radi se o tome da naboj (elektroni) "probiju" put od oblaka do zemlje, a u obrnutim smjerom zasvijetli jonizirani zrak. Pojava je poznata odavno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije