Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovar

Ove godine pristaju 233 putnička turistička broda

brod (1)
Branimir Bradarić/VLM
03.04.2013.
u 14:00

Ipak, unatoč sve većem broju dolazaka luksuznih riječnih kruzera i turista na njima mali broj njih se zadržava u Vukovaru.

Ove godine u Vukovar će pristati čak 233 riječna kruzera sa turistima iz cijeloga svijeta što je rekordan broj od kako kruzeri pristižu i pristaju u Vukovaru. Prema riječima višeg referenta Lučke uprave Vukovar Đure Bićanića broj riječnih kruzera koji iz godine u godinu pristaju u Vukovar sve je veći, a sa njima i broj turista koji posjećuju Vukovar i istok Hrvatske.

– Prošle godine zabilježili smo 217 pristajanja kruzera sa kojima je u Vukovar pristiglo 26.548 putnika. Ove godine imamo još veći broj pristajanja kruzera ali i veći broj turista. Procjenjujemo da ćemo zabilježiti oko 30.000 dolazaka turista, rekao je Bićanić. Brojka od 233 najavljena kruzera možda i neće biti konačna s obzirom da uvijek postoji mogućnost nknadnih dolazaka ali i onih prinudnih radi niskog vodostaja Drave što onemogućuje njihovo pristajanje u Osijeku. I ove godine sezona pristajanja riječnih kruzera započela je krajem ožujka, a trajat će do kraja studenoga. Uz Vukovar kruzeri će i ove godine pristajati i u Ilok gdje je najavljeno 12 pristajanja tijekom sezone.

Ipak, unatoč sve većem broju dolazaka luksuznih riječnih kruzera i turista na njima mali broj njih se zadržava u Vukovaru. Naime, većina njih prema ranije dogovorenim turističkim ponudama pristaju u Vukovar poslije čega odmah odlaze put Osijeka i Baranje. Ta se praksa ponavlja već godinama tako turisti koji dolaze iz Njemačke, SAD-a, Nizozemske, Austrije i drugih zemalja najčešće u Vukovaru ne potroše niti kune.

– Nažalost, tako je ali mi tu kao Lučka uprava ne možemo ništa. Mi smo osigurali potrebnu infrastrukturu da kruzeri mogu nesmetano pristati dok njihov program boravka dogovaraju turističke agencije. Za razliku od ranijih godina ove će i dio turista ipak imati osmišljen boravak u Vukovaru i Iloku, rekao je Bićanić. Ove godine kruzerima je na raspolaganju i putno pristanište u Aljmašu, a u tijeku su i radovi na izgradnji pristaništa u Batini koje će od iduće godine biti spremno za prhvat putničkih brodova koji pristižu Dunavom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije