Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždinska FIMA u novoj aferi

Po "modelu Podravka" pokušava se preuzeti i Postbanku u BiH

Milan Horvat
29.10.2009.
u 09:12

Krajnji cilj spornih transakcija jest da Postbanku BH konačno preuzme grupa okupljena oko Milana Horvata, koji je i predsjednik Nadzornog odbora Fima banke.

Po modelu "preuzimanja" Podravke zbog kojeg je uhićen i pritvoren vlasnik varaždinske Fima grupe Milan Horvat, varaždinska Fima banka priprema i "otimačinu" Postbanku BH, piše Dnevni avaz.

Prema tom modelu, piše Dnevni avaz, bili bi izigrani mali dioničari, zaposlenici sarajevskih i mostarskih telekoma i pošta te Vlada FBiH. Naime, Postbanka BH, koju otkupom dionica od slovenskog fonda Poteza registriranog u Nizozemskoj treba kupiti Fima banka, samo u jednom danu, 20. lipnja prošle godine, dala je kredite osobama u Hrvatskoj i BiH za dokapitalizaciju Fima banke.

Drugim riječima, Postbanka BH tako sama financira kupovinu. Do sada je izdano čak 33 specijalna kredita od tri milijuna i 65.900 KM za kupovinu dionica Fima banke, piše Dnevni avaz.

Krajnji cilj ovakvih transakcija, sudeći prema Podravkinu scenariju, jest da Postbanku BH konačno preuzme grupa okupljena oko Milana Horvata, koji je i predsjednik Nadzornog odbora Fima banke. Kao vrhunac skandala Dnevni avaz navodi podatak da je kredit za dokapitalizaciju dobio i Milan Horvat, ali i direktor Fima banke Edin Muftić te Ljiljana Vajsbart (Weissbarth) iz Varaždina koja je u NO Fima banke.

Navodi se i kako je sve navedene kredite osobno odobrio predsjednik NO Postbanke BH Besim Halilović kojem je Fima banka već osigurala da istu funkciju obavlja i nakon preuzimanja banke.

Ključne riječi

Komentara 4

ZI
Ziggy313
10:10 29.10.2009.

Najbolje da ovi lupeži patentiraju i tako intelektualno zaštite taj svoj \"recept protiv neprijateljskih preuzimanja\". Tko zna, možda dobiju i Nobelovu nagradu za ekonomiju...

DO
doktorica
10:59 29.10.2009.

Nije to ništa,kod nas je ta \"privatizacija\" model po kojemu su se sistematski uništavale tvornice i poduzeća -a sve je bilo po zakonu(moralnost nije nikoga tada zanimala).

OB
-obrisani-
11:34 29.10.2009.

Već je patentirao i proveo dr Franjo Tuđman & Co.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije