Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glina

OŠ Glina dobila novi pijanino, na koncertu bio i Josipović

glina, josipović (1)
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/3
11.09.2011.
u 22:13

Ovaj grad je kroz povijest, a posebno u posljednjem ratu zadužio sve nas i Hrvatska mu duguje više od pijanina, rekao je predsjednik.

U svečanost glazbe, uveličanu nazočnošću predsjednika Ive Josipovića prerastao je koncert prigodom predaje 50. pijanina kojega je Hrvatski kulturni klub darovao školskoj djeci Gline. Prvaci opere HNK Ivana Lazar, Miljenka Grđan, Branka Sekulić, Nikša Radovanović, Alen Ruško, Ivica Trubić i Tvrtko Stipić izveli su program popularnih arija, praćeni Mirom Flies Šimatovič na darovanom pianu pa se publika u prepunoj dvorani Hrvatskog doma uvjerila u dobar zvuk darovanog instrumenta.

Nakon arije „U boj u boj iz Zrinskog kojom je program završen, oduševljeni Glinjani su pljeskom prozvali izvođače na bis i dobili prekrasnu izvedbu Fale, za koju su izvođači rekli da je nikada ranije nisu izvodili.

- Došao sam uživati u glazbi s Glinjanima. Ovaj grad je kroz povijest, a posebno u posljednjem ratu zadužio sve nas i Hrvatska mu duguje više od pijanina. Podržavam Hrvatski kulturni klub koji darivanjem piana djeci iz siromašnijih sredina približava glazbu i utječe da Republika Hrvatska postane zemlja obrazovanih, kreativnih i kulturnih ljudi – rekao je predsjednik Ivo Josipović.

- Prvi pijano smo darovali djeci u, tek oslobođenom, Vukovaru. Htjeli smo im olakšati povratak, izobraziti i oplemeniti. Program darivanja piana siromašnim, ratom opustošenim mjestima, nastavili smo u, između ostalih, Škabrnji, Iloku, Kninu, Udbini, Moravicama u kojemu su većina Srbi koji su tijekom rata ostali sa nama ali i nekadašnjim četničkim uporištima poput Plaškog, Korenice ili Gračaca. Glazba nema nacionalnosti niti granica. Piano je osnovni instrument. Omogućava ulaz u svijet glazbe. Glazba je jedina umjetnost koja ulazi u dušu. Piana dobivamo od sponzora Badela 1862 , gospode Zvonka Zubaka i Marija Živkovića te Milana Bandića, gradonačelnika Zagreba koji je darovao više od polovice svih instrumenata pa i ovaj koji smo večeras darovali Glini - rekao je Slobodan Kaštela tajnik HAZU.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
07:26 12.09.2011.

12.09.2011. u 03:56h drug je napisao/la: Kakva je razlika izmedju pijano i pijanina ================== Mislim da je pijano - muškog spola,a pijanina ženskog !

Avatar broz
broz
00:12 12.09.2011.

Predizborna kampanja komunista.

DR
drug
03:56 12.09.2011.

Kakva je razlika izmedju pijano i pijanina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije