Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Orsat Miljenić:
Povratak na članak

'Ne mogu zamisliti koaliciju SDP-a i HDZ-a jer ne znam što je HDZ. Je li HDZ Kujundžić ili Nina Obuljen?'

'Plenković je neoliberal i ova će Vlada ići naruku krupnom kapitalu'

Komentari 27

AR
aristip
14:10 23.10.2016.

Lik koji je kao ministar pravosuđa prilagođavao ovršni zakon kako bi njegov odvjetnički ured što više zaradio ne zaslužuje mjesto u medijima osim u crnoj kronici što (za)sad nije slučaj.

VL
FR
fred70
14:05 23.10.2016.

Tip je isto simpatičan kao i Milanović, izgleda da SDP nezna i nemože drugačije....

VL
Avatar bokolo
bokolo
14:03 23.10.2016.

Kada ce ovi zacepiti ???

VL
Avatar Retardo
Retardo
14:23 23.10.2016.

Da se podsjetimo: Miljenićev argument kod donošenja Lex Perković bio je taj da se navedeni zakon donosi kako se ne bi napravila gužva na sudovima. Miljenić je notorni lažljivac i zaštitnik udbaša.

VL
NE
neznamja
14:11 23.10.2016.

Sada pocinje opet ono staro drugovima se daje prostor da kritiziraju a nitko ih ne pita zasto oni dok su bili na vlasti nisu sve to ucinili. Cetiri godine zimskog sna a kada se probude u oporbi onda bi oni kao nesto radili.

VL
ZL
Zlatko1947
14:34 23.10.2016.

E ovo je veliki SDP ovac od godinu dana. Pa jasno da taj ne zna što je to HDZ kada ne zna ni što je SDP!

VL
BR
Brontops
15:18 23.10.2016.

Uistin, nije mi jasno kako i zasto arogantni à usto i nesposobni, nimalo dipolomatski à jos manje retoricari mogu doci do pozicije ministra, pa cak i do kandidata az predsjednika druge po velicini hrvatske stranke!

VL
Avatar Krapinski Čovjek
Krapinski Čovjek
15:02 23.10.2016.

Da je Orsat manje brinuo o svom uredu za ovrhe a više o pravičnosti danas bi SDP bio vladajuća stranka. Ali tek su u zadnji čas smanjili lihvarske zatezne kamate od 12%. A s tom kamatom lako bilo koga ogulite do gole kože. Ali eto Orsat nije na javnom poslu zaboravio na svoje privatne interese.

VL
CA
campa
14:55 23.10.2016.

Miljenić svom silom pokušava glumiti socijademokrata a bili smo svjedoci njegovog rada za četiri godine SDP-ove vladavine.Pitam se tko je donio ovršne zakone i išao na ruku bankama i krupnom kapitalu.Niti jednom gestom nisu rješavali lihvarske kamate na kredite stranih banaka iako je kuna bila vezana uz euro.Svojim zakonima potiocale su se ovrhe banaka gdje se nije okušalo spriječiti siromašenje građana i njihovo izbacivanje na ulicu.Nijednom gestom i izračajem nije pokazao zabrinutost za evidentno siromašenje građana već se je sticao dojam o njegovom partnerstvu i osobnom zadovoljstvu uspješnom tlačenju i sramočenju građana bez imalo volje za pronalaženjem bilokakvih rješenja.Bili smo svjedoci vladavine SDP-a čija je vlast bila sve drugo damo ne socijalna.Cijelo vrijeme se je išlo na ruku krupnom kapitalu kojima su se otpisivali porezni dugovi a dužnici su utajenim novcem mogli kupovati nekretnine i strana poduzeća.Korupcija od vrha vlasti pa prema dolje bila je evidentvna ali izborni sustav ne nudi rješenja sprječavanja korupcije i sankcije za lažna obečanja u predizbornim kampanjama.Svima je jasno da HDZ i SDP mogu kooalirati bez večih usklađivanja jer im je politika stranke identična a razlikuju se samo po znakovlju i boji koju preferiraju.Kopirane su stranke i identične KPJ koja ima jakog vođu koji je okružen s nekoliko stranačkih istomišljenika koji završavaju kao ministri a svi koji drugačije misle bivalju izbačenbi iz stranke.Kako govoriti o demokraciji u Hrvatskoj ako ne postoji u strankama koje kreiraju politiku.Kako govoriti o Hrvatskoj kao državi Hrvatskog naroda kad je ona vlasništvo interesnih skupina,masonerije,stranih banaka i krupnog kapitala a političari iz stranaka na vlasti su samo glasnogovornici koji sprovode politiku istih.Miljeniču ne vjerujem jer nevidim zašto bi on mjenjao svoj svetonazor prikazan kroz rad prošle vlade.

VL
NI
ninja72
15:27 23.10.2016.

Meni je vazno da nema SDP-a.

VL
RI
rijecanin84
14:21 23.10.2016.

A zasto vi zacepio? kad covjek predstavlja najmanje 30% orjunaskog dijela ovog naroda. to se zove demokracija, a na nama normalnima jest da se borimo u okvirima prava i opet te iste demokracije.

VL
PA
Patrizzia
15:43 23.10.2016.

Kad bi Orsat mogao zamisliti koaliciju SDP i HDZ tada bi bilo nade da bude predsjednik SDP-a -Onaj ko nije za dijalog ,udruživanje , kompromise različitih treba na planini ovce čuvati ,a ne biti predsjednik stranke i eventualno premijer .

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
14:21 23.10.2016.

Svoj glas dao sam mostu i neizmjerno sam sretan, tek sad vidim koliko sam bio u pravu.

VL
ST
stefj
15:15 23.10.2016.

Tja, SDP je stranka koja je kad je bila na vlasti uvijek donosila zakone radi pojedinaca i interesnih skupina. Dotični gospodin je te zakone osmišljavao i provodio... No bez obzira na to, pogodio je s Obuljen i Kujundžićem. Dok je Obuljen ikona ljevice i projugoslavenske struje u kulturi, Kujundžić je čista suprotnost... Koji su interesi staviti Obuljen (osim osobnog poznanstva) ne znam. Da li je to priprema za veliku koaliciju ili je to priprema za regiju ili nešto treće?. Vidjet ćemo... Nije samo Obuljen problem u ovoj vladi, tu je i Dalić koji osim uhljebljivanja ima i krimen izlaska na izbore s Josipovićem i financiranje ekstra lijeve stranke za ove izbore. Barišić ima više repova nego rezultata na bilo kojem polju... No bitno je da Plenkovića tapšu po ramenima u EU i regiji, te da je opozicija zadovoljna njegovim izborom ministara. To SDP-u daje mir da može proći unutarnje izbore i reorganizirati stranku.

VL
BE
blaz.elrat
16:48 23.10.2016.

Ne mogu zamisliti koaliciju HDZ i SDP,pogotovo gdje bi ovaj imao glavnu riječ.

VL
DU
Deleted user
22:04 23.10.2016.

Bitno je da znamo što je Orsat Miljenić.

VL
DE
dernek
18:55 23.10.2016.

Mozes zamisliti kakav bi HDZ trebo izgledati da udje u koaliciji sa strankom gdje bi ovaj tip bio na celu te stranke ali posto se nezna vise ni kakav je HDZ sve je moguce.cak da i sabor pretvore u skupstinu.

VL
AN
Ana33
22:15 23.10.2016.

... u SDP-u jer sam nije pripadao klanovima?! Pa nije član stranke ni godinu dana! Javna je tajna da je Milanovićev "trojanski konj"... Za HDZ bi bilo dobro da ga izaberu jer bi vladao još nekoliko mandata!

VL
Avatar Mihael1
Mihael1
11:01 24.10.2016.

Ne moze ni HDZ u koaliciju s SDPom jer ne znamo jeste li Staljin, Kim Jong Un ili Tito!?

VL
SO
Somelier
18:16 23.10.2016.

Evo kako je Miljeniću sve smiješno. On nezna tko je i što je HDZ. Skoro da je u pravu. Međutim ironično je da on SDP trpa u socijal demokraciju. Za SDP je jasno da se još nisu odrekli SKH i debelo koriste sve blagodati toga. Naslijedili su sva financijska sredstva nekretnine, infrastrukturu,logistiku a što je naj gore i ideologiju. Zamislite do danas već 26 godina još se nitko nije odrekao onih koji su napustili sjednicu kada se je proglašavala neovisnost Hrvatske. Nije se nitko odrekao zločinca Tita i Regiona ili Jugoslavenstva. Svaki SDP-ovac sebe identificira sa jugoslavenom.Znači i sa novim izborima ništa se u SDP-u ne će promijeniti . Zamisli prisvojili su arhivu SKH koja bi inaće morala pripasti državi Hrvatskoj i još nedaju povjesničarima da je istraže iako je vjerujem već skroz isfiltrirana.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.