Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALMATIA TOWER

Kraj drame u Splitu, najviši neboder u Hrvatskoj konačno se otvara i ima sve papire

Split: Gradska uprava odbila je izdati dozvolu za izmjenu građevinske dozvole za poslovni toranj "Dalmatia Tower"
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
19.04.2023.
u 17:00

Večernji list još je krajem ožujka dobio potvrdu da je pokrenut postupak za izdavanje dozvole, što je bilo u suprotnosti s dosad izloženim stavovima gradonačelnika Ivice Puljka i zamjenika Bojana Ivoševića

Najviši neboder u Hrvatskoj, Dalmatia Tower u Splitu, ovoga je utorka dobio potrebne izmjene građevinske dozvole. Nakon nekoliko mjeseci problema s dokumentacijom, 135-metarski toranj s hotelom Marriott i uredskim prostorima trebao bi započeti s radom tijekom svibnja, doznaje Tportal, no još se čeka službena potvrda Grada Splita.

Dokument 'Rješenje o izmjeni i dopuni rješenja za građenje' u utorak je izdao Upravni odjel za urbanizam Grada Splita, a u postupku izdavanja odbili su i zahtjev Grada Splita da dobije uvid u spis jer se ''izmjenama dozvole ne mijenjaju veličina građevine, veličina i oblik parcele'', ili slično. 

Inače, Večernji list još je krajem ožujka dobio potvrdu da je pokrenut postupak za izdavanje dozvole, što je bilo u suprotnosti s dosad izloženim stavovima gradonačelnika Ivice Puljka i zamjenika Bojana Ivoševića koji su tvrdili kako bi se njenim izdavanjem prekršio zakon.  Iako nismo uspjeli dobiti njihov komentar, sudeći po izjavi Tea Vojkovića, pročelnika Upravnog odjela za urbanizam i izgradnju, postupili su po nalogu Ministarstva prostornog uređenja.

- Smatrao sam da postoje određena odstupanja koja treba otkloniti. I u prethodnom rješenju Upravnog odjela iznesene su određene primjedbe, no drugostupanjsko tijelo je donijelo svoje rješenje po kojem mi moramo postupiti - rekao je tada Vojković. Nakon ove potvrde slijedi petnaestodnevni rok za žalbe, što će, neslužbeno se doznaje, učiniti upravo Grad Split. Nakon toga o žalbi odlučuje spomenuto ministarstvo na temelju kojeg je dozvola i izdana, a investitoru potom slijede još tehnički pregled i na samom kraju, njeno otvaranje.

>> VIDEO Svečano otvorenje obilaznice: Plenković i ministri prošetali mostom Ston

Komentara 2

DO
doberdedec
17:54 19.04.2023.

Zanima me, ne daj bog da dođe do požara, kako će ga vatrogasci gasiti ? Lijepo je imati tako visoku zgradu, ali ona nosi sa sobom mnoge probleme. Vjerujem da je učinjeno tako da dođe do samogašenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije