Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad Krajine - srpski pogled
Povratak na članak

Operacija Maslenica bila je početak kraja, a Srbi su otišli po odluci RSK

Knjiga "Knin je pao u Beogradu" autora Milisava Sekulića, objavljena 2000. godine, posvećena je "istoriji i padu Krajine", a ovaj geostrateg objašnjava glavne uzroke

Komentari 67

Avatar Idler 3
Idler 3
18:20 27.07.2015.

Mi sve to znamo, a znaju i Srbi. Uglavnom sretan i njima novi praznik - 05. kolovoza !!!

VL
GL
GlogovKolac
18:20 27.07.2015.

Srbi ratuju od vremena dinosaura, i sve ratove do sada izgubili. A možda im se jednom dogodi kao i dinosaurima nastave li tako...

VL
DA
DalmatinskiGaleb
19:48 27.07.2015.

Ja necu nikada zaboraviti izjavu generala Gotovina po povratku iz Haaga. Moram priznati da me ta izjava isprva malo i uvrijedila. Naime, general je izjavio: "Bila je Oluja u ratu, ovo je bila Oluja u miru, pobjedili smo". E sad, ja sam se pitao, bez obzira na njegovu osobnu bitku koja je bila teska i duga i u konacnici mogla rezultirati i time da on provede ostatak zivota iza resetaka, da li general bas ima pravo tu svoju (ipak osobnu) borbu poistovjecuje sa cijelim ratom, te svoju pobjedu stavljati u isti red sa pobjedom u kojoj je drzava oslobodjena velikosrpske gamadi? Medjutim, vrlo brzo sam shvatio da je general, to rekavsi, bio itekako u pravu. Spomenuta velikosrpska gamad je pobjegla glavom bez obzira iz Hrvatske, odnosno u njihovim glavama ne iz Hrvatske, nego iz onoga sto su oni nazivali "krajinom" (naravno, sada placu da su "proterani" iz Hrvatske, iako u to vrijeme to nisu priznavali Hrvatskom). I kada je pobjegla nastavila je rat. Da, s istim, ako ne i gorim ciljem, samo s drugim sredstvima - lazima, propagandom, bajkama za laku noc..... itd. itd. a sve s ciljem, kako je to cesto volio isticati Savo Strbac: "kraja hrvatske drzave"... E tu bitku, tu novu agresiju, taj novi pokusaj da na medjunarodnom planu pokusaju ostvariti ono sto im nije poslo za rukom klanjem i paljenjem je Hrvatska pobijedila pobjedom hrvatskih generala u Haagu. I zato je Gotovina bio sasvim u pravu!!!

VL
DU
Deleted user
21:02 27.07.2015.

Takozvana "republika srpska krajina", molit ću lijepo, zašto dajemo preveliku važnost ne tako bitnim riječima

VL
Avatar Vrtlaric
Vrtlaric
07:46 28.07.2015.

Nedavno sam gledao na YT. dokumentarac o uništavanju katoličkih crkava na području dalmacije za vrijeme okupacije tih djelova Hrvatske od tkz VRSK , niti jedna katolička crkva nije ostala cijela .Potpuno su htjeli da izbrišu sa lica zemlje spomen da su Hrvati tu ikad živjeli.Izgleda da je to bio plan dok je u isto vrijeme većina "srba" i dalje mirno živjela na područjima slobodne Hrvatske. Stvarno je glupo diskutirati sa srbima o ovom pitanju . Činjenica da je Hrvatska uspjela da povrati svoj teritorij treba jednostavno slaviti , a to što su pobunjeni "srbi" napustili to područje isto treba slaviti jer ovo nije prvi put da ti "srbi" pokušavaju da spreče Hrvate u izgradnji vlastite funkcionalne države .TOČKA

VL
UT
Utnapištim
20:01 27.07.2015.

Vrlo je jednostavno zašto je to Oluja u miru za RH. Jer nije samo suđeno generalima, nego bi se te presude odrazile na RH. Tako da ovo tvoje pričanje o "osobnoj bitki" je deplasirano. Mogao je dobiti , kao Blaškić,ć, onoliko koliko je već odslužio i njemu dobro, a RH sa stigmom zločina. Nadam se da sam ti malo pojasnio :)

VL
DU
Deleted user
19:01 27.07.2015.

Čitao sam tu knjigu, tražilica pa utipkajte naslov i onda pdf. Zanimljivo viđenje, suprotna vizura. No, ono što se redovito prešuti jest da je Maslenica bila na rub sreće izvedena, imali smo preko 400 poginulih (nek im laka zemlja) i prvi put, i to panično, korišten vertikalni desant helikopterima za dovođenje svježih snaga HV. Tu smo mogli gadno proći - strahovit udar je "fasovala" slavonska aktivna brigada koju su iskrcali na krš i buru, onako nesvikli i na uvjete i bez dobre orijentacije. Tako da je Maslenica bila početak kraja, ali moglo je prevagnuti i na njihovu stranu - da nije bilo junaštva nekih naših vojnika i zapovjednika. Uostalom, statistika govori da smo tamo izgubili više vojnika nego kasnije u Oluji.

VL
ZG
zgbuco
12:25 28.07.2015.

Uopće se ne treba zamarati sa spomenutim likovima iz Srbije. Puno je bitnije gdje su bili, što su radili i gdje su išlina godišnje odmore, ovi naši koji sada sjede u Sboru i Vladi i imaju sve privilegije koju si mogu zamisliti, a nikada nisu i nikada neće Hrvatsku smatrati svojom državom. O zome bi trebalo malo više voditi brigu i pisati.

VL
MA
Maja28
12:03 28.07.2015.

Rečeno je - Radujte se ratu jer teže će vam biti u miru.

VL
Avatar Abcda
Abcda
23:44 27.07.2015.

A nikad nece priznati da im je "bezanija" usla u gene . 1991 su SVI bili za Slobu , a sad im je Sloba za sve kriv ... Koji je onda govorio : - Mi Srbi ne znamo da radimo , ali znamo da se bijemo. - haha

VL
ZZ
zz
03:49 28.07.2015.

Oni koji su bjezali znaju zasto su to ucinili ...ali i ostatak Hrvatske to zna ...

VL
Avatar Francetic
Francetic
06:40 29.07.2015.

pas mater cetnicku

VL
ZG
zgblabla
12:11 28.07.2015.

Uvijek nanovo treba pojašnjavati povijesne cikluse. Najlakše je potpirivati nacionalizam iz neke udaljene fotelje, a narod ko narod puši glposti.... da li s vjerske da li s nacionalističke strane svejedno.tako i sada muslimanski fanatici potpiruju širom svijeta ,a tko ćee u konačnici nastradati? Super- neki vladika dalmatinski neki dan je izjavo da su Srbi u hrvatskoj ugroženi- niti jednog popa nit hođu niti svečenika nisam vidio da skuplja BOCE?

VL
Avatar bokolo
bokolo
16:19 28.07.2015.

Postoje stotine snimaka, zapisa, kronologija, dokumenata izjava sa svih strana svijeta ... Oluja je bio dan kada je komunizam i fasizam Porazen.... Ponosimo se i radujmo se nasim braniteljima vjekovima!!!!

VL
PE
pericabg
12:21 28.07.2015.

Najvaznije je biti covek,biti samokritican.trudio sam se da ne sirim mrznju na ovom sajtu.verujem vama hrvatima da su vam ucinjene velike nepravde od strane srpske strane,ali to nije uradio velikom vecinom srpski narod vec sacica neodgovornih ljudi.Takvih ljudi je biloilo i na jednoj i na drugoj strani i u tome me ne moze niko nagovoriti da je suprotno.Zbog toga je ruzno pricati za jedan ceo narod da je gamad,kao sto rece dalmatinski galeb.Zna on i sam koliko samo komsija u svom okruzenju ima za koje misli isto da su gamad i da je lako sa njima manipulisati.U svakom narodu imas dobre i lose ljude.......naravno da treba biti nacionalista,voleti svoj narod vise od drugih,ali ne mrzeti druge narode

VL
Avatar MIKA1975
MIKA1975
00:48 29.07.2015.

Evo baš nešto najavljuju da se sprema OLUJA nakon ovih velikih vrućina.....

VL
DU
Deleted user
22:18 28.07.2015.

Hajd pa da svi zajedno proslavimo 5. kolovoza. Sretno!

VL
PE
pericabg
12:51 28.07.2015.

zgblabla u potpunosti se slazem zato sam i lajkovao tvoj post...ovde sam banovan vec dva puta,navodno zbog sirenja mrznje ...postujem sve ljude bilo koje nacionalnosti ako su konstruktivni i zele da saznaju sto vise informacija .ja i jesam na ovom portalu da bih cuo i druge izvore i misljenja drugih ljudi.jako mi smetaju i nebulozne izjave srba koji pricaju i pravdaju zlocine srba,ali tako isto mozda i jos vise valjda je tako i normalno,izjave hrvata koji bez ikakvih argumenata brane svoje zlocince.nemoguce je da u jednom ratu zlocine pravi samo jedan narod.

VL
DA
Danijel
11:01 28.07.2015.

Pa taj srpski živalj i ne samo srpski je vjekovima živio na tim područjima i po meni su oni bili veći Hrvati i voljeli su Hrvatsku više od svih dođoša koji su sebe prozvali velikim hrvatima, a nikada im nitko generacijama nije vidio Hrvatsku. Za njih je Hrvatska Zagreb. Ne daj Bože Slavonija, gdje bi trebalo delati, kako reče netko. Ne mogu se sjetiti tko ono.

VL
Avatar CroaticusϮ
CroaticusϮ
20:08 27.07.2015.

Kad se kuha rat prve koje treba bacit u lonac su političari __________________________________________________________________________ Kada pripadaš nekoj vjeri, naciji, tradiciji, to rađa nasilje. Zato čovjek koji pokušava razumjeti nasilje ne pripada nijednoj zemlji, religiji, političkom sistemu; on pokušava da potpuno razumijemije čovječanstvo. *Nije nikakava mjera zdravlja biti dobro prilagođen u duboko bolesnom društvu. *Sve ideologije su idiotske, bez obzira bile one religiozne ili političke, zbog svojeg konceptualnog razmišljanja, konceptualnog svijeta, koji su nažalost podijelili čovjeka. ____________________________________________________________________________________________________ Riješite se europske kolonizacije.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.