Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo se nasmijao

Susret s kardinalima: Papa se spotaknuo i zamalo pao!

Papa Franjo
Screenshot
15.03.2013.
u 12:08

Nemojte nikada postati pesimistični i ogorčeni jer to đavao svaki dan stavlja pred nas – kazao je papa kardinalima.

Papa Franjo sastao se danas s kardinalima u Sala Clementini, a to mu je jedina službena obveza danas u rasporedu. Papu je pozdravio jedan od kardinala, a kada se ustao da mu zahvali, Papa je zamalo pao.

Naime, spotaknuo se i umalo pao na pod, no na kraju je ipak uspio održati ravnotežu. Papa se samo nasmijao, rukovao se s kardinalom i vratio se nazad sjesti. Na susretu s Papom bili su i kardinali stariji od 80 godina koji nisu sudjelovali na konklavi.

– Nemojte nikada postati pesimistični i ogorčeni jer to đavao svaki dan stavlja pred nas. Nemojmo biti pesimisti i obeshrabljeni – kazao je papa kardinalima.

Dodajmo i da je Vatikan demantirao navode iz medija o tome da je Papa Franjo tijekom 70-ih surađivao sa vojnom huntom te joj pomogao da dođe do dvojice svećenika koji su ubijeni nakon šest mjeseci zatočeništva.

>>Nema dokaza da je papa surađivao s huntom u Argentini

U subotu će papa održati konferenciju za akreditirane novinare u Vatikanu, a u nedjelju će u podne vjernicima okupljenima na Trgu svetog Petra izgovoriti svoj prvi angelus.

Papa će službeno biti ustoličen u utorak 19. ožujka na misi koja će se održati u 9.30 sati u bazilici svetog Petra.

>> Maria Elena: Prvi put papa je iz Latinske Amerike, i to baš moj brat!

Sve o izboru novog pape pratite na našem specijalu

Ključne riječi

Komentara 7

AA
aabbcc
12:55 15.03.2013.

. Kako da ne normalan ne spotakne kad vidi od cega boziji h. stolicu prave. Sad ce on i to zlato da skine i sirotinju nahrani....

WI
wiliam
14:25 15.03.2013.

Franjo je već sada postao legenda! Onda neka netko kaže da molitve ne pomažu. Molili smo se za naše generale i upalilo je! Molili smo za baš ovakvog Papu u uspjelo je! Sad se molimo da Milanović i komunisti štoo prije odu sa vlasti....

Avatar papaknjofra
papaknjofra
16:34 15.03.2013.

Nije se siromah još navikao na crvene lakovane cipelice a i podsuknja mu malo poduža pa mu treba vremena dok se sve to razgazi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije