Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žalbeno vijeće

Pistoriusu ukinuta presuda za ubojstvo iz nehaja i preinačena u ubojstvo

Oscar Pistorius
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
03.12.2015.
u 10:30

Južnoafrički atletičar u kućnom pritvoru odslužuje petogodišnju kaznu za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp

Južnoafrički atletičar i paraolimpijac Oscar Pistorius  ipak je proglašen krivim za ubojstvo djevojke Reeve Steenkamp. Žalbeni sud u Južnoafričkoj Republici poništio je raniju presudu za ubojstvo iz nehaja i poznatog atletičara osudilo za ubojstvo.

Pistorius je, podsjetimo, ubio svoju dugogodišnju djevojku u veljači 2013. godine pucajući nekoliko puta kroz vrata kupaonice. Branio se da nije znao da je u kupaonici ona te je osuđen na pet godina zatvora za ubojstvo iz nehaja.

Sud ga je nedavno poslao u kućni pritvor gdje odslužuje kaznu.

Pistorius sada može dobiti zatvorsku kaznu do 15 godina. Sudac je, naime, objasnio kako je paraolimpijac imao zločinačke namjere te da je kriv za ubojstvo.

Otac Reeve Steenkamp kaže kako je zadovoljan ovom odlukom.

>> Oscar Pistorius se izvukao od zatvora za ubojstvo, seli u kućni pritvor!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije