Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istekao pritvor

Otac ubijenog taksista: Sramim se države u kojoj nema pravde

ćustić (1)
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/7
09.02.2011.
u 20:21

Ubojica Elvis Šopić izjavio je kako nije monstrum, a puštanje na slobodu mu je kao san

Elvis Šopić (23), koji je u siječnju 2008. godine brutalno ubio taksista Igora Ćustića (30) iz Murvice pokraj Zadra, danas popodne pušten je na slobodu iako je nepravomoćno osuđen na 15 godina zatvora, informaciju je za Večernji list potvrdio v.d. predsjednika Županijskog suda u Zadru Marijan Bitanga.

Naime, nakon što mu je na ponovljenom suđenju kazna smanjena sa 30 na 15 godina zatvora, sudsko vijeće mu je produljilo pritvor. Na tu se odluku žalio njegov branitelj Smiljan Bakočević budući da je maksimalno zadržavanje u pritvoru tri godine. Vrhovni sud je žalbu uvažio i naložio Šopićevo puštanje iz zadarskog pritvora. Tako će 23-godišnji Šopić na slobodi čekati pravomoćnost presude, o kojoj Vrhovni sud još nije odlučio.

Dva hica iz lovačke puške

Podsjetimo, Ćustić je ubijen 29. siječnja 2008. oko 22.30 u BMW-u, a Šopić ga je ubio iz skraćene lovačke puške na cesti nadomak selu Korlatu pokraj Benkovca. Šopić je u obrani rekao da je taksista ubio slučajno u naguravanju koje je počelo jer ga je, kako je tvrdio, taksist vrijeđao na nacionalnoj osnovi.

U noći ubojstva Šopić je prišao Ćustiću na stajalištu taksija u Zadru te od njega zamuckujući zatražio prijevoz do Korlata. Ćustića je ubio iz neposredne blizine dok je sjedio na suvozačevu mjestu. Da bi prikrio tragove, Šopić je u automobilu izazvao požar zbog čega su izgorjeli automobil i tijelo pokojnog Ćustića.

Sve je ovo namještaljka

- Od muke, žalosti i tuge jednostavno sam zanijemio kad sam čuo da su ga pustili - prokomentirao je za Večernji list puštanje na slobodu Elvisa Šopića otac ubijenog taksista Pilip Ćustić.

- Sramim se što živim u ovakvoj državi gdje nema ni prava ni pravde. Razočaran sam i tužan, ne znam kako bih to opisao. Smatram da je ovo sve namještaljka i da se ovaj proces odugovlačio samo da bi istekao taj rok od tri godine i da bi ga pustili van. Smatram da će on možda sad pobjeći preko granice. A što će biti ako opet nekoga ubije? - potreseno je govorio otac ubijenog taksista.

Rekao je da ne želi primiti eventualnu ispriku Elvisa Šopića, da ga ne bi volio vidjeti jer se boji kako bi reagirao. Posvjedočio je da je čim je čuo večeras oko 18h vijest o puštanju iz pritvora Elvisa Šopića, otišao ga tražiti na autobusni kolodvor, ali da ga nije našao.

- Žalosno je ovo što svih godina prolazimo, sva ta suđenja, i kad misliš da je to konačno riješeno ovo se dogodi. Ovo je žalosno - kroz suze je prokomentirala sestra ubijenog taksista Marijana.

Elvis želi što prije vidjeti sina

U Rašteviću smo razgovarali s Elvisom Šopićem koji je rekao da mu je puštanje na slobodu kao san. Novinarima je rekao kako nije monstrum kakvim ga se opisivalo i da nije imao namjeru ubiti Ćustića. Izrazio je sućut obitelji poginulog taksista.

- Ovo je meni kao da je palo s neba. Očekivao sam da ću biti pušten i godinu dana ranije. Želio bih pokojnikovoj obitelji, iako im to ništa neće značiti i neće im vratiti sina, izraziti duboko žaljenje i kajanje zbog svega što se dogodilo. Osuđen sam na 15 godina zatvora i zatraženo je ponovno suđenje jer želim dokazati ono što govorim od samog početka, a to je da nisam ubio Igora, a niti sam zapalio automobil, rekao je Elvis Šopić, pojašnjavajući da nije imao namjeru ubiti taksista Ćustića.

Novinarima je također ispričao kako je tog dana u Zadar došao prodati pušku, no da je nije prodao jer mu je kupac nudio manje novca od dogovorenog te da se potom uputio prema Korlatu. Rekao je da ga je tijekom vožnje taksist vrijeđao govoreći mu da je četnik i da je puška opalila kada je, kako je rekao, taksist uhvatio za pušku koju je imao ispod jakne. Dodao je da je automobil sam krenuo te se potom i sam zapalio. Nakon toga je pobjegao jer se uplašio, kaže Šopić.

Elvis Šopić je na kraju rekao kako će mu ovo puštanje na slobodu dati snage da prebrodi sve što mu se događalo, a najavio je da će već sutra krenuti u benkovački Centar za socijalnu skrb i zatražiti papire da mu se dozvoli da vidi sina koji mu se rodio dok je bio u pritvoru.

Komentara 159

Avatar Jiba.Jibi.Gjize.Jep
Jiba.Jibi.Gjize.Jep
10:30 10.02.2011.

PravDa koja dopusta da cetnik ubija hrvate ...nista novo.

IB
IVICA BELA
20:50 09.02.2011.

Strašno sramota kako sude nemam riječi nadam se da će sudcu sljedeći puta nekoga mazniti pa će ga osuditi na 3 doživotne i 800 god. pride a vidi prezime bitanga ili mu je to titula

OB
-obrisani-
22:27 09.02.2011.

Zaustavite ludilo Kosorice i HDZ-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije