Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA MANJE OD MJESEC DANA

PITANJE DANA Hoćete li izaći na parlamentarne izbore?

Šibenik: Izbori za članove Vijeća mjesnih odbra i gradskih četvrti na području Grada Šibenika
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
19.03.2024.
u 11:23

Parlamentarni izbori prvi put se održavaju usred tjedna, u srijedu 17. travnja. Hoće li vas to dodatno potaknuti da izađete na izbore?

Objava predsjednika Zorana Milanovića da će biti premijerski kandidat SDP-a užarila je političku scenu u Hrvatskoj, a izbori su postali najvažnija tema u državi. Parlamentarni izbori se prvi puta od osnutka države održavaju usred tjedna, u srijedu 17. travnja. Stranke ljevice i centra, čiji su birači malo 'uspavaniji', nadaju se da će slobodan radni dan građani iskoristiti za odlazak na birališta, dok su u HDZ-u uvjereni u svoju pobjedu. 

Nakon objave predsjednika Milanovića da ulazi u izbornu utrku, SDP-u je naglo skočio rejting pa prema zadnjoj anketi uživa potporu od 22,6 posto birača što je znatno više u odnosu na protekle ankete. HDZ čvrsto stoji na 27,3 posto, dok su Most i Možemo! na 8,7 posto, a Domovinski pokret na 7,9 posto. 

VEZANI ČLANCI: 

Ustavni sud jučer je pak upozorio SDP da Zoran Milanović ne smije biti nositelj njihove liste u I. izbornoj jedinici te da njega ne smiju predstavljati kao kandidata za premijera ako ne podnese ostavku. Milanović je odbio to učiniti, a u SDP-u su kazali kako će poštivati odluku suda te da neće govoriti tko će biti njihov kandidat za premijera. 

S obzirom da na prošle parlamentarne izbore nije izašla niti polovica birača, svi se nadaju da će na izborima koji dolaze puno više građana iskoristiti svoje građansko pravo. Stoga vas pitamo, hoćete li izaći na parlamentarne izbore. Odgovorite u našoj anketi. 

VIDEO Kako je govorio Zoran Milanović o ponašanju predsjednika države

Komentara 5

ZK
Zoran.Kojot
14:40 19.03.2024.

Da, izlazim na izbore samo da Zoka ne moze vise kupovati koku od koje prosvika!

Avatar rubinet
rubinet
14:22 19.03.2024.

Svi na izbore.

SE
sean200
13:41 19.03.2024.

U okupiranoj zemlji NE izlazi se na izbore. Ne daje se legitimitet okupatoru. Ne daje se legitimitet ustavnom sudu, jer ustavni sud je pogazio sva demokratska načela tako što je učinio narodni referendum praktički nemogučim za provesti, tako što jee dozvolio fašizam u zemlji dopuštanjem uvođenja COVID putovnica, i tako štiti vladajuću HDZ SDP yugo elitu već 30tak godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije