Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA MIŠLJENJA

Milanović prije dva mjeseca: 'Ja da se kandidiram za premijera? Kakvo je to pitanje uopće?'

Sali: Predsjednik Milanović posjetio je tvrtku Mardešić te obišao pogon
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/5
Autori: Hina, Večernji.hr
15.03.2024.
u 18:53

"U životima svakoga od nas postoje trenuci kad trebaš izaći iz zone komfora jer drugačije ne može. Taj čas je kucnuo na moja vrata nametom stanovitog Turudića", kazao je Milanović dok je pojašnjavao svoju odluku da izađe na parlamentarne izbore.

Predsjednik Republike Zoran Milanović objavio je u petak da će umjesto predsjednika SDP-a Peđe Grbina biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade na parlamentarnim izborima koji su sazvani za 17. travnja. Ta je njegova odluka iznenadila širu hrvatsku javnost, posebno s obzirom na to što Milanović i dalje obnaša dužnost predsjednika države, ali i zato što je lani odbijao ideju ponovne kandidature za premijera.

Naime, Milanović se u travnju 2023. osvrnuo na tadašnje navode medija da je predsjednik Vlade Andrej Plenković ozbiljan kandidat za glavnog tajnika NATO-a, o čemu su pisala dva švedska lista. "On živi za to, on živi za to da se negdje preparkira, to ga jako zanima i draška", rekao je Milanović o Plenkoviću, nakon čega je novinare zanimalo i bi li se u slučaju odlaska Plenkovića s pozicije premijera Milanović borio za tu poziciju. "Ništa od toga, nikad", bio je jasan Milanović, koji je sada, ipak, promijenio odluku.

Opet se potom osvrnuo na Plenkovića. "Ako ode za glavnog tajnika, super, bit će netko iz Hrvatske. Ali glavni tajnik ne može puno. Ovo je operacija preparkiravanja Andreja Plenkovića", poručio je predsjednik. "Tako častohlepnu osobu to ne zadovoljava, ne vidim ga na takvom mjestu. Tamo moraš vezati konja gdje ti gazda kaže, a Plenkovićeva cijela karijera je zabij nož u potkoljenicu onom tko ti je pomogao. Ali podržavam, svim srcem, ili barem jednom pretklijetkom", zaključio je tada.

Govorio je Milanović o parlamentarnim izborima i prije dva mjeseca. Tada je za N1, na izravno pitanje hoće li se kandidirati na parlamentarnim izborima, Milanović uzvratio: "Ja da se kandidiram? Kakvo je to pitanje uopće? Kako da se kandidiram, ja nemam stranku, listu?! Kako ću ja to napraviti čak i da mi takva stvar padne na pamet."

Podsjetimo, predsjednik Republike Hrvatske pojasnio je svoju odluku o izlasku na parlamentarne izbore. "U životima svakoga od nas postoje trenuci kad trebaš izaći iz zone komfora jer drugačije ne može. Taj čas je kucnuo na moja vrata nametom stanovitog Turudića. To je kanta koja je prelila septičku jamu svih nečistoća koje guše našu zemlju godinama. Svi pokušaji su završili s još većom bezobrazlukom. Došlo je vrijeme da se konji sedlaju. Okupit ćemo saborsku većinu za vladu nacionalnog spasa. Sve neokaljane i čestite političke ljude i stranke pozivam na okupljanje. Razlike između nas postoje, ali veća od razlika je vjera da radimo za dobrobit zemlje", kazao je Milanović.

VEZANI ČLANCI:

Naknadno se Milanović oglasio i na Facebooku, pojasnivši da ne odlazi s funkcije predsjednika Republike Hrvatske. "Drage građanke i građani, Hrvatice i Hrvati, odlučio sam kandidirati se kao neovisni i nestranački kandidat na listi SDP-a na izborima za Hrvatski sabor koji će se održati 17. travnja ove godine. Nakon izborne pobjede u koju sam siguran, odstupit ću sa svoje dužnosti predsjednika Republike i uz potporu nove većine u Hrvatskome saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske. Do preuzimanja nove dužnosti nastavljam obnašati svoju dužnost predsjednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obvezama i dužnostima", napisao je. 

Sali: Predsjednik Milanović posjetio je tvrtku Mardešić te obišao pogon
1/15

Komentara 2

VS
vrbe.sadim
04:38 16.03.2024.

A na kraju je tusti odlučio preparkirati samog sebe. Razvidno je kako je strah od onog što će Turudić pročitati u spisima titanskih razmjera.

BU
burza
16:04 16.03.2024.

Ko moze njemu vjerovati laze kad zine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije