Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno s brojevima

Ovih 10 PIN-ova najlakše je hakirati! Je li i vaš među njima?

Kreditne kartice
Bostjan Tacol/Zurnal24/PIXSELL
02.08.2013.
u 19:45

Najnovije istraživanje kompanije DataGenetics otkrilo je deset najčešće korištenih PIN-ova koji su zapravo i najrizičniji jer ih je lako otkriti

U ljetnim mjesecima s povećanim brojem turista na hrvatskoj obali raste i broj kriminalaca koji na razne načine nastoje iskoristiti gužvu. Među njima su i hakeri koji sofisticiranom opremom kradu PIN-ove kreditnih i debitnih kartica. Slični problemi postoje svugdje u svijetu, a najveći broj takvih slučajeva zabilježen je u SAD-u i Meksiku.

Najnovije istraživanje kompanije DataGenetics otkrilo je deset najčešće korištenih PIN-ova koji su zapravo i najrizičniji jer ih je lako otkriti. Istraživanje je pokazalo da je najlakše provaliti najjednostavnije PIN-ove poput 1234, dok su najsigurniji oni koji nemaju nikakav logičan slijed ili neko značenje. Istraživanje je pokazalo da je najmanje korišten PIN 8068.

10 najčešće korištenih pinova

1234

1111

0000

1212

7777

1004

2000

4444

2222

6969

>> Uhićeni hakeri – ukrali su 160 milijuna brojeva kreditnih kartica

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije