Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Papa: Zaštitite radna mjesta

Benedikt XVI. je kazao kako se pridružuje pozivu Talijanske biskupske konferencije koja traži da se učini sve za zaštitu i povećanje zaposlenih jamčenjem dostojnog rada i prikladne potpore obiteljima.

Komentari 37

OB
-obrisani-
16:57 31.01.2010.

Venlo hahahahh Na ovo se samo može svaki ozbiljniji čovjek samo nasmijati..... Bože moj, zašto si ovog Venla stvorio a nisi mu dao razum..... Tako si teško kaznio čovjeka, nije samo zato to voli isti spol....? Srezati mirovine na 50%% hahah a više od pola umirovljenika i sada nema za egizstencijski minimum....Ovi sa 800 kuna mirovine bi pali na 400 kuna a Venlo bi kao lud skakao od sreće znajući da ljudi umiru od gladi u starosti...... Smanjiti PDV na 18% hahah i to upravo u vremenu najveće krize ...Bože, kako se čovjek razbacuje pameću koje nema..... Nuklearka? S obzirom da se hrvatska javnost protivi gradnji nuklearke u zemlji, gradnja u Albaniji vladajućima se čini kao dobro rješenje Ali ništa do početka 2012 a po nekim procijenama do 2020.g.... Erdut, Dalj su također i igri ali.... za izgradnju nuklearne elektrane u Hrvatskoj snage 1000 megavata trebalo bi oko dvije milijarde američkih dolara --smanjiti poreze na plaću a fazi kad je Vlada uvela krizni porez je smiješna izjava čak i za tebe Venlo... ---Od 30 izdanih koncesija, 16 neiskorišteno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva izdalo 30 koncesija za zahvaćanje vode radi prodaje na tržištu – crpe manje od polovice količine izvorske vode koja im je dopuštena koncesijama. Čak 16 koncesija nije iskorišteno zbog vrlo visoke početne cijene investicije koja može narasti i do 10 milijuna eura te dugog i zamršenog puta do potrebnih administrativnih dozvola, piše Banka. Među neiskorištenim koncesijama najveća je Franckova na 150.000 prostornih metara u Lici. Najbolje bi bilo da se ti prešeliš u Dubai tamo nema ni poreza ni doprinosa, ni koncesija...čista ljubav i stimulacija ..... Samo se moraš odreći Cvrčka i zamotati glavu što tebi ne bi bio problem.....skriti ćelendru, nebi bilo loše ha Venlo?

VL
Avatar sebastian
sebastian
17:27 31.01.2010.

i on ce brzo u hartiju....!!!

VL
OB
-obrisani-
11:03 01.02.2010.

PJ Mjeriš po sebi. Mamurluk je nezgodna stvar. Misliš da si trijezna, a nisi. Ljulja te.Probaj malo manje piti. Prijateljski savjet.

VL
PJ
pIavo_jezero
00:35 01.02.2010.

tajna, da zamijennimo pivu martinijem, bolje bi izgledalo, zato niko ne prilazi ?

VL
PJ
pIavo_jezero
00:52 01.02.2010.

nije fer što brišu yutube, sutra će ispasti da sam sama sa sobom pričala, ko na magicu

VL
PI
Pita
13:30 31.01.2010.

Pa vidi se po broju biskupa, popova, pisara, zborova, sestara u Vatikanu da za popove nema krize....posla preko glave da gladne ovce ne napuste stado....

VL
Avatar trunchbull
trunchbull
13:55 31.01.2010.

Potrebno je izgraditi socijalno osjetljivo gospodarstvo, koje će se temeljiti na pravdi i moralu, a ovaj kapitalizam će otići u ropotarnicu povijesti, kao i komunizam. Radnik i poslodavac trebaju izgraditi međusobno povjerenje. Također treba uvesti zakon koji će zaštititi radnikaa od ove (većine) frustriranih poslodavaca, koji bi svoje privatne probleme htjeli istovariti na radniku. Radnik bi mogao ukazati na nepravdu na radome njestu, iskoristiti dva puta po petnaest dana godišnjega odmora i obvezno imati pravo na neradnu nedjelju. Poslodavac ne smije otpustiti radnika zbog tzv. viška radne snage, odnosno ako ga i želi zbog toga otpustiti, onda mora to nekako kompenzirati otpremninom. U zemlji je potrebno jačati male privatne obrte, jer veliki kapitalistički lanci trgovina, raznih poljoprivrednih i industrijskih korporacija uništava male proizvođače, te oni ne mogu konkurirati i ostati. Gospodarstvo treba biti podređeno Božjim i prirodnim zakonima, a ne kapitalistima i konglomeratima. U kapitalizmu NEMA BOGA! Mlade djevojke moraju birati između radnoga mjesta ili obitelji. Kako ćemo onda naprijed kao narod? Upitajmo se što nam nudi ta EU, globalizacija i tzv. zona slobodne trgovine?! Pri zapošljavanju i upisu na fakultet se obvezno gleda stranačka pripadnost i moralna podobnost. Je li to kršćanski moral i domovina za koju mnogi naši hrabri Hrvati izginuše? Što nam je još donio taj kapitalizam? Pojmove kao \"zlatna\" mladež (momak od 25 godina vlasnik lanca hotela), gdje to ima??? Zatim sponzoruše, a to su ustvari mlade izgubljene djevojke, čija je percepcija života samo materijalizam i novčanik, bez obzira na posljedice. Nemoral. Velik broj mladih je u alkoholizmu, drogi, bludu i ostalim pošastima. Najsvetiji blagdani poput Božića i Uskrsa se komercijaliziraju za šopingiranje i žderačinu. Komunizam je kao sustav propao, jer nije valjao. Što nam je donio kapitalizam osim tzv. lokalnih bosova i kontrolirane lažne demokracije? Ugodan dan.

VL
OB
-obrisani-
14:08 31.01.2010.

Neka to kažu onima koji sjede u prvim redovima na misi, a ne da uvijek upakiravaju sve u celofan. www.crozona.net

VL
OB
-obrisani-
14:17 31.01.2010.

..koja slika....koji izraz lica...koje strasilo.... ..bbbuuuaaahhhh..!!!!

VL
AG
Agramer198
14:30 31.01.2010.

@corba kad buš ti sa 85+ godina zgledao ko Apolon javi mi se na br-0915... I usput budi rečeno glup si ko noć ako smatraš da si duhovit.

VL
OB
-obrisani-
17:00 31.01.2010.

Tajna Glupačice mala. Ti se nastavi smijati. To inače budale i rade kad nešto ne razumiju. Nisam od tebe to ni očekivao.

VL
MM
Mladen Miletić
15:20 31.01.2010.

Papa je kao Bog; brine se da ovčice rade i da ga snabdjevaju redovno sa vinom i vunom ...

VL
OB
-obrisani-
15:58 31.01.2010.

A sad kako oživjeti novu Hrvatsku? Budući da su nas naši sugrađani umirovljenici zadužili i opljačkali za 220 milijardi eura, idemo najprije taj iznos njihove pljačke smanjiti. (Prosječni umirovljenik, što znači svaki od 1,1 milijun je ukrao nama 12 godinana radnog staža, isto toliko godina uplaćivanja doprinosa što po umirovljeniku iznosi 200.000 eura x 1,1 milijun jednako koliko?) -srezati sve mirovine za 50% -smanjiti PDV na 18 % -smanjiti poreze na plaću Izgraditi za početak dvije plinske elektrane jer imamo vlastiti plin, početi izgradnju nuklearke. Sve koncesije za vodu uzeti natrag u vlasništvo države. Svakoj općini na raspolaganje staviti iznos od milijun eura kreditnih sredstava za poticanje obrtništva i poduzetništva. Definirati strateške grane industrije. Poljoprivredu učiniti profitabilnom. Naftu iz vlastitih izvora naplaćivati po tržišnoj cijeni a ne poklanjati MOL-u. Sa susjednim državama početi robnu razmjenu koja se neće plaćati u eurima, nego u domicilnim valutama, uključujući i Rusiju.

VL
Avatar sebastian
sebastian
15:40 31.01.2010.

Vidi njega, od kad se on brine za radna mjesta, mogao bi malo svojih para iz Vatikana podijeliti, mozda bi onda bi uvjerljiviji, ali neda niko lovu, nije ni bog gratis, sta vi mislite....ja sam svoju grobnicu unovcio, sta mi treba grobnica kafd umrem, neplacam niti kune, neka drzava snosi troskove sanduk iz kartona, bez kriza i popa.....

VL
OB
-obrisani-
15:41 31.01.2010.

Postoje države koje shvaćaju kako je njihova uloga dobrobit za sve svoje građane. Međutim, postoje i drugačije države ( a takva je većina država) koje su samo pravna forma koja služi bogatim manjinama za održavanje vlastitog bogatstva. Mehanizam koji im pritom služi kao perpetum mobile jest monetarni sustav. Tako iz godine u godine taj sustav zakonomjerno producira sve manji broj multi-multi bogataša i sve veći i veći broj sirotinje. Svjedoci smo kraha tog špekulativnog kapitalizma koji se bazira na kamatama na kamatu, kako u Americi, tako i u Islandu, a bogme i kod nas. Zadnjih 20 godina imali smo u Hrvatskoj na djelu obrazac MMF-a za pljačku nacije. Dakle, hitna i bezobzirna privatizacija, čvrsti tečaj koji služi stimuliranju uvoza i pljačkanju preostalih izvoznika, stvaranje brigada parazita i bjesomučno zaduživanje. Na isti takav način, opljačkana je cijela Afrika i doslovno stanovništvo pretvorenu u roblje. Isto se dešava i nama. Neka digne ruku tko je slobodan čovjek u Hrvatskoj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trebamo novu Hrvatsku, zemlju iz koje naša djeca neće željeti pobjeći.

VL
OB
-obrisani-
17:14 31.01.2010.

Venlo, da li ti ikada pročitaš i razmisliš o onome što lupetaš i utopijski se praviš pametanu u fazi velike krize.....? Tvoja najbolja obrana je u velikoj jezičini...a tu bi ti mogao Glumičić pomoći umjesto da se brineš za mirovine jadnika koji jedva preživaljavaju u Hrvatskoj... Nakon napisanog bi trebao potpuno sagnuti glavu i sramiti se bezobrazluka kojim se ističeš? Kad vidiš umirovljenike koji skupljaju po kantama za smeće razmisli, koliko bi godina moglo proći i kakva nesreća te \"stresti\" da se nađeš u njihovoj poziciji i da ti neki nadobudni Venlo napiše da takvima treba uzeti 50% mirovine... To što si godinama radio vani i stvorio sebi poziciju prosječno normalne egzistencije ne daje ti pravo kritizirati najosjetljiviji dio ovog našeg društva.... Ti nisi ničim doprineo stvaranju bolje i stabilnije Hrvatske nego si se sebično odvukao u inozemstvo i čistio kanalizaciju u inozemstvu a danas bi Ti bio zagovornik kritiziranja Vlade RH i hrvatskog čovjeka a u najgoroj verziji umirovljenika koji živi na rubu egzistencije.... Venlo, pokrij se ušima...!!!!

VL
OB
-obrisani-
17:20 31.01.2010.

Glupačice Prosipaš jeftinu demagogiju i lažnu brigu za umirovljenike, tobožnji suosjećaj. Ukratko - bališ. Prosječni radni staž hrvatskog umirovljenika je 28 godina!!!!!!! Je li ukrao 12 godina? Jest. Komu je ukrao? Meni. Mom djetetu. Zašto? Da bi zajebavao one kojii rade. Ti meni demagogiju jeftinu!?! Što ti treba pojasniti iz onog što sam rekao? Jesu li ti umirovljenici možda dobili stan u prethodnoj državi? Gdje je moj besplatni stan?

VL
Avatar trunchbull
trunchbull
18:03 31.01.2010.

Ogromne su razlike u plaćama i mirovinama kod nas. gospodin koji je 29 godina radio u Koncaru ima mirovinu 1300 kuna, a košarkaš Franjo Arapovic koji je dvije godine sjedio u Saboru ima 8600 kuna. Kakvo je to društvo uu kojemu šef ima placu 15.000 kuna, milijune vrijednosti u nekretninama, a svojim zaposlenicima daje 2500 kuna. Komunisti su u jednoj stvari ipak imali pravo. Kad su govorili da kapitalizam nema dušu. Istinu su govorili.

VL
OB
-obrisani-
18:11 31.01.2010.

Tajna Idemo ispočetka, budući da sporo shvaćaš. Smanjiti mirovine za 50% znači smanjiti sumu za mirovine za 50%. Može li tvoj ptičji mozak to shvatiti? Da to ne znači smanjivanje mirovine od 800 kuna na 400? Kad ne znaš što ćeš, onda se sjetiš branitelja. I bezveznih baljenja bez potrebe.

VL
SO
Soraja
19:18 31.01.2010.

kriza je, veli, ali to ga nije spriječilo da neki dan javno prosi od istih onih koji su tom krizom najpogođeniji. fuj! pljuc!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.