Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ilegalno prevozio strance

Podignuta optužnica protiv Moldavca: Kombijem bježao po Zagrebu, zabio se u policijski auto...

Kombijem s migrantima bježao po Zagrebu, zabio se u policijsku blokadu
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/10
22.04.2024.
u 18:28

Upravljao je vozilom po kolničkoj traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera i brzinom značajno većom od dozvoljene te je prolazio kroz raskrižja u vrijeme dok su za njegov smjer kretanja bila upaljena crvena svjetla, opisuje Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv okrivljenog 31-godišnjeg državljanina Moldavije kojeg se tereti da je 32 stranca ilegalno prevozio kombijem. Muškarac je sredinom siječnja bježao policiji te slomio rampu na naplatnoj postaji, a na kraju se zabio u policijsko vozilo.

"Tereti ga se da je na području Sisačko-moslavačke županije preuzeo trideset i dva strana državljana i smjestio ih u teretni prostor vozila bez sjedala te ih ilegalno prevozio u smjeru Republike Slovenije znajući da se oni nalaze na području Republike Hrvatske bez valjane pravne osnove. Tereti ga se da se kod čvora Karlovac oglušio na svjetlosne signale policijskih službenika i odbio zaustaviti vozilo te se nastavio kretati autocestom A1 prema Zagrebu, kao i da je potom na naplatnoj postaji punom brzinom prošao vozilom kroz spuštenu rampu na zatvorenoj traci za naplatu cestarine, slomio rampu i oštetio mehanizam rampe", pojasnilo je Općinsko kazneno državno odvjetništvo te dodalo kako je šteta tada bila najmanje 6.032,25 eura. 

"Okrivljenik je u nastavku vožnje prema Zagrebu i po Zagrebu upravljao vozilom po kolničkoj traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera i brzinom značajno većom od dozvoljene te je prolazio kroz raskrižja u vrijeme dok su za njegov smjer kretanja bila upaljena crvena svjetla. Tereti ga se da je dolaskom do Kustošijanske ulice udario vozilom u policijski automobil i time izazvao opasnost za živote osoba koje je prevozio te živote drugih sudionika u prometu i policijskih službenika koji su ga pratili vozilom, kao i da je vozilom nastavio kretanje Kustošijanskom ulicom u smjeru juga gdje je, bez smanjivanja brzine, udario vozilom u desnu bočnu stranu policijskog vozila s upaljenim svjetlosnim signalima kojim su policijski službenici prepriječili Kustošijansku ulicu kako bi spriječili njegovo daljnje kretanje i ugrožavanje drugih sudionika u prometu. Tereti ga se da je time izazvao opasnost za život i tijelo policijskih službenika koji su netom prije udara istrčali iz policijskog vozila i da je na službenom policijskom vozilu prouzročio znatnu štetu u, za sada, neutvrđenom iznosu", dodaje se. Okrivljeniku je produljen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

VIDEO Filmska potjera u Zagrebu: Kombijem s migrantima jurcao po gradu, zabio se u policijsku blokadu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije