Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE NAKON REZULTATA

Paus iz IDS-a dao mandat na raspolaganje: S HDZ-om nema suradnje, čuo sam se s Grbinom

Pula: Doček izbornih rezultata u stožeru IDS-a
Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL
1/2
18.04.2024.
u 13:14

Mislim da smo u odnosu na 2020., kada smo sa SDP-om imali 68.000 glasova, sa naših 32.000 pokazali da imamo dosta dobru podršku građana, bez obzira na sve ove faktore koje sam spomenuo - pojasnio je Paus i ponovio da suradnje s HDZ-om neće biti, ali da se u međuvremenu čuo sa Peđom Grbinom.

Prvi čovjek IDS-a Dalibor Paus oglasio se danas u podne na tiskovnoj na kojoj nije podnio ostavku, iako je u kampanji rekao da će to učiniti ukoliko IDS-ova koalicija osvoji manje od tri mandata, već je "dao mandat na raspolaganje".

- Mi smo sada u procesu za EU parlamentarne izbore. Treba predati liste do utorka i odraditi kampanju. Nakon utorka će se predsjedništvo sazvati, moj mandat je uvijek na raspolaganju. Predsjedništvo će analizirati ovo što sam ja sada rekao, ali i puno dublje. Moj mandat je na raspolaganju - rekao je okupljenim novinarima Dalibor Paus koji su ga pitali izbjegava li odgovornost za rezultate izbora, obzirom da nije dao ostavku.

Paus je pojasnio da rezultat i nije tako loš.

- Nedostajalo nam je 79 glasova za treći mandat naše koalicije. Ali u neku ruku IDS je ispunio svoje ciljeve, imamo dva saborska zastupnika, koliko bismo ih imali i da smo dobili tih 79 glasova. Kolega Peršurić osvojio je zavidan broj preferencijalnih glasova i time nas doveo u poziciju da imamo dva mandata. Situacija je takva iz objektivnih razloga. Imali smo veliku polarizaciju između Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića i ljudi su se odlučivali na taj način. Druga objektivna situacija koja se dogodila je prekrajanje izbornih jedinica, gdje su Matulji maknuti iz osme jedinice a dodani su Novi Vinodolski i Bakar, što je značilo 600 glasova manje za nas, a 1.500 više za HDZ. Treće, imali smo i izbore za nacionalne manjine, pogotovo bošnjačku i talijansku, pa je i tu otišao veći broj glasova. Nismo nezadovoljni brojem glasova koje smo dobili. Mislim da smo u odnosu na 2020., kada smo sa SDP-om imali 68.000 glasova, sa naših 32.000 pokazali da imamo dosta dobru podršku građana, bez obzira na sve ove faktore koje sam spomenuo - pojasnio je Paus i ponovio da suradnje s HDZ-om neće biti, ali da se u međuvremenu čuo sa Peđom Grbinom.

Ključne riječi

Komentara 2

BI
Binga01
13:55 18.04.2024.

I tako pauspapir postade toaletpapir.

Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
14:15 18.04.2024.

Pih.. Pus se čuo s Grbinom. Daleko ćete...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije