Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kad slavlje pođe krivo

Petarda ozlijedila dijete i u Splitu: Zbog pirotehnike oštećena i neka stakla

Zagreb: Zbog neopreznog rukovanja pirotehnikom naj?eš?e stradavaju djeca
Borna Filic/PIXSELL
Autori: Hina, Večernji.hr
01.01.2024.
u 12:45

Materijalna šteta još se zbraja, a tijekom dana bit obavljeni očevidi nakon čega bi trebalo biti jasnije kako je došlo do izbijanja vatre

Zbog bacanja petardi u Splitu je u novogodišnjoj noći lakše ozlijeđeno dijete, izvijestila je policija, koja je zabilježila i oštećenje stakla na balkonu stana zbog ispaljenja svjetleće rakete kao i oštećenje prozorskog stakala na osnovnoj školi u Podstrani, također zbog uporabe pirotehničkih sredstva. Materijalna šteta još se zbraja, a tijekom dana bit obavljeni očevidi nakon čega bi trebalo biti jasnije kako je došlo do izbijanja vatre. "Jedno je dijete zadobilo lakše tjelesne ozljede od pirotehnike", rekla je Hini policijska službenica za odnose s javnošću Željka Radošević, uz ocjenu da je noć protekla mirno bez narušavanja javnog reda i mira. U Getaldićevoj ulici zabilježeno je oštećenje stakla i zavjese na balkonu stana uslijed ispaljenja svjetleće rakete, te je također zbog uporabe pirotehničkog sredstva došlo do oštećenja prozorskog stakala na osnovnoj školi u Podstrani.

Osječka policija nešto ranije danas javila je o teškim teškim ozljedama šake kod djeteta zbog bacanja petardi. Nesreća se dogodila sat vremena prije ponoći, u vikend naselju kod Ladimirevaca, nadaleko od Osijeka. "Prilikom nestručnog rukovanja s pirotehničkim sredstvima djetetu je eksplodirala petarda u ruci uslijed čega je došlo do ozljede šake. Dijete je hitno prevezeno u Klinički bolnički centar Osijek gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede", izvijestila je PU osječko-baranjska.

VEZANI ČLANCI:

U noći na 31. prosinca na križanju Kameničke i Koprivničke ulice na Trešnjevci u Zagrebu za sada nepoznati počinitelj na parkiranom Volkswagenu zagrebačkih oznaka u vlasništvu 37-godišnjakinje kojeg koristi 38-godišnjak, ispod ruba poklopca motora postavio i aktivirao pirotehnička sredstva. Došlo je do eksplozije.

VIDEO Veliki neredi na dočeku u Njemačkoj: Berlinska policija provodi dodatne provjere

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije