Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
general PETAR STIPETIĆ:
Povratak na članak

'Proslava u Kninu u nekoliko godina poprimila je odlike seljačkog derneka'

Proslava Oluje mora se organizirati 
u Kninu, ali i drugim mjestima, 
a posebno u Zagrebu, kaže general 
s kojim je razgovarao Davor Ivanković

Komentari 217

Avatar TvojUjko
TvojUjko
13:24 02.05.2015.

Stvarno za nepovjerovat...Pa Oluja se slavi ama baš svake godine u gotovo svim gradovima, osobito ratom pogođenima, gdje god dođeš od Iloka, Vukovara. Pakraca, Siska, Petrnje, Gline, Gospića ...svugdje se slavi, a ne samo u Kninu

VL
Avatar guten_tag
guten_tag
15:08 02.05.2015.

kome nije jasno iz koje se kuhinje vodi specijalni rat protiv hrvatske slobode i šire laži, dezinformacije, mržnja i truje mlade ljude neka pročita ovo dva puta i usporedi s veleizdajničkom politikom udbaško kosovskih marioneta i instaliranih marioneta stranih interesa. "dogovoreni rat", "predaja Posavine" i to bosanske posavine. one posavine koja je dio BiH tritorija, Bosne i Hercegovine koju je "Tuđman dijelio". zamislite te laži i podvale, povijesnih falsifikata i neprijateljske propagande. Tuđman spasio BiH od potpune okupacije i okupacije hrvatskog teritorija od rta Oštro pa sve do Zadra za par mjeseci a oni poslije Tuđmana u petnaest godina nisu uspjeli "sastaviti Bosnu" koju je "Tuđman dijelio" već je stanje gore nego ikad. Tuđman je bio genij kad je uspio nadmudriti sve te zaplotnjake, smušenjake i guje u njedrima.

VL
Avatar ban_Frankopan
ban_Frankopan
13:53 02.05.2015.

Za zločine počinjene u Hrvatskoj pravomoćno osuđeno je ukupno 6 osoba pripadnika JNA i "SVK". to su Martić (35 godina), Mrkšić (20), Babić (13), Šljivančanin (10), Strugar (7,5) i Jokoć (7). Još se sudi Šešelju i Hadžiću. Martić i Babić, oba svojevremeno predsjednici "RSK", označeni su pripadnicima udruženog zločinačkog pothvata na čelu kojega je bio Milošević i koji je imao za cilj stvaranje etnički čiste srpske države na teritoriju Hrvatske. Mrkšić i Šljivančanin osuđeni su za Vukovar, Strugar i Jokić za Dubrovnik. Kao što se vidi Haag je sve dobro pokrio. Treba li uopće spomenuti da su hrvatski pravomoćno generali oslobođeni.

VL
SA
santos008
14:51 02.05.2015.

Ja sto znam u vojnu skolu su isla siromasna djeca sa sela ,dakle najvise seljaka je bilo u JNA ,kadar koji su'' hvatale ''sponzoruse buduci da je placa u JNA bila tri-cetiri puta veca nego u civilnim firmama sa istimm stupnjem skolskog obrazovanja.Da je neko ''seljak'' nece ti nikad reci gospodin covjek,vec opet neki seljak koji se najeo hleba u JNA.

VL
Avatar delminium
delminium
14:00 02.05.2015.

budimo relani oluja je jedna od najvećih hrvatskih pobjeda u novijoj povijesti,,, prije nje svakako je bitka na ljevču polju ,,,, takmaci su bili isti

VL
Avatar ban_Frankopan
ban_Frankopan
13:53 02.05.2015.

Cilj:Stvaranje Velike Srbije ( V-K-K ) bez nesrpskog stanovništva na raspolaganju cijela JNA Zaključak suda: http://www.icj-cij.org/docket/files/118/18422.pdf "According to the ICTY, the leadership of Serbia and that of the Serbs in Croatia, inter alia, shared the objective of creating an ethnically homogeneous Serb State." Haag presudio da su krivi JNA, srpske paravojne postrojbe i Srbija na čelu sa Slobodanom Miloševićem s ciljem stvaranja Velike Srbije i protjerivanja svega nesrpskog stanovništva i za masovne zločine nad nesrpskim stanovništvom. Rezultat: Haag dokazao što smo svi znali da su Srbi imali za cilj stvaranje Veliku Srbiju ( V-K-K) bez ne srpskog stanovništva,ali na srpsku nesreću su poraženi od HV-a u HR i BiH,a na kraju ih satrla i NATO baza Aviano kad počinili Srbi masovne zločine i protjerali stotine tisuća civila sa AP Kosova i ostale im samo granice današnje Srbije ( Srbija je uz Kosovo najmlađa država u Europi) Hrvatska cilj: Nezavisna država u granicama AVNOJ-a Rezultat : Hrvatska u granicama AVNOJ-a ( Bonus bežanija Srba Knin –Beograd i remetelački faktor sveden na manje od 4%) i poraz Srbije Haag: Hrvatska u potpunosti oslobođena svih optužbi , Oluja je vojno-redarstvena akcija odrađena po najvišim vojnim standardima,a Srbi pobjegli nakon vojnog poraza jer su bili krvi za zločine nad Hrvatima(Od 2500 izmišljenih od strane Srba ubijenih civila u Oluji u Haagu dokazana 42 , većina u borbama. Od 25.000 izmišljenih od strane Srba zapaljenih stala, kuca za vrijeme Oluje i poslije Oluje u Haagu dokaza 154 većina u borbama). Milošević: Molim vas, 6 hiljada Hrvata je branilo Vukovar pola godine; napadala je cela Prva armija, vazduhoplovstvo, čudo, sva sila koju je imala JNA, a oni nisu odbranili Knin, kojem se može prići samo iz tri pravca; nisu ga mogli braniti ni 12 sati!? Oni ga nisu branili, jer po svim izveštajima koje smo dobili od policajaca, građana i ostalih, čim je prestala artiljerijska priprema u sedam uveče, oni su naredili - bežaniju! Slobodan Milošević će za 20 godina u Srbiji biti opjevan kao najveći srpski junak ,a Oluja kao najveća srpska „pobjeda“ ( iako završilo totalnim porazom Srba u 3 dana i bežanijom za Srbiju) uz bok srpskoj „pobjedi“ u Zapadnoj BH kad im HV uništio KK u 3 dana i uz bok srpskoj „pobjedi“i protiv NATO-a kad ih satrla NATO baza Aviano i AP Kosovo postalo nezavisno.

VL
Avatar delminium
delminium
14:25 02.05.2015.

po meni ,,, Oluju bi slavili svi , svaka kuća taj dan bi morala imati hrvatsku zastavu ,,,, u kninu ali i svim crkvama ujutro u pet sati bi bila misa za domovinu,,, a navečer koncert domoljubne pjesme ..... jednostavno, skromno i malo košta

VL
Avatar Vrtlaric
Vrtlaric
15:55 02.05.2015.

Hrvatska je obranjena 91. Vukovar Gospić Zadar Osjek Karlovac Sisak samo neki od gradova heroja...

VL
Avatar delminium
delminium
13:22 02.05.2015.

od svega svetog u državi sdp pravi dernek

VL
Avatar Biskup
Biskup
15:56 02.05.2015.

Inače, da se mene pita, svim tim JNA đeneralima, koji su, kada je Franc bio živ, šutili kao zadnje pice, a deset-petnaest godina poslije sole pamet "trebalo je ovako, trebalo je onako, pa znate, da nije bilo mene i mog mozga, ter sve one koju su stali uz haaškog lažova Mesića, bih uzeo sve činove i otpustio ih nečasno iz vojske.

VL
Avatar TAJSAM
TAJSAM
14:42 02.05.2015.

Gosp. Generale, držite se svog ministra Freda kao što se i on drži do Vas pa stalno nagrađujte njega kao i on Vas. Mir i dobro Vam želim u mirovini a Knin ostavimo Kninjanima pa kako odluče sa svojim oslobodiocima nek tako bude. Nikako se ne slažem sa tom Vašom riječi "dernek" ta riječ je nešto kao "skup četnika" ili što slično ali nikako hrvatska riječ koja označava nekekovu proslavu koju održavaju Hrvatski ratnici. Pozdrav dobrim ljudima

VL
FA
Fake
15:41 02.05.2015.

20 obljetnica a nema crvenog ive.Kako bajno i čarobno.Inače, jel netko čuje šta vezano uz njega osim budalaština koje priča?

VL
Avatar Biskup
Biskup
15:49 02.05.2015.

Slažem se s "urbanim građaninom" Stipetićem, školovanim, kulturnim, naprednim, civliziranim JNA đeneralu. Kako li je bilo bolno za sve te "superškolovane i urbane" kriptokomunjare kada su ih hrvatski seljaci, naoružani lovačkim puškama, za samo par sati poslali na istok. Nemojte slučajno misliti da su se u Hrvatskoj svi radovali Oluji. A ti Stipetiću si na vrijeme nanjušio da i je bolje da se prikloniš Mesiću i njegovim međunarodnim sponzorima, tako da je optužnica iz Haaga, kako se ono reklo "koja politički odgovara", stigla samo Gotovinu, mada si ti Stipetiću bio na istoj poziciji u sektrou sjever. Bravo kameleonu, što drugo reći.

VL
DU
Deleted user
15:48 02.05.2015.

A koliko bi tek ranije rat završio da se 91. razne JNA i udbaške generale i izdajnike odmah lustriralo po blajburškom modelu... A da se 95. po istom modelu provela lustracija ratnih profitera... Sva sreća je jedino što smo imali s druge strane iste takve niš koristi JNA generale s diplomama s kojima se može obrisati jedna stvar... Zna se vrlo dobro tko je 2000 krenuo uništavati HV i potjerao najbolje ljude, stasale u pobjedničkoj vojsci... Jedan je mrtav, a drugi izdajnik i dalje lijepo uživa na državnim jaslama...

VL
Avatar Biskup
Biskup
15:50 02.05.2015.

Tuđman-Šuškov HV i HVO su na sve vijeke vjekova pobijedili Tito-Miloševićevu JNA i četnike. Neka im je vječna slava. Svi u Čavoglave 5. 8.

VL
ZL
zlocinackaplatforma112
16:14 02.05.2015.

Druže stipetiću što to po tebi točno znači "seoski dernek"?Što nam govori o tvojoj sposobnosti činjenica kako je u oluji na banovini poginulo 100x više hrvatskih vojnika nego u cijeloj oluji i dali si zbog tih žrtava bio takav "džentlmen" prema četničkom đeneralu?

VL
KA
kapunjohan
14:51 02.05.2015.

Proslava oluje služi zato,da se hrvatski narod s ponosom sijeti teških ratnih dana kada je stvarao svoju državu.Toga dana treba ponoviti i izgovoriti istinu o tome tko nas je napao i zašto i odati počast i zahvaliti se živim ii mrtvim braniteljima domovine, kao i većini hrvatskoga naroda, koje ni do zuba naoružani neprijetelj nije mogao slomiti i uzeti mu vijeru u vlastitu domovinu.To mora biti dan slave i ponosa /nesmije ga rušiti nezadovoljstvo radi trenutni životni problema- za njih nije kriva domovina ,ona nudi dobre uvijete za život, krivi su neki drugi...../,zato mora biti zastava na svakoj hrvatskoj kući i slaviti se mora u svakom gradu. Velika vijest je bila da je ,,pao,, Knin i zato je Knin simbol oluje i neka tako ostane.

VL
Avatar Biskup
Biskup
16:02 02.05.2015.

SDP - Jugosrpska Radikalna Partija na liniji VKK.

VL
Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
14:25 02.05.2015.

ja da sam na stipetićevom mjestu šutio bih i ne bih se javljao u javnosti nikada.... ovako se izlaže opasnosti da ljudi pišu i komentiraju ono što znaju... a to nije nikako dobro za njega... od cmizdrenja da su njih iz jna maltretirali u HV, smjenjijvali bez povoda... do činjenice kako samo on od stožernih generala nije vidio istražnog zatvora, a više puta je svjedočio pred haškim istražiteljima... kakvo je mišljenje imao o heroju Bobetku, Ademiju, Gotovini... bolje je ne potezati... zato: stipetiću ako imaš mozga... šuti i ne javljaj se nigdje!

VL
YU
Yugoportal
15:32 02.05.2015.

Zarobljeni neprijateljski vojnik koji je s armijom Ferenčić od Vardara do Triglava spominje derneka i vrijeđa većinski narod hrvatski

VL
« 1 2 3 4 5 6 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.