Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Recesija – kultna definicija ludosti

Ovo što vidimo danas je hiperprodukcija te izrabljivanje radnika koje opisuje Marx

28.02.2024.
u 15:39

Iako aktualni ekonomski sustav očigledno nije po mjeri čovjeka, danas izostaje ono što je obilježilo povijesne krize – prevrati koji bi doveli do promjene društvenih uređenja. Nema revolucija. Većina dobiva minimum koji ih drži podalje od ulice, no premalo da bi bili ekonomski dovoljno snažni i imali društveni potencijal za promjene vrijedan spomena

Komentara 5

EJ
ejStef
16:05 28.02.2024.

Ajme... Sve je u EU otišlo kvragu kada se uvela zelena religija povrh enormne birokracije i pretjerane socijale. Dobilo se društvo iz kojeg bježe proizvodnja i kapital, društvo upravljano politikom i državnim dotacijama... Iliti sve se svodi na preraspodjelu, gdje se uzima sposobnima (donekle i bogatima), da bi se postigla što veća uravnilovka. To je društvo gdje radnici nisu nagrađeni za rad i rezultate, već neradnici za dernjavu i aktivizam... Problem stvaraju ti koji ne rade i filozofiraju, a ne oni koji rade i stvaraju novu vrijednost. Nije bez veze da EU gubi visokoobrazovane i sposobne...

ED
edgar2
16:06 28.02.2024.

Deindustrijalizacija u Njemačkoj je posljedica pogrešne politike lijevo-liberalne koalicije, pogotovo Zelenih. Vlada koja "puno obećava,a malo daje" učinila je raspoloženje u gospodarstvu tmurnim tako da mnogi sektori gospodarstva sa zabrinutošću gledaju u budućnost. (11 sektora situacija se pogoršava, a u 6 poboljšava)

SI
Silvio1
17:37 28.02.2024.

Uzrok svih problema u EU je radikalna zelena politika. Zeleni misle da će EU biti sa čistim zrakom, čistim morem i vodama, tlo bez pesticida i raznih otrova. Izvan EU za sve to ne mare i proizvode ne štedeći planet Zemlju. Ne može se EU staviti pod stakleno zvono. Ako vođe EU-a to ne shvate urušit će se temelji Europe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije