Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šogoricino je

Ostojić: Ne čudi me da se sada izvlači tema zemljišta u Balama

veljko ostojić,portal
Marko Mrkonjić/PIXSELL
04.03.2013.
u 08:47

– Osobno nisam kupio, urbanizirao ni prodao bilo kakvo zemljište na području općine Bale – naglašava Ostojić

Projekt na lokaciji Škvačota u Balama već je više puta bio tema medijskih napisa zbog čega su poslove na projektu provjerile i nadležne institucije koje u proteklih osam godina – od 2004. do danas – nisu utvrdile nikakve nepravilnosti, navodi u priopćenju ministar turizma Veljko Ostojić i dodaje da očekuje od DORH-a, ako postoji ponovna prijava za ovaj slučaj, da ispita sve činjenice vezane uz ovaj projekt i da javnost čim prije izvijeste o rezultatima.

Ova se u Istri već prožvakana i tema izvlači iz naftalina „po potrebi“, a s obzirom na aktualne okolnosti i predizbornu kampanju te dužnost koju obnašam, ne iznenađuje da se ona upravo sad pokušava ponovno aktualizirati – ističe ministar.

– S navedenom transakcijom i aktivnostima sam bio upoznat i djelomično uključen s obzirom na to da je riječ o obitelji moje supruge i mogu samo potvrditi da je obitelj postupala odgovorno u odnosu na sve sudionike navedenih radnji. Osobno nisam kupio, urbanizirao ni prodao bilo kakvo zemljište na području općine Bale – naglašava Ostojić.

– Navedenu lokaciju u Balama 2004. kupila je moja šogorica s idejom da poslovanje restorana i hotela Vallsabion u Pješčanoj uvali, koji je vodila zajedno s mojom suprugom, a koji je bio prepoznat kao svojevrsni brend obiteljskog hotelijerstva, proširi na novi boutique hotel Vallsabion 2 na spomenutoj lokaciji. Općina Bale je sukladno strategiji razvoja općine 2006. donijela prostorni plan kojim se na navedenoj lokaciji dopušta isključivo turistička djelatnost s ciljem daljnjeg razvoja Bala kao turističke destinacije. U vrijeme kada je općinsko vijeće Bala izglasalo prostorni plan od 11 vijećnika, njih sedmero bilo je iz Nezavisne liste Plinija Cuccurina (kasnije Ladonja), a samo dvoje vijećnika iz redova stranke u kojoj sam član – IDS-a – dodaje.

Imajući u vidu kapacitete navedenog projekta i strukovno visoke postavljene standarde za gradnju boutique hotela, procjena vrijednosti investicije iznosila je oko 20 milijuna eura. Taj je iznos bio prevelik zalogaj za financijske mogućnosti postojeće tvrtke, a s obzirom na nestabilnost financijskih tržišta jedina opcija je bila potražiti novog investitora za projekt hotela. Tako je 2007. projekt prodan investitorima koji ga i dalje razvijaju te se nadam da će Bale i Istra na navedenoj lokaciji uskoro dobiti svoj prvi boutique hotel, objašnjava Ostojić.

>>Ministar turizma umiješan u malverzacije s prodajom zemljišta?

Komentara 15

OB
-obrisani-
09:40 04.03.2013.

ovakovom izjavom vrijeđa inteligenciju Hrvata !!!!!!!!!!!

M2
meri_22
09:40 04.03.2013.

Ako se svako malo izvlaci ta tema,onda je to,dragi ministre,razlog vise da se sve detaljno procesuira. Bit cete ili krivi ili oslobodeni krivnje.

Avatar Nihon no Koku
Nihon no Koku
09:36 04.03.2013.

Nova Fini Medija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije