Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Papa: Zaštitite radna mjesta

papa
AFP
31.01.2010.
u 13:04

Benedikt XVI. je kazao kako se pridružuje pozivu Talijanske biskupske konferencije koja traži da se učini sve za zaštitu i povećanje zaposlenih jamčenjem dostojnog rada i prikladne potpore obiteljima.

RIM – "Ekonomska kriza dovodi do gubitka mnogih radnih mjesta i takva situacija zahtjeva veliki smisao odgovornosti od strane sviju, poduzetnika, radnika i vlada", rekao je papa Benedikt XVI. tijekom nedjeljnog angelusa sa svoga prozora na Trgu svetog Petra. Papa je kazao kako pri tome misli na neke slučajeve u Italiji, kao što je slučaj s pogonom Fiata u sicilijanskom mjestu Termini Imerese koji bi trebao biti zatvoren, kao i slučaj aluminijske tvornice Alcoa u mjestu Portovesme na Sardiniji kojem također prijeti zatvaranje. Radnici dviju tvrtki bili su danas na Trgu svetog Petra s velikim transparentima i tražili potporu Pape u nastojanjima da sačuvaju tvornice i radna mjesta.

Benedikt XVI. je kazao kako se pridružuje pozivu Talijanske biskupske konferencije koja traži da se učini sve za zaštitu i povećanje zaposlenih jamčenjem dostojnog rada i prikladne potpore obiteljima.

Premda je nezaposlenost u Italiji niža od europskog prosijeka i iznosi 8,9 posto u odnosu na 10 posto u zemljama Europske unije, ako se stvarno nezaposlenima pridoda i broj radnika na prisilnom plaćenom odmoru zbog nepostojanja narudžbi, onda i Italija dolazi na europski prosijek.

Silvije Tomašević

Ključne riječi

Komentara 37

Avatar sebastian
sebastian
17:27 31.01.2010.

i on ce brzo u hartiju....!!!

OB
-obrisani-
11:03 01.02.2010.

PJ Mjeriš po sebi. Mamurluk je nezgodna stvar. Misliš da si trijezna, a nisi. Ljulja te.Probaj malo manje piti. Prijateljski savjet.

OB
-obrisani-
16:57 31.01.2010.

Venlo hahahahh Na ovo se samo može svaki ozbiljniji čovjek samo nasmijati..... Bože moj, zašto si ovog Venla stvorio a nisi mu dao razum..... Tako si teško kaznio čovjeka, nije samo zato to voli isti spol....? Srezati mirovine na 50%% hahah a više od pola umirovljenika i sada nema za egizstencijski minimum....Ovi sa 800 kuna mirovine bi pali na 400 kuna a Venlo bi kao lud skakao od sreće znajući da ljudi umiru od gladi u starosti...... Smanjiti PDV na 18% hahah i to upravo u vremenu najveće krize ...Bože, kako se čovjek razbacuje pameću koje nema..... Nuklearka? S obzirom da se hrvatska javnost protivi gradnji nuklearke u zemlji, gradnja u Albaniji vladajućima se čini kao dobro rješenje Ali ništa do početka 2012 a po nekim procijenama do 2020.g.... Erdut, Dalj su također i igri ali.... za izgradnju nuklearne elektrane u Hrvatskoj snage 1000 megavata trebalo bi oko dvije milijarde američkih dolara --smanjiti poreze na plaću a fazi kad je Vlada uvela krizni porez je smiješna izjava čak i za tebe Venlo... ---Od 30 izdanih koncesija, 16 neiskorišteno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva izdalo 30 koncesija za zahvaćanje vode radi prodaje na tržištu – crpe manje od polovice količine izvorske vode koja im je dopuštena koncesijama. Čak 16 koncesija nije iskorišteno zbog vrlo visoke početne cijene investicije koja može narasti i do 10 milijuna eura te dugog i zamršenog puta do potrebnih administrativnih dozvola, piše Banka. Među neiskorištenim koncesijama najveća je Franckova na 150.000 prostornih metara u Lici. Najbolje bi bilo da se ti prešeliš u Dubai tamo nema ni poreza ni doprinosa, ni koncesija...čista ljubav i stimulacija ..... Samo se moraš odreći Cvrčka i zamotati glavu što tebi ne bi bio problem.....skriti ćelendru, nebi bilo loše ha Venlo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije