Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dužni manje od 10.000 kn
Povratak na članak

'U oprost dugova ne ulaze oni koji igraju nepošteno'

Radi se o krizi koja je dugogodišnja i država ovdje mora intervenirati, rekao je ministar financija Boris Lalovac

Komentari 53

DU
Deleted user
19:38 01.09.2014.

Smješno je da će sirotinji (građani slabijeg imovinskog stanja) opraštati dug za mobitele. Uredno kupuje bon za mobitel a dug za struju.

VL
TH
than
19:17 01.09.2014.

Je. Istinu drug zbori. Radi se o dugotrajnoj krizi... A i o rusenju rekorda od 11 kvartala gdje pada BDP, a ta Vlada je jos na vlasti.

VL
SE
sestrićna
19:34 01.09.2014.

vrlo jednostavno..partija odlučuje tko to ne može platiti pa će se opet manipulirati..naravno oprost je za ljude kojima je partija draga a drugi neka se snađu..

VL
Avatar deziderij
deziderij
19:26 01.09.2014.

Mislim da je ovdje riječ o kozmetičkom zahvatu i zamazivanju očiju javnosti kako bi se, ko tobože, stekao dojam da su i oni socijalno osjetljivi i sumnjam da im bilo tko normalan može povjerovatin u ova bajkovita obećanja.

VL
BU
bubimima
20:34 01.09.2014.

Da mi je znati kako sada odjednom znaju tko ima koliku imovinu i to još po ministričinim riječima imaju sve podatke u bazi. Neka onda pravedno razrežu poreze na imovinu, a ne da glavni porezni teret snosi sirotinja kroz 25% PDV na hranu. Odnosno da oporezuju samo štednju, a ne ukupnu imovinu, kada već imaju sve podatke.

VL
Avatar mihic
mihic
00:54 02.09.2014.

Kaže Opacicka mi sve imamo u kom piću ovo ono. ej mojih 2 susjeda prima socijalnu pomoć 2000 kn plus stan i režije. rade na crno za 3-4 i bolje im je od mene. za vas sustav su oni sirotinja a ja bogataš i nesretni privatnik

VL
PI
pixiee
23:29 01.09.2014.

A tko će platiti vaše dugove kukurikavci? Hrvatska?

VL
L0
luena 01
22:28 01.09.2014.

Oprasta ce dugove onima koji ce ih u izborima podrzati,do sad prije izbora ih nije bilo briga za ljude sa dugovima... oprostite im da se mogu nanova zaduzivat a penzici ce krpat kraj sa krajem kopajuci po kontenjerima da bi se svojih dugova rijesili i nekako prezivili kopajuci po tim prljavim kontenjerima... Oprost dugova samo onima koji nisu sami krivi za situaciju u kojoj su se nasli (izgubili posao) i zbog toga nisu u mogucnosti dugove vratiti ,onima koji se kocepure u modnoj odjeci i tri mobitela , ustedjevinu na racunima na imena zene, djece i debelim autima ni cent nebi smio biti oprosten... Drugi uvijet bi trebao biti oprost duga uz napomenu da se u narednih deset godina nigdje ne smje nitko zaduzivat i svoje obavzeze na vrijeme ispunjavat... Tocka,tako to funkcionira u pravom demokratskom svijetu i sredjenoj drzavi...

VL
MC
mcmarko
22:53 01.09.2014.

Što će im mobiteli? Ako ne možeš financirati odrekneš ga se i kraj priče. Zašto oprostiti nekome tko je napravio 10000 kuna duga za telefon? Ako nisi mogao plaćati trebao si otkazati. Tko će meni oprostiti? Karamarko? Aha.

VL
NI
nibunika
20:38 01.09.2014.

A što je s obvezama prema javnom sektoru, kao napr. za električnu energiju, plin, HRT, potrošenu vodu, odvoz smeća, komunalnu naknadu, vodoprivrednu naknadu i sl. ? Koja demagogija. Izgleda da je državi najbitnije da se riješe obveze prema privatnim bankama i telekomunikacijskim tvrtkama na čelu s HT-om.

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
20:31 01.09.2014.

Ne vjeruj Opačički ni kad darove donosi!

VL
Avatar mihic
mihic
00:55 02.09.2014.

Kaže Opacicka mi sve imamo u kom piću ovo ono. ej mojih 2 susjeda prima socijalnu pomoć 2000 kn plus stan i režije. rade na crno za 3-4 i bolje im je od mene. za vas sustav su oni sirotinja a ja bogataš i nesretni privatnik

VL
Avatar TAJSAM
TAJSAM
21:18 01.09.2014.

Oprost če večinom biti samo za DRUGOVE , kao što je i Linić svojevremenom opraštao dugove "drugovima" . Sve je to farsa i igra kad vidim tko odlučuje o čemu jasno mi je i gotovo prejasno. Dajte ljudima posla i ne uništavajte ostatke Hrvatske ( čitaj "Gredelj" itd....). Pozdrav dobrim ljudima

VL
DU
Deleted user
21:18 01.09.2014.

Slusam ovu gospodju na vecerasnjem dnevniku NOVE,i pitam se dali smo mi stvarno,neka"nova"nacija,jer sta ona rece kako je donesen zakon,da moraju djed i baka da placaju alemetaciju za unuka,pa se pitam boze svevisnji,stvarno u kojem stoljecu,i na kavom planetu nasa drzava pociva,evo ja sam 30-ak godina po"svjetu"ali vecu gupost jos ne cudo,niti vidjeh takav zakon negdje u normalnom dekokratskom svjetu,pa se onda sjeti,da smo mi ipak balkanska kaljuza,i vjerovatno smo osudjeni jos par stotina godina biti i ziviti u toj kaljuzi.

VL
MA
maaraa
22:47 01.09.2014.

ako draga ministrica zna tko sve ima oročenu štednju, vjerojatni zna i imovinu poslodavaca koji mjesecima ne isplaćuju plaće , a zbog kojih su uglavnom nastali dugovi građana.Postoji još jedna metoda, naplatiti /blokirati/dužnikovog dužnika.Nije dovoljno baviti se dugivima građana, većć i potraživanjima građana.Pomognite im da i oni naplate svoje potraživanja za plaće.....

VL
Avatar jabarabaagodinaslaba
jabarabaagodinaslaba
22:56 01.09.2014.

Najviše duga građanima nabijaju javni bilježnici i FINA. Na dug HRT-u od 240 kn, platiš na ovrsi 1150kn. To je pljačka. Sam dug nije problem.

VL
DU
Deleted user
07:38 02.09.2014.

Odreći se mobitela, cigareta, alkohola, kafića i pola od ovih 70000 dužnika rješavaju svoj problem. Kažu neke priće da lisica kada se ulovi u klopku odgriza si nogu. Bolno, ali spašava glavu. Nisu mi jasni oni koji na mobitele troše stotine kuna, a kada se nađu s nekim oči u oči šute ko mutavi. Ljudi koji se bave nekakovim poslovima trebaju mobitel da ne bi bili vezani za mjesto, ali tko ništa ne radi a od rane zore visi na mobitelu nije mi jasan.

VL
CT
cto1965
06:33 02.09.2014.

Ono što ne govore je činjenica da su previše zahvatili u naš novac i zato ga mi nemamo dosta. Zar je normalno da našoj djeci oni kupuju knjige - našim novcem? Zar je normalno da našoj djeci prijevoz do škole oni plaćaju - našim novcem? Zar je normalno da oni plaćaju naše dugove za režije - našim novcem? Ovo su sve populističke mjere i obmanjivanje vlastitog naroda - bijeg od nužnih reformi. Šta će napraviti? Da li će nas zadužiti ako nema novca u proračunu da bi ovo platili? Sve će napraviti ali jednu stvar neće: neće davati otkaze uhljebima koji ne služe ničemu, a koje na godišnjoj razini plaćamo "na ruke" cca 4 milijarde kuna - našim novcem. Dajte taj novac nama, a ne njima i sami možemo kupiti svojoj djeci knjige i platiti autobus ili vlak.

VL
DU
Deleted user
21:54 01.09.2014.

Znam osobu koja je nezaposlena ( službeno, jer radi na crno), ima besplatan prijevoz na teret građana Zagreba, socijalnu pomoć, Caritasovu pomoć, zdravstveno na teret građana Zagreba, a sada bi takva osoba dobila i oprost dugova jer - eto, osoba je bez posla i prihoda, sirotinja...koja je bolje obučena od mene, a mobitele prevrće po džepovima dok nađe koji mu zvoni. Stvarno jadna osoba. Na naš račun. Samim starijim sugrađanima, umirovljenicima, koji su gotovo gladni u pokušaju da plate svoje režije - njima treba pomoći. Ali luftiguzima koji rade na crno i prodaju se pod jadne - NE

VL
DK
damir.kokel
23:28 01.09.2014.

Molio bi vladu da prestanu lagati građane Hrvatske. Svi ministri- ce znaju to već više od dvije godine. Smijem pitati što ste čekali do sada???? Četrnaest godina mi uredno. otimate kune bez srama.Ne samo meni već velikoj većini građana. ZarZar opet kreće verzija podoban ili. nepodoban? Sada kad ste građane utjerali u. dužničko ropstvo......zamislite vlada bude pomogla sirotinju s. deset tisuća kuna ? Iz kuda mislite namaknut. toliki novac??? Rebalans,fali državi novac......... kako ste to zamislili ??? Tiskati novac.? Najpametnije je da dugovanja pretvorile u kredit, a država neka bude. jamac. Struja,voda, plin.stanarima,čistoća, sve su to državne ustanove.Kako naplatiti potraživanja.??? Ko i do sada,preko " Fine" Molim Vas ,zar i do sada sjedalo ma primanja? Tako možete pomoći građanima,a država rješava likvidnost.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.