Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13. putovanje izvan Italije Benedikta XVI.

Papa: Odbacivanje Boga dovodi do totalitarizma

papa
AFP
27.09.2009.
u 14:30

Bez Boga nije moguće stvoriti društvo nadahnuto vrijednostima dobra, pravde i bradstva, a kakvo društvo tada nastaje vidi se i iz komunističkog iskustva kroz koje je prošla i Češka, poručio je Papa.

PRAG - Kada ljudi isključe Boga sa svoga vidika onda mogu doći do onih apsurdnosti u povijesti kakvo je bilo iskustvo komunizma, a to se vidjelo i u Češkoj, rekao je papa Benedikt XVI. tijekom nedjeljne mise koju je predvodio na prostoru zračne luke u Brnu, glavnom gradu Moravije, pred oko 150 tisuća vjernika.

Povijesno iskustvo pokazuje do kakvih apsurdnosti dolazi čovijek kada isključuje Boga s horizonta svojih izbora i djelovanja, rekao je Papa u Češkoj, zemlji s najvećim brojem ateista u Europi (66% pučanstva izjavuljuje kako su ateisti).

Bez Boga nije moguće stvoriti društvo nadahnuto vrijednostima dobra, pravde i bradstva, a kakvo društvo tada nastaje vidi se i iz komunističkog iskustva kroz koje je prošla i Češka.

Na svoje 13. putovanje izvan Italije (od 26. do 28. rujna), Benedikt XVI. je u došao u Češku obilježiti 20. godišnjicu pada komunizma. Vidjelo se kako istina može biti iznevjerena i manipulirana u službi lažnih ideologija, tlačenja i nepravde. Češka koja je danas u sastavu Europske unije prošla je kroz bolna poglavlja povijesti i ima ožiljke koji su nastali u tragičnim događajima nerazumijevanja, rata i proganjanja. Benedikt XVI. ja kazao ako Europa današnjice ima potrebu za svojim kršćanstvim korijenima.

Ključne riječi

Komentara 22

GA
garincha
19:27 27.09.2009.

U pratnji pape bilo je oko 7854 svecenika,1653 casnih sestrica,27364 pripadnika papinih tajnih sluzbi(u civilkama,naravno)-sve na racun onih 150000 koji su ih slusali otvorenih usta!

OB
-obrisani-
10:13 28.09.2009.

Zašto su ercegovci ljubomorni na papu? Zato što jedini ima mercedes na kat.

GA
garincha
19:19 27.09.2009.

Sto da komentarisem kad ta papina stranka ima svoje ljude i u urednistvu koji neumorno cenzurisu ono sto ne odgovara njihovom sefu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije