Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velikom brzinom probio ogradu i izletio na avionsku pistu

Pijani policajac automobilom se sudario s cessnom i helikopterom

avion
Dino Stanin/PIXSELL
12.11.2009.
u 09:40

Posljedice nesreće vidjeli su i stručnjaci Europske komisije koji su u Zadar stigli provjeriti sigurnost Zračne luke.

Policajac zadarske PU Joso Maruna (33) sinoć je pod utjecajem alkohola i pri nedopuštenoj brzini sletio s kolnika, probio metalnu ogradu Zračne luke Zadar, izletio na avionsku pistu i udario u cessnu u vlasništvu Aerokluba Zadar.

Pobjegao s mjesta nesreće
Od siline udara cessna je odbačena te je prednjim dijelom udarila u bočnu stranu parkirana helikoptera. Na kraju je policajac pobjegao s mjesta nesreće, a kolege su ga pronašle oko četiri sata ujutro i alkotestom ustanovili da je imao 0,23 promila alkohola u krvi.

U nevjerojatnoj nesreći u kojoj su, kako nam je rekao istražitelj za zrakoplovne nesreće Dinko Vodanović, avionu oštećeni trup, krila i motor, te helikopteru staklo navodno je pričinjena šteta od milijun kuna i dogodila se tik uz raskrižje avionske piste i ceste D-502.

Glavni razlog drame na cesti bila je brzina, prema nekim procjenama i do 130 kilometara na sat. No, dio ih spominje i alkohol neslužbeno tvrdeći da se policajac vraćao s proslave Martinja.

– Sreća da se auto nije zapalio udarcem u avion ili helikopter. Mogla se dogoditi tragedija – rekla nam je ravnateljica Zračne luke Zadar Katica Pupić Bakrač. Potvrdila je da su danas sve vidjeli i stručnjaci koji su došli za Europsku komisiju provjeriti kakvo je stanje sigurnosti u zadarskoj zračnoj luci!? Inače, policija je protiv kolege najavila optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te pokretanje disciplinskog postupka.

Nije im prvi put
Zadranima je još u sjećanju nesreća koju je izazvao pijani policajac PU zadarske. Pretprošlog Badnjaka naime jedan je zadarski policajac, koji je nekoliko dana prije u radijskim emisijama upozoravao na to da se ne pije dok se vozi, skrivio prometnu nesreću u Bibinju, i to pod utjecajem 1,6 promila alkohola.

Komentara 48

RT
rodney trotter
10:30 12.11.2009.

Vjerovatno mu je sa CD-a treštalo \"I Believe I Can Fly\"..Pa se zanio.

A1
Ante_1964
11:11 12.11.2009.

kakvo je to pijanstvo 0,23 promila,to se novinar očito zabinio,023 je pozivni za zadar hahaha,pa di je tamo vozio 150 na sat,probiti ogradu proći još pedesetak i više metara udariti u avion i još ga gurati do heliča,tu nešto ne štima,osobno poznam taj dio,neznam ali nešto ne štima

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
10:23 12.11.2009.

bio je mlad i nezreo, kao i onaj Kutle u susjednom članku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije