Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje zaprešićkom policajcu i još trojici zbog krađe i preprodaje 25 “era”

Optuženi: T. Tomičić kupio je 20 ukradenih strojnica za 9000 eura

Kalašnjikov
14.10.2009.
u 00:27

Optužnica tereti Milića da je na Badnjak 2006. godine pet komada “era” sa spremnicima predao Vrhovcu kako bi ih on prodao.

Dvadeset novih strojnica “ero”, ukradenih iz PP-a Zaprešić u svibnju 2007. godine, kupio je Tvrtko Tomičić (ubijen lani, nap. a.). Proizlazi to iz iskaza Jasmina Korjenića (32) koji je jučer na Općinskom sudu u Zaprešiću prvi put iznio obranu na optužbu da je preuzeo strojnice od Damira Vrhovca (38) koji ih je nabavio od prvooptuženog Kreše Milića (37), zaprešićkog policajca.

- Vrhovec mi je rekao da ima oružje na prodaju za 450 eura po komadu. Za mjesec dana Tomičić me pitao imam li kakvog oružja. Nazvao sam Vrhovca i on mi je rekao da ima 20 komada, pa mi je Tomičić dao 9000 eura za strojnice te meni još 500 za posredovanje. Nisam znao odakle je oružje, preuzeo sam ga u Zaprešiću na terminalu - kazao je Jasmin Korjenić, koji se dosad branio šutnjom. Općinsko državno odvjetništvo mijenjat će optužnicu.

S njima je optužen i Damir Žvan (39) koji je posredovao pri preprodaji pet komada “era”. Svi su priznali krivnju, pokajali se. Milić je osim za krađu oružja optužen i za pronevjeru 44.500 kuna pri razduživanju mandatnih blokova svojih kolega. Pri obračunu razduživao je manji iznos od zaprimljenog i razliku stavljao sebi u džep.

Milić i Vrhovec spore se koliko je tko zaradio na strojnicama. Optužnica tereti Milića da je na Badnjak 2006. godine pet komada “era” sa spremnicima predao Vrhovcu kako bi ih on prodao. On je, pak, navodi se u optužnici, Žvanu predao oružje za 2500 eura, a od tog novca predao je Miliću 1000 eura.

Vrhovec tvrdi da je za te strojnice dobio 15 ili 16 tisuća kuna, od čega je njemu Milić dao 3000 kuna. Za nabavu iz svibnja 2007., Vrhovec kaže da mu Milić nije dao ništa, a bivši policajac uvjeravao je sud da su podijelili 4000 eura.

- Drugi dio oružja nisam htio uzeti, no netko me zvao i prijetio mi, ne znam tko - kazao je Milić i dodao da on nije određivao cijenu oružja niti ga je nudio Vrhovcu na prodaju, a Vrhovec tvrdi drukčije.

Optužba je podnijela imovinsko-pravni zahtjev od 121.000 kuna prema Miliću, no obrana je upozorila da je Žvan vratio pet strojnica (u vrijednosti 14.000 kuna). Nijedan od njih dvojice nije osuđivan, a Korjenić je osuđen tri puta.

Ključne riječi

Komentara 3

AL
alijagjas
07:10 14.10.2009.

Ne vrijedjaj pse, usporedjujuci ih sa pajkanima, nisu ti psi nista zgrijesili!

OB
-obrisani-
12:16 14.10.2009.

juden nisi čitao dobro-o tvrtku tomičiću je rečeno

OB
-obrisani-
00:48 14.10.2009.

t t-kako je živio , tako je i krepao kao pes na cesti e to je naša policija-samo monitore na ispitivanje mogu nositi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije