Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjegavajte ih

Ovo su najopasnije države za turiste na svijetu!

turisti opasne države
Screenshot/BNN
03.04.2013.
u 17:32

Na kanadskoj karti Hrvatska je označena kao sigurna država, dok u BiH treba biti posebno oprezan. Izbjegavanje svakog putovanja preporučuje se za države kao što su Afganistan, Sudan, Iran, Irak.

Nedavni napadi u Brazilu i Indiji stavili su "na dnevni red" u svijetu pitanja o sigurnosti turista u tim državama, a CBC je na temelju podataka kanadskog ministarstva vanjskih poslova napravio kartu na kojoj pokazuje koliki je rizik za putnike u pojedinim državama, piše BNN.

U ožujku je švicarsku turistkinju u Indiji silovalo nekoliko muškaraca dok je kampirala sa suprugom u šumi, a u ponedjeljak je američku turistkinju silovalo troje muškaraca u Brazilu. Ta država posljednjih godina ima povećan broj silovanja i raste zabrinutost za turiste koji će 2014. godine doći na Svjetsko nogometno prvenstvo te dvije godine poslije na Olimpijske igre.

Mnoge države objavljuju upozorenja za turiste kad odlaze u strane države, a CBC je napravio kartu opasnosti na temelju podataka kanadskog ministarstva vanjskih poslova. Za Brazil se navodi da treba biti "vrlo oprezan", dok turisti u Indiji moraju izbjegavati određena opasna područja. Kanađani za Indiju ne spominju opasnost od silovanja, vjerojatno jer se rijetko događaju slučajevi napada na turistkinje, a češći su na lokalne žene.

Američka lista upozorava na opasnosti u Izraelu, posebno ističući da bi trebalo izbjegavati pojas Gaze i Zapadnu obalu. Na "crnoj listi" je i Meksiko za koji se navodi da "je broj ubijenih građana SAD-a, pod različitim okolnostima, u 2011. godini bio 113, a u prvih šest mjeseci 2012. godine 32". Nije jasno zašto Brazil nije na američkoj listi. Prema statistikama UNODC-a, ta država ima jednu od najviših stopa ubojstava "po glavi stanovnika" u svijetu.

Na kanadskoj karti Hrvatska je označena kao sigurna država, dok u BiH treba biti posebno oprezan. Izbjegavanje svakog putovanja preporučuje se za države kao što su Afganistan, Sudan, Iran, Irak.

>>Ove godine pristaju 233 putnička turistička broda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije