Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastavili listu

Otkriveni HDZ-ovi kandidati za Europarlament

tomislav karamarko (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/6
Autori: ipš/VLM, Tea Romić
12.03.2013.
u 13:31

U listu je uvrstio i svoje partnere iz HSP-a Ante Starčević, konkretnije Ružu Tomašić, i iz BUZ-a Milivoja Špiku

HDZ je sastavio listu za EU parlament, a na nju je uvrstio i svoje partnere iz HSP-a Ante Starčević, konkretnije Ružu Tomašić, i iz BUZ-a Milivoja Špiku.

No u EU parlament imaju šanse ući oni koji su dobro plasirani na listi, a redoslijed je sljedeći: Dubravka Šuica, Andrej Plenković, Davor Ivo Stier, Ivana Maletić, Zdravka Bušić, Ruža Tomašić, Željka Zovko, Kristijan Tušek, Krševan Dujmović, Zdravko Krmek, Ivan Bubić i Milivoj Špika. 

Kriteriji kojim se HDZ vodio pri izboru kandidata za Europski parlament bili su visoka stručnost, dokazanost kroz stranački rad i sposobnost, naglasio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke na kojem je utvrđena lista kandidata. Osim toga, dodao je, ključna stavka za kandidate bilo je i poznavanje stranih jezika.

"Stranka Ruže Tomašić korigirala je svoje stavove o EU"

– Nadam se dobrom rezultatu, dokazat ćemo na toj realnoj anketi kako stojimo u hrvatskoj javnosti – rekao je Karamarko te dodao kako je na listi i predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić, iako je bila protiv ulaska u EU, jer je njena stranka "korigirala svoje stavove, a da nije, ne bi ni bili u koaliciji s obzirom na to da je HDZ duboko i čvrsto za EU."

Dubravka Šuica koja je prva na listi je prezadovoljna. 

– Ovo je izvanredna lista, ima puno žena – pet žena i sedam muškaraca, dakle, kvota je zadovoljena – kazala je Šuica kojoj su novinari potom postavili nekoliko pitanja na engleskom kako bi je testirali, a ona je spremno na njih odgovorila.

>> Kandidati T. Holjevac u EU parlamentu lobirat će za žene

Komentara 64

DR
drugPlenky
19:27 12.03.2013.

Najvažnije da premijer sve drži pod kontrolom i da zemlja ide u pravom i sigurnom smjeru ravno u propast

BK
B Kosa
21:11 12.03.2013.

Dobar izbor cestitam Karamarku to trebaju i gradani prepoznati na izborima i dati glasove

OB
-obrisani-
19:24 12.03.2013.

kukuuu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije