Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VINKOVCI

Plenković: Idemo na izbore na Svjetski dan cirkusa. Bit će 3:0 za hrvatsku pobjedu

Vinkovci
Foto: Branimir Bradarić
1/4
15.03.2024.
u 22:29

Sad kad su maske pale, do kraja se razotkrio i vratio se u SDP koji je toliko slab i očajan da čak i njega poraženog, lošeg gubitnika iz 2016. vraća sebi na izbornu listu. To pokazuje nepostojanje integriteta čelnika SDP-a - kazao je predsjednik HDZ-a.

Poslije posjete Osijeku i Osječko – baranjskoj županiji predsjednik HDZ-a Andrej Plenković večeras je posjetio i Vinkovce gdje se obilježavala 34. godišnjica osnutka HDZ-a u Vinkovcima, Okupljeni su euforično pljeskali i mahali zastavicama dok ih je Plenković pozdravljao uzdignutih ruku i stisnutih šaka. Prigodno je na semaforu u dvorani pisao rezultat 3:0 s kojim se željelo ukazati na još jednu izbornu pobjedu kojoj se nadaju da će uslijediti 17. travnja.  

U govoru okupljenima Plenković je rekao kako su svi u HDZ-u spremni za izbore i još jednu izbornu pobjedu. -Svi problematiziraju petu izbornu jedinicu, a ja im kažem ‘ljudi, pa stanite malo’. Peta izborna jedinica bit će uvjerljivi pobjednik na parlamentarnim izborima i očekujem ponovno najmanje osam mandata. Mi idemo na izbore na Svjetski dan cirkusa, moramo biti svjesni što je odabrao i kakav je onaj koji je to odabrao. Ali, idemo na ove izbore s još jednom novosti, sam sebi raspišeš termin izbora, pa kažeš da ćeš ostati na funkciji, a onda ideš s SDP-om na izbore – rekao je Plenković okupljenima.

Dodao je kako je odluka Milanovića potpuni raskorak s onim što je normalna politička praksa ali i da je to samo potvrda da “cijelo ovo vrijeme imamo nekoga koji ne igra svoju ustavnu ulogu i nastoji destabilizirati institucije”.

- Sad kad su maske pale, do kraja se razotkrio i vratio se u SDP koji je toliko slab i očajan da čak i njega poraženog, lošeg gubitnika iz 2016. vraća sebi na izbornu listu. To pokazuje nepostojanje integriteta čelnika SDP-a. 17. travnja Svjetski je dan cirkusa, idemo na izbore svjesni što je odabrao onaj koji je sam sebi raspisao izbore, a u Rusiji kreće trodnevlje ruskih izbora kada će birati samo Putina. Pozivam na ujedinjenje u jedinstvenoj političkoj utakmici. Ne želimo biti oni kojima će šapu na ramenu držati Rusija – kazao je Plenković.

Spomenuo je i strip Alan Ford i njegovu naslovnicu “U strahu se velike oči” napominjući kako Milanović tek sad vidi da gubi utjecaj na instituciju koja treba i mora biti neovisna kao što i jest sukladno zakonu u našem mandate.

-17. travnja bit će 3:0 za hrvatsku pobjedu, pogledajte semafor - poručio je Plenković.

VIDEO: Zoran Milanović najavio da ide na parlamentarne izbore

Ključne riječi

Komentara 2

GO
goran2hr
00:19 16.03.2024.

Hrvatska pobjeda, biti će samo ako nakon izbora ostanu poraženi HDZ, SDP, Možemo i njihovi sateliti.

HR
hrUsrcu
07:28 16.03.2024.

"nama ? jednoji jedinoj hrvatskoj" - jel to ona slucajna o kojoj si govorio. hrvatska nikada ponovno nece biti vasa. zalud trud lupaci. kako je hrvatska izgledala vidjeli smo (i nismo zaboravili) dok si bio premjer

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije