Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ilegalke

Pakistan podignuo optužnice protiv Bin Ladenovih udovica

osama
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
08.03.2012.
u 17:20

Dvije Saudijke i jedna Jemenka optužene su zbog ilegalnog ulaska i boravka u zemlji

Pakistanske vlasti podignule su optužnicu protiv triju udovica Osame bin Ladena zbog ilegalnog ulaska i boravka u zemlji, izvijestio je u četvrtak ministar unutarnjih poslova Rehman Malik.

Kako prenosi Reuters, tri žene i nepoznat broj djece našlo se među šesnaestero ljudi koji su privedeni u svibnju prošle godine u Abbottabadu, nakon tajne akcije američkih specijalaca u kojoj je vođa Al-Qa'ide bin Laden poginuo.

Prema informacijama ministarstva vanjskih poslova, dvije žene su državljanke Saudijske Arabije, a jedna je iz Jemena. Amal Ahmed Abdulfattah, najmlađa udovica, istražiteljima je u svibnju otkrila kako je bin Laden s obitelji u Abbottabadu živio pet godina. Nije otkriveno gdje se žene sada nalaze, koji će se sud pozabaviti slučajem, a ni kakva ih kazna očekuje u slučaju osude.

Operacija tijekom koje je ubijen Bin Laden u SAD-u je doživljena kao veliki uspjeh, dok je reakcija Pakistana bila žestoka zbog navodnog narušavanja suvereniteta. O potjeri za bin Ladenom u indijskom gradu Chandigarhu upravo se snima film "Zero Dark Thirty" koji režira Oscarom nagrađena Kathryn Bigalow.

Komentara 3

OB
-obrisani-
17:44 08.03.2012.

Pogledajte ovaj video http://youtu.be/7DGGdbGvA4s :) hvala :)

KI
Kinez
18:25 08.03.2012.

Sto ne optuze Ameriknce sto upali Pakistan i ubijali Time ugrozilii brezbednost ostalih stanara u okolini

OB
-obrisani-
21:50 08.03.2012.

Po kojem to internacionalnom pravu Ameri mogu narusiti suverenitet jedne drzave i ubijati na njenom teritoriju ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije