Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugašen ERT

Ovo su Grci zadnje vidjeli na programu svoje javne televizije!

Grčka ERT
Screenshot/YouTube
12.06.2013.
u 13:51

Tsipras tvrdi da je zatvaranje ERT-a nezakonito. – Mnogo se puta riječ "udar" koristi za preuveličavanje. Ovo nije preuveličavanje – kazao je Tsipras.

Grčki političari i sindikati traže od vlade da promijeni svoju iznenađujuću odluku o zatvaranju grčke javne televizije ERT, piše BBC.

S druge strane, vlada se brani da je odluku donijela zbog ispunjavanja uvjeta za dobivanje pomoći stranih kreditora. Većina programa ERT već je ugašena, a zadnje što su Grci vidjeli na programu televizije bio je natpis "No signal".

Grčki opozicijski vođa Alexis Tsipras traži od predsjednika Carolosa Papouliasa da ukine odluku o zatvaranju ERT-a i otkazima za 2700 zaposlenika. Ubrzo nakon što je jučer objavljena odluka, tisuće ljudi okupile su se na prosvjedu ispred sjedišta ERT-a u Ateni, a sindikati su pozvali na generalni štrajk.

Tsipras tvrdi da je zatvaranje ERT-a nezakonito. – Mnogo se puta riječ "udar" koristi za preuveličavanje. Ovo nije preuveličavanje – kazao je Tsipras. S odlukom konzervativnog premijera Antonisa Samarasa ne slažu se ni njegovi koalicijski partneri u vladi. Socijalistički Pasok izvijestio je da se ne slaže s tom odlukom i kako će glasovati protiv zakona kojom će se ona provesti.

– Mi smo šokirani i bijesni. Ne mogu prihvatiti da Grčka u demokraciji neće imati javnu televiziju – kazao je urednik redakcije svijeta ERT-a Odin Linardatou. ERT je emitirao tri televizijska programa, četiri radijska nacionalna programa te lokalne radijske postaje.

>>Grčka vlada ukinula državnu televiziju i radio!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije