Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lalovac na Jadranu
Povratak na članak

'U mjesec dana izdaju samo 10 računa. Kako?'

Da neki kafići izdaju premalo računa, ministar je vidio na mobitelu

Komentari 93

BA
barbaizamerike
22:19 31.07.2015.

ISTINA prica se da je vlasnik u kafica vaznije imati svog poreznika u opcini nego poznavati Milanoviceva brata jer na njih dvojicu vise nitko ne racuna

VL
DU
Deleted user
22:17 31.07.2015.

Prvo te državne službenike solidno plati, a kada načine prvu grešku bez ikakve zaštite i sindikata otkaz. A tu je i taj OIB. Kako financ sa 4000 do 5000 kn mjesečne plaće može imati imovinu koju običan čovjek s tomom plaćom ne može zaraditi u dva života.

VL
SA
SAKALAB
06:24 01.08.2015.

Nesrazmjer izdanih racuna i broja gostiju nastao je prvenstveno zbog laznog broja gostiju koje su "prebrojali" njegovi optimisticni kolege ministri u svrhu predizborne kampanje. Gostiju ima manje nego prosle godine!

VL
JE
jedanzamnoge
23:16 31.07.2015.

Porezne prevare su najveći problem u Hrvatskoj, uz parazitske stranačke uhljebe naravno. Npr Kafana Boban u Zagrebu ne plaća najam Zagrebu i dug je par miliona kuna. Vlasnici diskoteka Sokol, Best, Ray club, urnebes se hvale vikend prometima od 50.00000 eur minimalno a prijave 1/5 prometa. Diskoteke na moru Papaya, aquarius, carpe diem rade 50.000 eur za jednu noć a prijave par puta manji iznos. Korumpirani poreznici love fast foodove i slastičarne. Kaos ko u Grčkoj.

VL
JE
jedanzamnoge
23:19 31.07.2015.

I još im je pdv neustavno srezan na 13 % i bandi lopovskoj se neda ni to plaćati. Bitno je da npr vlasnik mileniuma u bogovićevoj vozi feraria, trebalo bi mu skupiti donaciju za još jedan lokal. Da ih pitašš kako rade, samo cmizdre.

VL
SA
samoborka
22:34 31.07.2015.

Provjerite i frizerske salone! Frizerke skoro nikada ne daju racune, pogotovo po manjim gradovima i mjestima. Zasto bi netko bio krele i placao porez a drugi mudrijasi muljaju i zive na grbaci postenih bu dala.

VL
Avatar ARENA
ARENA
22:18 31.07.2015.

Ne želimo starog, novog "stand up" ministra financija. Podrška Lalovcu!!!

VL
DR
dragunjabonika
01:21 01.08.2015.

Netko nesto ovdje brka.primatelj usluga Place PDV u cjeni a davatelj usluga treba prosliedit drzavi znaci onaj ko neda racun prvo vara tebe pa onda drzavi.nerazumijem ljude koji zive u HR oni bi prvi trebali prijavljivat utaju poreza jer ce oni dobivat mirovine slat djecu u skolu zdravstvo itd.se financira ok poreza.pa svicarci du prije par godina izglasali da placaju veci PDV da bi financirali mirovine buducih generacija ta svjest fali svim juznacima pa tako i hrvatima

VL
OD
odisej22
00:21 01.08.2015.

Komentari na stranici su takvi da podržavaju utajivače. No srce za Hrvatsku tuče. Živim u malom mjestu,i znam da poreznici mogu pratiti u realnom vremenu promet. Jednostavno gledaš slastičara ili kafedžiju( oprostite na izrazu) i vidiš koliko je naplatio a a koliko je prošlo kroz fiskalnu kasu. Jednostavno,samo treba raditi. Lokalnim inspektorima dati otkaze ili opomenu pred isključenje. Varanje države i neka bolesna i lažna ljubav prema domovini je karakteristična za o ve prostore regije. Toliko mrske Arvatima.

VL
BU
Bulaba
22:16 31.07.2015.

Isto kao i sve ostalo. Matić je objavio registar da odvoji lažne branitelje, a registar puniji nego ikada. Bauk je uz postojeći registar birača uveo i popise birača kako bi uklonio lažne birače, a lažnih birača je gotovo 600 tisuća, više nego ikada. Sad i ovaj provodi fiskalizaciju, a računa manje nego ikada, hahaha. Bolje da nisu ništa ni radili, manje bi nas koštale njihove igrarije i ne bi im morali davati plaću.

VL
SI
sigmundfreud
09:45 01.08.2015.

Neplaćanje poreza dio je tradicije u Dalmaciji ali i šire, rekao bih na cijelom Mediteranu. Tako u Grčkoj rijetko tko plaća porez, zato su sad u teškoj situciji. Na kraju turističke sezone, negdje u listopadu građani Hrvatske, pretežno s obalee Jadrana, stave na štednju oko 10-tak milijardi kuna. Koliko je od toga ukradeno državi? Manjak u blagajni država će nadoknaditi zaduživanjem koje će oplaćivati porezni obveznici i njihova djeca i unuci. Što treba učiniti? Puno toga, na primjer da poreznici iz Međimurja i Slavonije dođu preko ljeta u Dalmaciju. Ili da ministar po kratkom postupku opusti iz službe stotinjak poreznih službenika. Za početak. Ili da se zatvori lokal u centru grada koji navodno pravi promet od 150 kuna.

VL
TH
than
02:26 01.08.2015.

Samo se prijeti, a od djela nista... Na kraju ce samo srediti svoj kredi u svicarcima i to na racun sirotinje.

VL
IV
ivica021
00:34 01.08.2015.

Dobro ministar zna tko prijavljuje 100 kn dnevno i tko stornira racune pa neka njih malo pretresa.ovako ce svi ugostitelji ispast lopovi i naravno opet ce nadrapat onaj jadnik u fast foodu koji stoji cjeli dan za 3-4sendvica a oni koji prodaju oboritu ribu po 500,600 kn po kilu i ne prijave to prolaze liso.a isto bi preporucio ministru da prebroji kase u konzuma (di su oni racuni sa 90 i 99 lipa)pa cemo vidit kome stima kada

VL
RO
Roly
08:25 01.08.2015.

A , koga inspektori uhvate da ne izdaje račun traže od njega mito i polako se bogate ,a proračun i dalje zjapi prazan.

VL
MA
MarkoKosmicki
08:37 01.08.2015.

poreznike treba stisnuti ,jer sad je berba ,bravo ministre:-) :-) :-) :-) :-)

VL
KR
kreso.runcek
10:00 01.08.2015.

Takvim poreznicima odmah nogom u guzicu i provjera porijekla imovine.Ukoliko se utvrdi nesrazmjer u odnosu na primanja,oduzimanje viška imovine i kazneni progon.To je jedini ispravan način da se iskorijeni korupcija.

VL
KR
krumember
08:43 01.08.2015.

Taktički dobro izjavljeno.

VL
DU
Deleted user
09:32 01.08.2015.

još će se sjetit da se organizira sezonce-poreznike iz unutrašnjosti koji će jurcati naokolo i prikupljati informacije o neplatišama poreza, a sve za lijepu proviziju. Naravno da su poreznici podmićeni jer prošetat ću gradom i naći u 2 sata najmanjeje 10 pekara, slastičara,ugostitelja ili birtijaša koji ne izdaju uredno račune. A na moru, da i ne govorimo. Mrzim kad uđem u pekaru i teta me snimi pogledom "poreznik ili ne?" i onda uredno pritisne neku tipku koja proizvede neki zvuk bez veze na kasi i ne izda mi račun ... I nekad davno prije 25-30 ogodina su poreznici sjeli u birtiju, sjeli za stol i bilježili koliko ima prometa, onda to usporedili sa jučerašnjim prometom ili prometom isti dan prije tjedan dana, obračunali i naplatili razliku poreza i opalili gadnu kaznu da je vlasnik zijevao. Hrvati imaju neke sličnosti sa Srbima gdje je onaj koji prevari i ukrade sposoban. Dovoljno je da pogledaš podatke o autu koji vozi, zbrojiš sa vrijednošću nekretnina , pomnožiš sa 2 minus prijavljeni prihodi i izračunaš točno koliko krade. Uostalom imali su dovoljno vremena da se pripreme i znaju unaprijed gdje treba ići tražiti. Neki ugostitelji ili pekari su prošle godine imali prihode 5 puta veće nego prijašnjih godina bez opravdanih tržišnih razloga.

VL
TT
tata.tomy
08:24 01.08.2015.

Fiskalizacija je rezultat uzajamnog nepovjerenja (birokratske) države i poduzetnika. Sve dok država povećava pritisak na poduzetnike - nepovjerenje će samo rasti. Dan kada država donese mjere koje će ići u smjeru jačanja povjerenja - bit će prvi dan izlaska iz (gospodarske) krize.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
09:01 01.08.2015.

Komentari koji podržavaju utaju poreza pokazuju koliko nam je utaja i prevara duboko u svijesti. Kad nismo imali svoju državu to nam je bila izlika da je rušimo. A što je danas kada imamo svoju državu? Ništa se, ništa, prominilo nije. Nažalost!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.