Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iskreno
Povratak na članak

Papa Franjo: Bit će još papa koji idu u mirovinu

Benediktove riječi “Ostario sam, nemam snage” papa Franjo nazvao je gestom plemenitosti, ali i skromnosti i hrabrosti

Komentari 31

RT
Rollo Tomasi
14:12 19.08.2014.

Ma naravno da papa koji se svom silom trudi da se Crkva vrati starim (i dobrim) vrijednostima neće dugo ostati. Iako je zaslužio biti papa još barem 50 godina. Stvarno je svijetu suđeno da propadne.

VL
IM
Immanuell
14:17 19.08.2014.

Ima 77 godina, što drugo i očekivati...... On najbolje zna kako se osjeća i s time treba računati. Žao mi je ako to bude tako brzo (nikad se ne zna tko će i kada prije), izuzetan je papa i želim mu sve najbolje. Držim fige da pogriješi u procjeni!

VL
ZG
zorbas.grk
14:17 19.08.2014.

To tako biva sa dobrim ljudima....zli na zalost budu dugovjecniji

VL
Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
17:34 19.08.2014.

iskreno __________________________________________________________________________________________________ a od cega da se odmaraju, pa za njih je cijeli zivot Mirovina

VL
Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
17:35 19.08.2014.

Predlazem da se papa smije ozeniti tako da ima nasljednika ili ako je kcerka nasljednicu ....... zasto crkva diskriminira zene zasto nema zena na Petrovoj stolici

VL
Avatar fircik
fircik
14:53 19.08.2014.

Eeee ...

VL
DU
Deleted user
16:12 19.08.2014.

Ovaj skromni covjek je stvarno osvjezenje. Svecenstvo u Vatikanu ga bas ne voli ali ga zato "narod" (koji se cesto spominje ovdje) voli.

VL
HR
hrvatska91
16:05 19.08.2014.

preporučam cijenjenom papi Franji da se mani "twitter-a", "instagram-a", "selfie-ja" i ostalih "online-"socijalno-mrežnih bedastoća koje zamračuju um, tijelo, srce i dušu...i da se okrene molitvi i introspekciji, tj. da se više ugleda na svog prethodnika sv. Ivana Pavla II u tom smislu...i uz naše molitve, kojih je jako puno, ti će problemi sigurno nestati... uz to mu savjetujem da se manje nervira oko brzog rješavanja stvari koje se ne mogu brzo promijeniti..i da čuva dragocjenu snagu...potreban nam je sada više nego ikad kao "aktivni papa"...jednog već imamo u mirovini.

VL
Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
17:40 19.08.2014.

"Na slikama koje ukrašuju njihove crkve, Bog je predstavljen kao starac s bradom: nikad to nije neka starica sa sijedom kosom. I svi njihovi junaci su muškarci: od Prometeja koji je otkrio vatru do Ikara što je pokušao letjeti, pa dalje do Isusa za kojeg izjavljuju da je sin Oca i Duha svetoga: kao da je žena koja ga je rodila inkubator ili dojkinja." O.F.

VL
HR
Hrčkić
22:25 20.08.2014.

Francisko...

VL
NB
Ne_Bumo_Se_Dali
15:22 20.08.2014.

Nažalost, Katolička Crkvakao da nije ništa naučila od svog najljućeg neprijatelja, a to je bila KP SSSR-a. Kad su sovjetski komunisti, u strahu da im se sistem ne raspadne, počeli birati na vrhovne pozicije "matuzaleme", (Andropovič, Černjenko), koji su umirali gotovo prije nego su preuzeli vlast, konačno je izabran Gorbačov koji je bio u zabludi da može reformirati sistem (перестройка), ali za reformaciju sistema nedostajala je jedna sitnica "sovjetski narod". Zbog toga generali hapse Gorbačova, na čelo države dolazi pijanica Jeljcin, zatim Jeljcin ponizi Gorbačova i da bi ga se riješio, rasturi SSSR. Na prvi pogled, sve je ispalo jako dobro, pogotovo ako se to usporedi s bivšom "Jugom". No, onda se javio Putin koji želi stvari vratiti natrag, slijedi pok. Miloševića, te se unutar-sssr-ovski ratni sukobi javljaju naknadno - Rusija-Ukrajina, jer je tamo neki Ukrajinac, Hruščov koji nije ni živio u Ukrajini, zbog vode i vodovoda 1954. priključio Krim Ukrajini pa je to sada ratom trebalo ispraviti, a pokušava se ispraviti i u čitavoj istočnoj Ukrajini. Izlaz u ovakvim slučajevima jest biranje mladih papa ili sovjetskih (ruskih) rukovoditelja koji imaju viziju i sposobnost da viziju ostvare što ni papa Wojtyla ni Gorbačov nisu imali!

VL
JK
josip kokić
21:45 19.08.2014.

Koji god je razlog najave odreknuća ne dolikuje nimalo Petru naših dana i Kristovom namjesniku. Sjetimo se kad se je vršio pritisak s mnogih strana da papa Woytila odstupi s Petrove stolice zbog doista teške bolesti, odgovorio je u punini dduha svojeg : Pa kome ću dati ostavku, samo Isusu Kristu, doćekao smrt i napustio ovaj svijet nakon toliko muka. Papa Ratzinger otvorio je vrata svojevrsnoj degradaciji apostolata Petrovog nasljendika a mnogi su dočekali novog papa s oduševljenjem i u početku ubirao je velike simpatije. U više navrata sam kao mala jedinka predlagao da obojica javno i otvoreno progovore o pogubnostima koje nam pripremaju moćnici tame ovoga svijeta , a evo doćekuje nas kukavičko povlaćenje. Čega se boje ako imaju vjeru dostatnu položaja Petrove stolice. I apostol Petar je želio otići iz Rima, ali je čuo glas,Quo vadis Domine ? Okrenuo se i vratio slijediti svojeg Učitelja i završio na križu. Ova najava je veliki udarac Crkvi i otvara mnoga pitanja i sumnje kod vjernika koji dublje razmišljaju i koje se često propitkuju u svojoj savjesti. Ima još uvijek itekako dobrih svećenika koji su došli služiti po pozivu Duha Svetoga i nije ih teško naći p aneka pomognu Papi, ali takovi teško dopiru do Vatikana , kao i pošteni ljudi do vlasti. Na kraju ovog malog osvrta ostaje pitanje, tko je papa Franjo a i tko je bivši papa Ratzinger upravo u ovim sadašnjim teškim vremenima za čitav svijet kojeg agresivni mozgovi žele staviti sebi pod noge.

VL
LU
lukabulic
22:55 20.08.2014.

mene više zabrinjava što se i oni naglo razbole nešto ko TUĐMAN I SUŠAK ---dali kuhari sole ili doktori -

VL
DU
Deleted user
17:55 19.08.2014.

Zapamtiti treba i uvijek imati u mislima kad je riječ o Crkvi: Vuk dlaku mijenja ali ćud nikada.

VL
P1
prom-1
16:31 19.08.2014.

treba izabrat nekog slavena, ti su ionako na dužnosti oko 30-tak godina. :-)

VL
Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
17:44 19.08.2014.

Zdrav razum govori, ako je isus postojao onda je isus vanbracno dijete, mozda je to razlog da pape i njegova klapa '' sluzbeno '' zive u celibatu

VL
Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
00:23 20.08.2014.

U prometnoj nesreći poginulo troje članova Papine obitelji. Tekst preuzet sa internetske stranice Radio Vatikana

VL
Avatar Kojo Oborina Ujka
Kojo Oborina Ujka
10:55 20.08.2014.

Papa Franjo: Bit će još papa koji idu u mirovinu . . . . . . . . . . .Znači da nisu služili Bogu nego su prodavali maglu da bi imali penziju.Imaju dobar razvijen biznis pa imajiu i ulagali ulagali su u penzioni fond

VL
Avatar Gentoo
Gentoo
15:22 19.08.2014.

Papa Franjo ima problem sa Bozanićem - objava u http://hr.radiovaticana.va/ Papa je normalac, ne ulazi u sfere ustaša-četnik-partizani i očekuje se da Bozanića smijeni. Detalje ne znam, zna Kaptol, Katolik sam rođenjem ali i dajem mito svima koji (pa akoko treba i Crkvi Bozanića) da bih prehranio trenutno 180 djelatnika tj. njihovih obitelji. Ne idem na služenje velelebnih misa gdje se crni novac okreće ali javno pitam moje Hrvate zašto NE žele raditi? Ovaj moj ovdje upis će biti bez komentara, jer neradnci traže utjehu Bozanića i Pape a ne u radu.

VL
MA
Markocrooo
18:19 19.08.2014.

neka sljedeći put stave nekog na samrti

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.