Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komunistički zločini
Povratak na članak

Plenković: Došlo je vrijeme za suočavanje s prošlošću

Javnom pokopu u grobnicu u Memorijalnom parku za žrtve rata Dobrova, nazočio je hrvatski i slovenski državni vrh

Komentari 112

MA
marsovac
21:23 27.10.2016.

pod hitno lustracija da se zna tko rovari u ljepoj nasoj.

VL
ZL
zlatkouvanovic
21:28 27.10.2016.

Dok god postoji ime najljepseg hrvatskog trga (uz ostalo velicanje komunstickih zlocina) po najvecem europskom komunistickom zlocincu i diktatoru svih vremena (i naredbodavcu ubijanja po Hudim jamama), ovakve izjave nemaju tezinu i ustvari su vrijedjanje zrtava. Povjesna istina o glavnomm odgovornom za sve komunisticke zlocine JBT je poznata i ne treba dopunska povjesno istrazivanje. Danasnji vladajuci u RH : KGK, Plenkovic, Petrov, koji mogu odluciti u trenu o ukidanju nazivlja zlocinca JBT, to neobecavaju ni na komemoraciji stravicnog zlocina koga je on naredio. Kakvo licemjerje? Da li ce to naciniti u skorom vrlo kratkom periodu vremena,i ublaziti civilizacijsku i moralnu sramotu RH, ostaje za vidjeti.

VL
Avatar delminium
delminium
21:48 27.10.2016.

Na zalost djeca i unuci onih koji su pocinili zločine na te su zločine ponosni. Na zalost takvi su u svim institucijama drzave zato nema govora o napretku zemlje.

VL
NA
Nadalinaaa
21:33 27.10.2016.

Ovo nas podsjeća i na potrebu konačnog dovršetka procesa demontaže jugoslavensko-komunističkog naslijeđa u hrvatskom javnom životu, demontaže njegovih duhovnih nasljednika i svih ključnih aktera kao ključni preduvjet za okončanje procesa konstituiranja moderne hrvatske nacije i istinske društvene integracije na zdravim temeljima, ne na laži, već na povijesnoj istini, rekao je Hasanbegović.

VL
Avatar delminium
delminium
21:27 27.10.2016.

Plenkovicu ne vjerujem ti, imam pravo na to. Ti si dijete njihovih zlatnih generacija.

VL
TO
TokioDrift
22:05 27.10.2016.

Neće od toga ništa biti. Hrvati neće saznati istinu. I dalje će se osobe bogatiti u ime ustaša i partizana. Jer se istina neće saznati. Ne smiju Hrvati saznati istinu. Saveznici komunista ne daju da se istina otkrije kao ni da Hrvati doznaju istinu. I ako se bude pričalo ići će se na to da se podijeli krivnja. A o tome koliko je Hrvata ubijeno i tko je krivac kao i oni koji su ih ubili na tako strašan čin nikad nećemo saznati. Isto tako vidimo i po političarima ko da su tamo došli jer ih je netko prisilio, a ne da su došli odati počast tim nesretnim ljudima. Ja ne vjerujem ništa da će Hrvati doznati istinu, jer Hrvatska koja voli reći kao je Hrvatska nastala 90-tih još uvijek nije zaštitila Domovinski rat. Pa kako onda očekivati da Hrvati napokon doznaju istinu, a koja nije pisana od komunista i srba. Sami dokumenti od NDH se nalaze u srbiji, a Hrvatska kao i političari nisu ništa napravili da vrate dokumente kući.

VL
BK
B Kosa
21:49 27.10.2016.

Ivan Fumic veliki titovac i antifasist je rekao. "Tito je sve znao nista se nije radilo bez njegova znanja." Ovo su zlocini gori nego cetnicki i fasisticki. Kako onda Mesic moze vrijedati hrvatski narod i zrtve. Neka mu je joso njego sluzio on je bio zlocinac

VL
BK
B Kosa
21:59 27.10.2016.

ovde je jedan gospodin pisao za partizanski pokret. "Nema ni jedan medu njima da nije bio zedan hrvatske krvi ovo su administratori brisali. Ima vas stariji koji pamtite kao i ja, kako su hrvate slatko ubijali mucili i sudili bez ikakve krivice

VL
DR
drugPlenky
22:03 27.10.2016.

Komunisti se moraju suočiti sa zločinima svojih očeva i djedova i skinuti sa sebe taj teret. Za početak neka preuzmu inicijativu i proglase Tita zločincem

VL
Avatar delminium
delminium
21:50 27.10.2016.

Strava kako se potomci nadju prozvani,, potomke im treba lustrirat zločinci su i onako pred Bogom.

VL
IC
ice12
22:05 27.10.2016.

Drugarica JeBeTe nikad nije bio u Jasenovcu. Znao je vrlo dobro da su tamo pokopane zrtve Kriznog puta.

VL
BH
Bunjevac=Hrvat
21:57 27.10.2016.

Komunizam je kao herbicid koji tamo gdje dođe u zemlju otruje ju za 1000 godina da na njoj ne može ništa zdravoga uspijevati!Kod nas je komunizam uništio gospodarske i socijalne resurse uslijed čega je država izgubila korak s demokratskim svijetom ne samo u smislu političkog nego i ekonomskog standarda za idućih nekoliko generacija.Nacionalizacija,planska privreda("petoljetke") i slični promašeni povijesni eksperimenti urodili su "tranzicijom" fenomenom za kojega Josip Broz Tito nikad nije čuo niti je mogao zamisliti da će se ikad pojaviti.Zbog ovih koji su preko leševa došli na vlast provodeći komunističku revoluciju,a ne borbu protiv fašizma mi danas nismo zrelo demokratsko nego tranzicijsko društvo u kome kolo vodi klijentelistička korumpirana banda kao biološki izdanak političkih komesara,raznih petokrakaša i ostalih elemenata ideološki otrovane savjesti.Strašenjem ustaštvom,Pavelićem i sličnim otrcanim floskulama samo nastoje sakriti pravi problem komunističke aždaje koja se unedogled regenerira i uništava narod."Ustaška hipoteka" je potrošena u Vukovaru!Nema razlike,osim generacijske između kolone civila koji su se povlačili prema Bleiburgu i kolone civila koji izlaze iz Vukovara 91.Hrvatski čovjek koji je sanjao svoju državu,a ne Titovu Jugoslaviju koja mu je nametnuta,ne može biti zločinac,premda su mu takvu stigmu pokušavali nametnuti.

VL
KR
kresimirn
21:29 27.10.2016.

...Plenković: Došlo je vrijeme za suočavanje s prošlošću...zasto pol hrvatske sece slobodno ?

VL
BK
B Kosa
21:37 27.10.2016.

crveni oslobodioci su dobro zamaskirali grobnice zrtava, ima in mnogo ima in u svim mjestima nikada se nece sve pronaci.. Tolike godine pa gotov i danas samo se smije govoriti da su samo Hrvati koji su najgore stradali vrsili zlocine

VL
ER
Erick
23:11 27.10.2016.

Culi smo mi mnogo slicnih obecanja ali nista se nije promjenilo. Mesic I drustvo nam I danas govore da je "voljeni" Tito naveci sin Hrvatske. Nisam siguran o kojem Titi on govori, dali o onome koji potice iz velike obitelji koje nitko u tom selu ne poznaje. Sva rodbina je preko noci nestala tako da nitko se njih niti ne sjeca. Titove tajne, o kojima se nije smijelo govoriti kao sto su bile tajne ove jame u kojima se nije smijelo govoriti. Vrijeme je da se otvore svi postojeci dokumenti I da se konacno rasvijetli ta "svijetla" proslost "najveceg hrvatskog sina" o kojemu nam I danas pricaju njihovi potomci koji I danas vladaju Hrvatskom.

VL
FJ
fjdanm
23:16 27.10.2016.

Dokle će biti Trg maršala Tita ...

VL
AA
aabbcc
22:38 27.10.2016.

Poruka bi mogla biti i ovo: " Ovim danas vrijeme za suočavanje ce biti poslije 100 god."

VL
MO
mobitel20
21:52 27.10.2016.

Nadamo se da ce biti brzo i da ce se raditi temeljito. A drugi krak mora se baviti tocnim brojem ustaskih zrtava...siguran sam da ce krajnji omjer biti sokantan za neupucene...

VL
KU
kunigunda
23:34 27.10.2016.

plenkoviću - kada zabraniš upotrebu zvijezde petokrake koju jugovići stalno povlače Hrvatima ispod nosa , kada makneš ime zločinca broza iz centra zagreba i doneseš uredbu o otvaranju arhiva kph i staviš je na raspolaganje povjesničarima , ali ne četnicimacima onda tek onda ćemo ti početi vjerovati

VL
Avatar delminium
delminium
23:33 27.10.2016.

Da li je sramotno biti potomak partizana? Toliko likvidirane djece, sto bi bilo da je Broz bio u poziciji Hitlera ? Srecom nije bio u poziciji svojih ucitelja Hiće i Staljina ali Hrvate je osakatio kao i Srbe gore negoo svi osvajači u povijesti. Ajde budimo realni pa cijelu beogradsku intelektualnu elitu su likvidirali kao i zagrebacku i onda napravili neke svoje elite...... danas plaćamo te zrtve jer lazne komunističke elite traju koliko i pomrcina mjeseca.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.