Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Italija

Petorica talijanskih senatora žele vratiti Fašističku stranku

Fašistički slet
06.04.2011.
u 10:30

Senatori vladina desnog centra predlažu ukidanje ustavnog članka kojim se zabranjuje obnova Fašističke stranke

RIM – Petorica senatora predložila su u Senatu talijanskog parlamenta nacrt zakona kojim bi se ukinula zabrana osnivanja Fašističke stranke. Tim zakonom bi se ukinuo 12. prijelazni zakon ustava talijanske republike koji „zabranjuje bilo koji oblik ponovnog osnivanja raspuštene Fašističke stranke“.

Nacrt zakona kojim bi se omogućilo ponovno osnivanje fašističkih stranaka predložili su senatori Berlusconijeve Stranke sloboda Cristano De Eccher (poznat kao krajnji desničar), Fabrizio Di Stefano, Francesco Bevilacqua, Giorgio Bornacin i Achille Totaro.

Na temelju ustavnog članka 1952. godine donesen je zakon prema kojem je kazneno djelo apologija fašizma.

Predsjednik Senata i član Berlusconijeve stranke Renato Schifani izrazio je zaprepaštenje takvim prijedlogom i zatražio od predlagača da ga povuku. Oporbeni lijevi centar oštro osuđuje senatore desnog centra. Predsjednica senatora Demokratske stranke Anna Finocchiaro izjavila je da je “uvrjedljivo za povijest talijanske republike i našu demokraciju što Stranka sloboda želi preko nacrta zakona ukinuti kazneno djelo apologiju fašizma”.

Ključne riječi

Komentara 9

B6
Booyaka 619
16:28 06.04.2011.

Tako je, obnovite slavnu i po HRABROSTI nadaleko poznatu Fašističku stranku Italije... Pošto su pravili tenkove s jednom brzinom prema naprije, a čak pet brzina u rikverc, nije ni čudo da se najtanja knjiga na svijetu zove \'Talijanske junačke priče\'. Jadan onaj kome su oni saveznik jer Talijani na pola frke uvijek promijene stranu...

OB
-obrisani-
17:08 06.04.2011.

06.04.2011. u 16:28h Booyaka 619 je napisao/la: ------------------------------------------------------------------ Uz mali ispravak Jedna od najtanjih knjiga na svijetu nije “Talijanske junačke priče“ nego je to “Popis talijanskih junaka“

OD
oltar domovine
11:30 25.04.2011.

a nemamo se kaj plasiti uvjek smo bili desnica i sa njima smo bili zajedno protiv cetnika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije