Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi dan

Ploče u EU: Gužva na trajektu, kamioni vraćeni s granice

Trajekt Brač (1)
Ivana Ivanovic/PIXSELL
Autori: mf/VLM, tli/VLM
01.07.2013.
u 17:43

Vozači opskrbnih vozila smatraju da je problem nastao zbog toga što vozači nisu imali manifeste za terete koje prevoze, koje su im za prelazak granice kod Neuma trebale osigurati vlastite tvrtke. Zbog toga nisu mogli prijeći granicu s BiH.

Popriličnu gužvu na pristaništu zabilježila je prvog dana u Europskoj uniji trajektna luka u Pločama.

Šef Jadrolinijine ispostave u Pločama potvrdio je Slobodnoj Dalmaciji da su trajekti s Pelješca dolazili poluprazni te da se oko podneva situacija normalizirala i na pločanskoj strani. Vozači opskrbnih vozila smatraju da je problem nastao zbog toga što vozači nisu imali manifeste za terete koje prevoze, koje su im za prelazak granice kod Neuma trebale osigurati vlastite tvrtke. Zbog toga nisu mogli prijeći granicu s BiH pa su ujutro vraćeni na trajekt u Ploče.

Zbog navedenoga pelješke općine očekuju veće gužve u prometu cijeloga ljeta.

Nepregledne kolone teretnjaka i na Batrovcima zbog prilagodbe EU na Bajakovu

Kako javlja izvjestitelj beogradskog B92, nepregledna kolona teretnjaka u dva traka čeka na graničnom prijelazu Batrovci nasuprot kojega je hrvatski granični prijelaz Bajakovo gdje je u ponoć postavljena tabla koja označava da je ovdje ulaz u Europsku uniju.

B92 neslužbeno doznaje kako je sinoć preko ovog prijelaza u Hrvatsku ušlo tek 20-ak teretnjaka, a razlog zastoju je ''pucanje'' sustava kod hrvatskih carinika i prilagodba hrvatskog sustava europskom. Putnički promet odvija se normalno, ali B92 podsjeća da je došlo do promjena te da se "ništa spektakularno nije dogodilo za građane Srbije". Savjetuju Srbima koji odlaze na hrvatsko more da se raspitaju što smiju prenijeti preko granice u Hrvatsku i EU. U tu svrhu B92 citira i tekst Večernjeg lista u kojemu se iscrpno navodi što se smije, a što ne unijeti u RH.

>>Nitko još ne zna kako će se voziti preko Neuma

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije