Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neredi uoči izbora

Petero mrtvih u sukobu prosvjednika i policije u Egiptu

neredi kairo (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
20.11.2011.
u 09:48

Strane agencije izvještavaju kako je mnogo Egipćana nezadovoljno jer smatraju da vojno vijeće, koje je preuzelo vlast nakon pada predsjednika Hosnija Mubaraka u veljači ove godine, nema volje niti želje za provođenjem nužnih reformi.

Pet osoba je poginulo, a 1114 ozlijeđeno u neredima u Egiptu. Dvije osobe poginule su u subotu u žestokim sukobima prosvjednika i policije u egipatskim gradovima Kairu i Aleksandriji.

Prosvjednici su se danas sukobili s policijom na glavnom kairskom trgu Tahrir. Ondje je njih petero poginulo, a 192 osobe su ozlijeđene.

Sukob je eskalirao kada su vojne i policijske snage pokušale udaljiti prosvjednike koji su se digli na noge još u petak. Prosvjednici su uglavnom mladi aktivisti i islamisti. Protive se nacrtu ustava koji, kako oni tumače, predviđa više moći za vojsku nakon što se uspostavi nova civilna vlada. Za tjedan dana trebali bi se, naime, održati parlamentarni izbori.

Strane agencije izvještavaju da je mnogo Egipćana nezadovoljno jer smatraju da vojno vijeće, koje je preuzelo vlast nakon pada predsjednika Hosnija Mubaraka u veljači ove godine, nema volje niti želje za provođenjem nužnih reformi.

Komentara 13

OD
oltar domovine
10:40 20.11.2011.

Dvoje mrtvih u sukobu prosvjednika i policije u Egiptu ps:a koliko ce jos biti svaki dan hehe

TO
Toni50
11:43 20.11.2011.

Za čpočetak samo dvoje mrtvih u sukobu prosvjednika i Vojne hunte i njene policije u Egiptu...

Makarije Čudotvorac
12:08 20.11.2011.

sta je ovo u 3p, nisu normalni, ovo ce svake godine da bude po jedno arapsko prolece, usladilo se muslidzama da dizu revolucije....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije