Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo u gajnicama

Optuženi za ubojstvo supruge je narcis niskog samopoštovanja

peruanska ulica,gajnice,policija (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
18.01.2013.
u 15:55

Brezak u brak nije ušao zbog ljubavi nego da si dokaže kako i on može nekoga imati, otkrili su vještaci

Vezan lisičinama i s osmijehom navučenim na lice ušao je Zdravko Brezak (43) danas u sudnicu zagrebačkog Županijskog suda. Tamo ga je čekala optuženička klupa jer ga se tereti da je u veljači prošle godine na vrlo brutalan način ubio svoju suprugu Danijelu. Prema optužnici brutalno ju je drvenim predmetom izudarao po glavi, polomivši joj kosti lica, nosa, čeljusti. Takvo nasilje nije mu bilo dovoljno pa joj je nakon svega stisnuo jastuk na lice te joj ovio prste oko vrata.

Tijelo nesretne žene nađeno je 26. veljače u njihovu stanu u Peruanskoj ulici u Zagrebu, a Brezak je danas ustvrdio da je nije ubio on. Nakon zločina on je bio pobjegao te je uhićen nakon nekog vremena i pritvoren. A taj izuzetno narcisoidan čovjek, kako su ga opisali vještaci, u razgovoru s njima objasnio je i razloge zbog kojih je ušao u brak koji je na koncu okončan smrću njegove supruge. U brak nije ušao iz ljubavi nego da si dokaže kako i on nekog može imati. Brak je po svemu sudeći bio prepun problema pa je Danijela Brezak na koncu odlučila ostaviti supruga te se dva dana prije smrti preselila u stan u kojem je na koncu i ubijena.

Inače, vještaci su Brezaka osim kao narcisoidnu osobu opisali i kao osobu s trajno niskim samopoštovanjem, zbog čega je, po vještacima, najava razvoda bila strahovit udarac za njegov komoditet. Vještaci su istaknuli i kako je Brezak svoju suprugu kažnjavao pasivno-agresivnim ponašanjem, pa je tako duže vrijeme znao šutjeti, znajući da to nju izluđuje.

Osim vještaka danas su saslušani i neki od susjeda Brezakovih, a posvjedočili su da nisu ni čuli ni vidjeli ništa od horora koji se tog dana lanjske veljače događao u stanu do njih.

Komentara 4

Avatar Tomcek 88
Tomcek 88
06:32 19.01.2013.

niskog samopostovanja - narcis ,nije moguca. paradoks u sebi!

CH
chemica
16:27 18.01.2013.

Još jedan s poremećajem ličnosti...No, zar je netko mislio da je normalan? Da ovog trena država pokrene program za pomoć djeci koja pokazuju simptome ( mučenje životinja, nasilničko ponašanje itd) , još bismo desetljećima stradavali od ruku raznoraznih psihopata. Taj koji je prošao osamnaestu je u većini slučajeva izgubljen slučaj. Škole samo trebaju imati dobre psihologe pa na prvi znak poremećaja u ponašanju, odmah s uputnicom kod psihijatra, a ne da se ravnatelji nemoćno tresu od straha na sam spomen malih psihopata. Možda ih se ne može iskorijeniti, ali se svakako može smanjiti broj potencijalnih počinitelja najsvirepijih kaznenih djela. Ubojica s Marjana, ubojica Antonije Bilić, tatica s devetero djece ( sada je jedno manje) iz Slavonskog Broda otprije neki dan, ovaj lik ovdje, vjerojatno i "ponoćni bombaš"...Tko će slijedeći stradati? U ovom slučaju je preventiva puno bolja stvar od skupljanja leševa. Da, ali tu su "ljudska prava"..."demokracija"...

OB
-obrisani-
17:08 18.01.2013.

Mnogo narcosoidnih osoba među nama živi nastojeći se na mnoge načine dokazati. Imamo priliku svakodnevno osjećati narcosoidne odluke, ali na to smo izgleda navikli, te nitko na narcosoidne horore ne obraća pažnju. Tako i na ovaj strašan ćin kada see dozvolilo da jedna osoba oduzme drugoj život. Mnogi su potreseni čitajući, a oni koji su nešto takvo mogli naslutiti ne žele se oglasiti. Isključivo misle na sebe. Ponašaju se kao i socijalne službe, jer žalosno je da nitko od njih nije ništa znao. Tko nas je uspijeo zaplašiti, ili smo postali bešćutni! Do ovog tragićnoga ishoda nije trebalo doći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije