Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKRIVALI SE U KAMIONIMA

Otkrili ih skenerom: Srbija na granici s Hrvatskom uhvatila ilegalne migrante

imigranti
Foto: Uprava Carina RS
1/4
20.07.2016.
u 22:03

Srbijanska je vlada prošlog tjedna najavila zajedničke ophodnje mješovitih postrojbi vojske i policije uz granicu prema Bugarskoj i Makedoniji kako bi se spriječilo krijumčarenje ljudi.

Srbijanski carinici proteklog su tjedna otkrili na graničnim prijelazima s Hrvatskom osam ilegalnih migranata koji su pokušali ući na teritorij Europske unije u dva kamiona - jednom turskom i jednom slovenskom, priopćila je Uprava carine Republike Srbije (UC).

Migranti su otkriveni na prijelazima Batrovci-Bajakovo i Šid-Tovarnik.

Na graničnom prijelazu Batrovci turski kamion na putu za Njemačku izdvojen je za pregled mobilnim skenerom, a analizom dobivene slike među natovarenim hladnjacima primijećeno je nekoliko silueta ljudi. Otkriveno je šest muškaraca koji su željeli ilegalno ući u EU, navodi se u priopćenju.

Na graničnom prijelazu Šid su u slovenskom kamionu, koji je iz Kragujevca za Italiju vozio dijelove metalnih kontejnera, u tovarnom dijelu nađena dva Afganistanca koji su se u kamion tajno ukrcali na jednoj benzinskoj pumpi.

Granična policija je preuzela oba slučaja, stoji u priopćenju.

Srbijanska je vlada prošlog tjedna najavila zajedničke ophodnje mješovitih postrojbi vojske i policije uz granicu prema Bugarskoj i Makedoniji kako bi se spriječilo krijumčarenje ljudi, a u međuvremenu je nekoliko desetaka ilegalnih migranata otkriveno na području Zaječara, prema bugarskoj granici, a šest osoba osumnjičenih za krijumčarenje je uhićeno.

Srbijanski mediji objavili su ovog tjedna da krijumčari migrantima i izbjeglicama naplaćuju 1.500 eura ako ih prevoze osobnim automobilima ili 500 do 600 eura ako ih do granice vode pješice.

>> Hrvatska je spremna podići ograde na graničnim prijelazima

Komentara 3

HR
hr76
02:39 21.07.2016.

Vozačima odmah oderat pet godina zatvora, pa da vidimo tko će još pokušat nešto slično.

DU
Deleted user
10:14 21.07.2016.

Pogledajte ih, sest novih mogucih terorista a niti jedne zene...

LI
liliZG
12:05 21.07.2016.

Svi u okruženju uspjevaju nekog ili nešto ulovit, samo kod nas i zatvorenici uspjevaju zbrisati pred očima policajaca..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije